Spinatroulade med laks og flødeost er jo superlækkert til enten forret til gæster eller på frokostbordet. Det ser jo altid festligt ud, når noget er rullet.
Ingredienser
- 300 g frisk spinat fx babyspinat
- 2 æg delt i blommer og hvider
- 0,5 dl fløde
- 1 tsk havsalt
- friskkværnet peber
Fyld
- 200 g røget laks
- 200 g flødeost naturel
- 2 spsk citronsaft
- 1 spsk dild friskhakket
- evt. en smule sødning
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Rør eller blend spinaten sammen med fløde, salt og æggeblommer.
- Pisk hviderne stive og vend dem i spinatblandingen.
- Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir, så dejen er formet som en rektangel.
- Bag bunden ved i ca. 12-15 minutter, til den er fast når du rører ved den
- Lad bunden køle af.
- Rør flødeost sammen med citronsaft, salt, peber, lidt sødning og hakket dild og smag til.
- Fordel flødeosten på bunden og læg skiver af laks ovenpå.
- Rul bunden sammen til en roulade. Lad den gerne hvile lidt på køl, inden den skæres i skiver.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Mange har efterspurgt noget gæstemad, der ikke behøver smadre kulhydratbudgettet og dette er et fint forslag til det. Spinatroulade er jo nærmest en klassiker og her endda lavet i en Low Carb version uden hvedemel, så alle kan være med.
Spinatroulade – høj imponeringsfaktor og perfekt til gæster
Spinatroulade er desuden forbavsende nemt at lave og så er imponeringsfaktoren ret høj. Så næste gang nogen spørger dig, om du vil tage en ret med til en dele-buffet, er denne dit svar. Yes, jeg laver da gerne min populære spinatroulade!
Den falder i smag hos både børn og kræsne sjæle og på den måde får du også sneget lidt ekstra grønt i begge. Det skader næppe.
Den kan fint passe til både påskefrokosten eller julefrokosten. Og du kan servere den med grøn salat eller med lidt ristet kernebrød ved siden af.
Hej Jane.
Den ser super lækker ud.
Kan ikke se hvor mange grader du bager ved (pkt. 5)
Elsker dine opskrifter og finder så meget god inspiration. Tak.
Rigtig god weekend
Hilsen Eva
Hej Eva
Det står i pkt. 1 ;-)
Dejligt du er glad for opskrifterne :)
Hej Jane. Kan bunden fryses, evt i mindre stykker som wraps ?
Og tak for endnu en super lækker opskrift.
Mvh. Karina
Det tror jeg helt sikkert fint kan fungere. Jeg har frosset andre lignende wraps. Jeg lægger bare mellemlægspapir imellem, så de ikke klistrer sammen.
Super. Det prøver jeg.
Hej 😊. Kan jeg bruge frisk spinat i stedet for frosne?
Vh Annette
Ja mon ikke man godt kan det? Det tror jeg godt :)
Super let at lave
Manglede lidt smag så jeg ville tilføje lidt smag til den dejmasse inden bagning
Er vægten på spinaten når den er drænet for vand?
Hej Jane,
Du skriver, at man evt. kan tilsætte lidt “sødning”? Hvad er det? Og hvad gør det i denne ret?
Tak for svar.
Vh. Sanne Leth
Det kan være den type sødning, man har eller er mest komfortabel med at bruge. I Low Carb-regi kunne det fx være en smule sukrin/sukrinmelis. Er man ok med almindeligt sukker, kan man bruge det. Det kan helt fint udelades også men jeg synes nogle gange, det lige kan hjælpe til at runde smagen af.
Hej
Er det muligt at lave spinatrouladen fra morgenen af, når den skal bruges til forret til aften?
Mvh
Trine Andersen
Det tror jeg godt du kan??
Lyder så lækker. Kan den laves dagen før?
Jeg har kun prøvet at lave den nogle timer forinden, men jeg tænker det også går fint at lave den dagen før.
Det har jeg gjort flere gange. Den bliver faktisk bedre, synes jeg. Bare pak den godt ind.
Ser sindssygt lækkert ud? hvor mange kalorier er der i en portion som denne opskrift angiver ?
Det overlader jeg trygt til mine læsere at regne ud selv. Jeg laver kun beregninger på opskrifter i mine købeprodukter (for jeg hader at lave dem)