Hvad er bedre end at starte dagen med en stak proteinrige spinatpandekager toppet med bærsyltetøj og peanutbutter? Og ja, de var allesammen til mig! :)

Spinatpandekager med bærsylt og peanutbutter
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 2 æg
- 100 g hytteost
- lidt sødning fx Sukrin Gold
- 1 håndfuld frisk spinat fx babyspinat
- 0,5 tsk stødt kardemomme
- 1-2 spsk kokosfibermel
- smør eller kokosolie til stegning
Topping
- 100 g sukkerfri bærsylt
- 50 peanutbutter smooth
Sådan gør du
- Blend æg, hytteost, sødning, spinat og kardemomme.
- Tilsæt kokosfibre og blend igen. Dejen bliver nu tyk.
- Opvarm smør eller kokosolie på en pande og lad den blive godt varm. Klat små klatter pandekagedej ud på panden og skru ned for varmen. Lad dem stege lidt, indtil du med en palet lige kan vippe dem rundt.
- Gentag indtil du ikke har mere dej.
- Server med sukkerfri bærsylt og peanutbutter for en virkelig lækker omgang morgenmad.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
I weekenden er det rart at gøre lidt ekstra ud af morgenmaden. Herhjemme er det nærmest weekendtradition at Vega får sin chokoladeskål, som smager som den vildeste choko-dessert men som er fyldt med gode sager. Engang lavede jeg tit pandekager eller vafler i weekenden, men det er jeg kommet lidt fra. Det må være på tide at tage det op igen.
Ret skal være ret, jeg er jo mest kødspiser om morgenen, så disse spinatpandekager spiste jeg faktisk i torsdags efter træning. Jeg var sulten og træt og havde lyst til noget, der var mættende men som var sådan lidt forkælelsesagtigt. Min første tanke var de populære proteinrige pandekager men halvvejs smed jeg en håndfuld spinat i og så fik jeg fine grønne pandekager.
Jeg toppede dem med sukkerfri bærsyltetøj og peanutbutter og så følte jeg mig faktisk ret godt tilfreds.
I øvrigt går det fint at lave en større portion og så bare gemme dem i køleskab adskilt af madpakkepapir. Så er de hurtige lige at lune og du slipper for at skulle stå og bakse med pandekageproduktion hver gang.
Opskriften indeholder reklamelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik
Server med sukkerfri bærsylt og peanutbutter for en virkelig lækker omgang morgenmad.
Hej Jane
Har nu levet 2 uger på keto og synes det er fantastisk, har allerede tabt 4 kg.
Jeg støtte på en opskrift med spinatpandekager med bærsyltetøj og peanutbutter… Er det noget jeg kan spise nu, eller er det først når alle kiloene er tabt??
Mvh Stina
Hej Stina
På Keto er dit mål at holde dig under 20 g kulhydrat pr. dag, måske op til 30 g, hvis du bruger dem på grøntsager. Hvad du bruger dem på, bestemmer du helt selv.
Læs også her: Er det Keto?
Tak for hurtigt svar.
Kan du evt sige hvor mange kulhydrater der er i pandekageopskriften?
Vh Stina
Nej men hvis du gerne vil have energiberegnede opskrifter, synes jeg, du skal anskaffe dig min bog De bedste fra Madbanditten. Der har du st solidt udvalg at starte ud fra + du lærer at tilpasse dit kulhydratniveau til din nuværende situation og mål.
Okay det vil jeg lige overveje. Har i forvejen keto og keto på 4 uger, som er super gode
Det her lyder måske lidt “langhåret”. Men vi har så meget skvalderkål i haven. Jeg har opgivet at udrydde det. Men der er nogle steder i haven hvor det er mere træls at ha end andre. De små skvalderkål smager rimelig godt, en anelse af gran. Så mens jeg venter på at spinaten skal begynde at gro, har jeg idag prøvet at lave spinat pandekager bare med skvalderkål istedet. De blev gode. Det var bare et tip, til andre haveejere med rigelig skvalderkål.
Ej tusind tak. Som ny haveejer labber jeg alle gode råd i mig :)
Kunne man også bruge frossen spinat? Hvis man lader den dryppe godt af?!
Det har jeg faktisk ikke prøvet. Bliver det mon for “trævlet”?
Hej Jane, det ord kender jeg ikke ? Kan du forklare det? Tak!
// Christiane
Haha, ej jeg mener bare om det måske ikke blender så godt ind. Ellers giv det et forsøg og meld tilbage om det fungerer :)
Hej Jane, nu har jeg lige prøvet med frisk spinat. Men jeg får dem ikke vippet rundt i panden… ? Har du noget råd til mig? KH, Christiane
Det er en kunst at lave LCHF-pandekager. Mit bedste råd er at panden skal være helt varm fra start. Herefter skruer du lidt ned og steger dem tilpas længe til at de kan vippes rundt. Den første mislykkes altid. Det er pandekageforbandelsen. Herefter plejer det at gå nemmere :)
Jeg har prøvet to gange med frossen optøet spinat det blev fint nok
Ej så godt at høre! Tak for tip – og test❤️
Gik meget bedre i dag – de er altså meget lækre. Tak for hjælpen og inspiration! KH, Christiane
Ser dejlige ud ?
Ved du om det går at lave dem som vafler i et vaffeljern i stedet? Jeg har det jern du anbefaler ?
Det kan du sagtens. Jeg plejer at putte en anelse mere fedtstof i dejen, når jeg bager dem som vafler. Som fx her: https://www.madbanditten.dk/groenne-vafler-med-spinat-og-urter/
Super, tak ?