Spinatpandekage med hytteost og hindbær


Spinatpandekage med hytteost og hindbær lyder måske som en lidt mærkelig sammensætning, men det var simpelthen dejlig morgenmad. Dejlig for alle sanser og virkelig mættende.

Jeg har ellers aldrig kunne lide hytteost. De der klumper har givet mig kvalme, men med årene er jeg begyndt at holde af det. Hytteost mætter godt, synes jeg, og af ukendte årsager får jeg ikke helt så ondt i maven af det, ligesom jeg gør, når jeg spiser yoghurt.

Spinach pancake with cottage cheese and raspberries. The high protein content in this recipe will keep you full for hours. No gluten and no added sugar. Check out the easy recipe here:

Spinatpandekage med hytteost og hindbær

Føj til favoritter Udskriv Pin
1
|
20 minutter

Ingredienser

Spinatpandekage

Fyld

Sådan gør du

 • Blend æg med spinatblade, sødning, kardemomme og loppefrøskaller, til du har en ensartet grøn masse. Jeg brugte min stavblender her.
 • Opvarm smør eller kokosolie på panden, og hæld hele den grønne æggemasse herpå.
 • Skru ned for temperaturen og lade pandekagen stege. Når du fornemmer, at den er ved at være fast nok i bunden, bruger du en spatel, eller hvad sådan en tingest hedder, til at vende pandekagen i et snuptag. Jeg synes, det gik forbavsende nemt, men om det er fordi det var nemt eller fordi jeg efterhånden er rutineret pandekagevender, ved jeg altså ikke.
 • Læg pandekagen på en tallerken.
 • Rør hytteosten sammen med sødning og hindbær og læg den på halvdelen af pandekagen. Fold pandekagen hen over hytteosten og hæld lidt mandelsmør henover.
 • Drys også med lidt friskhakkede mynteblade.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Spinatpandekage med hytteost og hindbær. Lækker, smuk og mættende morgenmad med masser af protein. Udover den gode smag vil du mærke, hvordan den holder dig mæt langt op ad dagen. Nem opskrift her: Madbanditten.dk

Hvem skriver sundhedsbiblen – tak for jeres hjælp!

I dag er jeg nødt til også lige at benytte lejligheden til at sige tak for hjælpen med mit spørgeskema, som jeg sendte ud i nyhedsbrevet i går. Ud over at jeres svar giver mig uvurderligt input til det oplæg, jeg skal holde om hvem, der skriver sundhedsbiblen, så gav jeres søde og rosende ord mig virkelig farve i kinderne. Og jeg havde ellers en rigtig off-dag i går, med ondt i maven og en følelse af at mit hoved befandt sig i en osteklokke, så det var et dejligt skud kærlighed at få midt i elendigheden. Tak ❤

Samtidig gav jeres mange kommentarer også anledning til lidt panderynken. Mange af jer, som i faktisk rigtig mange af jer, gav udtryk for en dyb mistillid til de officielle sundhedsmyndigheder. I føler jer talt ned til eller talt til med en stor løftet pegefinger. Jeg forstår det udmærket, men det er alligevel foruroligende, synes jeg.

Når jeg har holdt oplægget om et par uger, vil jeg gerne samle nogle af resultaterne fra undersøgelsen og bringe dem her på bloggen. Det kan blive ret interessant, tror jeg.

Nå men skal vi komme til den lækre morgenmad?

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

10 kommentarer til “Spinatpandekage med hytteost og hindbær”

 1. Hej Jane,

  Under ingredienserne til spinatpandekagen, står der 1 spinat. Er det muligt at komme det lidt nærmere i gram?

  Svar
  • Tak :) Alle steder, hvor jeg har skrevet ‘håndfulde’ er forsvundet på tværs af 2000 opskrifter😭

   Jeg har prøvet at føre det ind igen. En håndfuld er vel… 30 g eller sådan. Spinat vejer jo nærmest ingenting.

   Svar
 2. Hej Jane,

  Jeg tilmeldte min mor og jeg til foredraget, du omtaler i dit nyhedsbrev. Da jeg gjorde dette, fik jeg en automatisk besked om, at jeg ville blive kontaktet af DJØF-arrangører vedr. min tilmelding hurtigst muligt. Dette er ikke sket endnu, og jeg ville bare høre dig, om du ved noget nærmere?
  Nu har vi lige købt biletter fra Fyn til KBH, så jeg håber da, at vi kan få lov til at høre, hvad du har på hjerte! :-)

  Svar
  • Hej Michelle
   Det ved jeg desværre ikke. Jeg er bare oplægsholder og kender ikke til arrangørens arbejdsgange. Skriv evt. en mail til dem eller spørg inde i den FB-begivenhed, de har oprettet. Så skal en af deres medarbejdere nok hjælpe, tænker jeg :)

   Svar
    • Hej Michelle – på vegne af Tværfagligt Fødevareforum, som afholder arrangementet “Hvem skriver sundhedsbiblen?” vil jeg sige, at du skal rykke Djøf eller tilmelde dig igen, hvis du ikke har fået en bekræftelse og en påmindelse fra dem endnu.
     Jeg håber, dette var en hjælp. Vi glæder os meget til at se dig!
     Med venlig hilsen Sofie

     Svar
 3. Kære Jane.
  Min mave går helt amok og bliver oppustet og rumler, når jeg tilsætter loppefrøskaller, som der står i mange af dine opskrifter.
  Kan jeg bare springe det over, eller hvad kan jeg tilsætte i stedet?
  Mange hilsener Bente

  Svar
  • Du kan godt springe dem over i denne opskrift eller evt. bruge Pofiber i stedet. Min mave er heller ikke altid helt glad for loppefrøskallerne (medmindre jeg drikker syge mængder vand til) men fibrene fra Pofiber har jeg sjældent problemer med. Så enten dem eller udelad helt :)

   Svar
 4. Først og fremmest – tak for en god blog, som jeg efterhånden har fulgt i en del år og fået masser af lækker inspiration fra :)

  Dernæst fik jeg behov for lige at kommentere på dine observationer omkring mistilliden til de officielle sundhedsmyndigheder og at du synes det er foruroligende. Det er vel sådan, at en stor del af dem, der følger dig og har svaret på dine spørgsmål, på den ene eller anden måde har valgt at tage afstand fra de officielle kostråd i og med at de nok følger en form for LCHF eller har mere fokus på indtag af proteiner eller hvad ved jeg. Jeg antager i hvert fald dette og så er det måske ikke så mærkeligt, at man føler sig trådt på eller at der bliver peget fingre af en, når man nu afviger så markant fra det, sundhedsstyrelsen anbefaler.

  I hvert fald tænker jeg, at din spørgeskemaundersøgelse ikke er specielt repræsentativ og dermed bør man nok også se lidt kritisk på resultaterne. Det er ikke for at forklejne dine fund, men jeg tror personligt ikke, at man skal lægge meget i dem. Jeg tænkte i hvert fald at det jo er logisk nok jf. det, jeg har prøvet at forklare ovenfor og så er det egentlig ikke så foruroligende alligevel :)

  Svar
  • Selvfølgelig, det er rigtigt og jeg tænker heller ikke undersøgelsen som repræsentativ. Jeg var bare overrasket over, at mistilliden lod til at fylde så meget i folks valg. Mit eget valg har aldrig været drevet af en mistillid eller vrede rettet mod det etablerede, men snarere bare om et ønske om noget bedre.

   Denne her blog læses jo af flere hundrede tusinde læsere hver måned. Det er jo ikke et udtryk for, at så mange spiser LCHF, hvilket undersøgelsen også viser.

   Det interessante i denne her sammenhæng er dog stadig, at mistilliden er til stede, og at den åbenbart er en del af årsagen til at folk leder efter sundhedsinformation andre steder end ad den etablerede vej. Og det ville jeg stadig synes var relevant input, hvis jeg sad på den anden side af bordet og skulle udarbejde en kommunikationsstrategi for hvordan man fik rettet op på det.

   Svar