Spinat-Matcha-smoothie


Jeg spiser jo helst kød om morgenen, men i dag havde vi ikke noget. Uhørt, jeg ved det godt. Og da min mave reagerer underligt på æg om morgenen, og vejrudsigten i øvrigt siger 23 grader i dag, endte jeg med at hoppe på en sjælden smoothie.

Spinat-matcha-smoothie

Spinat-Matcha-smoothie

Føj til favoritter Udskriv Pin
1
|
5 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Blend hele balladen i din blender.
 • Jeg laver smoothies så sjældent, at jeg har flyttet min Vitamix-blender på fjernlager, og jeg var for doven til at hente den frem. I stedet brugte jeg min stavblender (Bamix), og den blender jo ikke helt fint, men den levede jeg fint med.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Det er sjældent optimalt for mig at starte dagen med smoothie. Det gør mig mere sulten resten af dagen, men det kan jeg godt leve med en gang imellem.

Fordelen ved at lave en smoothie er så til gengæld, at man kan pimpe den helt vildt med alt muligt gejl, som man (dvs. ‘jeg’) får købt men aldrig brugt. Opskriften er også en refleksion af det.

Matcha er jo sådan noget japansk grøn-te pulver, som er meget hypet. Det har en ret ren smag af grøn te, som er en anelse ‘græsset’, men den blender fint ind her.

Se hvad du ellers kan bruge Matcha til her: Matcha te og Matcha Latte

Smoothie uden sød smag

Men nu til smoothien. Lad mig sige, at den smager ret ‘grønt’, eller neutralt egentligt, og hvis du godt kan lide søde smoothies, går du forgæves her. Der er kun lige akkurat nok sødme (banan) i til at neutralisere den helt grønne smag. Men sød er den altså ikke.

Vil du have mere sødme, kan du selvfølgelig bare tilsætte mere banan. Alt gejl, jeg har tilsat, kan fint udelades. Du kan også kigge alle mine andre opskrifter på greenies og smoothies igennem lige her.

Næsten uanset hvordan man laver sin smoothie, kommer den til at indeholde flere kulhydrater, end jeg normalt bryder mig om at spise om morgenen. Jeg tænker derfor, at det måske kan være en bedre idé at gemme dem til træningsdage. Det vil jeg lige have i baghovedet.

Spinat-matcha-smoothie Spinat-matcha-smoothie
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

4 kommentarer til “Spinat-Matcha-smoothie”

 1. Hej Jane

  Hvad er din holdning til proteinpulver? Jeg kan simpelthen ikke finde ud af, om det vil være en god idé for mig at bruge proteinpulver. Jeg spiser/drikker en grøn smoothies som et måltid ca. hver anden dag, men har aldrig brugt proteinpulver. Jeg træner ca. 2-3 gange om ugen. Det skal lige siges, at jeg er vegetar, men prøver at have fokus på at spise fx bønner, linser, kikærter osv.

  Selvom mine madvaner er markant anderledes end dine, så elsker jeg at læse med herinde og har gjort det i mange år :-)

  Svar
  • Jeg er faktisk ingen fan af proteinpulver og bruger det ekstremt sjældent. Men som glad kødspiser har jeg jo heller ikke rigtig behov for det. Som vegetar kan det være lidt sværere at få dækket kroppens behov gennem kosten, medmindre du spiser godt med æg og mælkeprodukter, så her kunne et kvalitetsproteinpulver måske godt være et udmærket supplement. Jeg ville da gå efter proteinpulver med en komplet aminosyreprofil (valle/whey) og ikke planteprotein.

   Selvom jeg ikke er fan af proteinpulver, er jeg kæmpe fan af at få protein nok. Især jo ældre vi bliver. Vi mister muskelmasse hvert år fra vi er midt i 30’erne, og nok protein + styrketræning er vores vigtigste våben mod det ‘forfald’.

   Og fedt at du har glæde af bloggen. Det glæder mig virkelig, når vi kan samles på tværs af tro, kost etc. :)

   Svar
  • Ej men det er jo utroligt hvad der finde der af mærkværdige ting. Og i køleskabet. Mon Dieu. Må hellere få ryddet ud snart :)

   Svar