Frisk og sommerlig spidskålssalat med friskbælgede ærter og sødme fra blåbær. Altsammen vendt i en dejlig citrondressing. Det er lige netop, hvad denne lækre sommersalat byder på.

Spidskålssalat med ærter og blåbær
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 600 g spidskål
- 100 g avokado
- 20 g friskbælgede ærter
- 120 g blåbær fersken eller nektarin ville også være lækkert
Citrondressing
- 4 spsk olivenolie
- 0,5 øko-citron øko, fint revet skal herfra
- 2 spsk citronsaft
- 1 knsp vaniljepulver kan udelades
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Snit spidskålen fint og anret på et fad.
- Halver avokado, fjern stenen og skær kødet i fine tern. Fordel dem over spidskålen.
- Bælg ærterne og drys dem over salaten også.
- Pynt til sidst med blåbærrene.
- Rør dressingen sammen i en lille skål og dryp den over inden servering eller server den lille skål ved siden af.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Frisk og lækker sommersalat
Vi spiste denne spidskålssalat i går som tilbehør til pulled pork à la gyros. Den ville dog gå mere end fint til en god grillmiddag også.
Jeg havde sat pulled pork med mit hjemmelavede græske krydderi i crockpotten om formiddagen, og det kom mig til gode, da vi pludselig fik spontane gæster til middag. Der gik dog lidt for meget rosé i den, som der jo nemt gør her om sommeren, og da vi blev sultne, måtte jeg lige trylle en hurtig sommersalat frem. Og det blev til denne spidskålssalat med ærter og blåbær.
Og den smagte så dejligt, at jeg tænkte, det var synd ikke at dele den. Så værsåartig, her har du opskriften.
Sommerferie – schmommerferie
Nååå men skulle jeg ikke holde fri hele juli, som jeg proklamerede? Jo, jo men du ved, nogle gange bliver tingene lidt anderledes, end man lige havde forventet😅
I virkeligheden er det jo et udtryk for, at grænsen mellem min fritid og mit job er temmelig tynd. Og det er jo både en stor glæde og nogle gange også en forbandelse.
Men mest synes jeg faktisk, det er en kæmpe luksus at sidde midt i sin ferie og have lyst til at arbejde.
Men vi har været på ferie. Vi har både været hos min far i Sydfrankrig og i Montpellier og i Barcelona. Og vi har spist god mad og drukket vin, til det næsten har stået os ud ad ørerne. Og hvis jeg får tid, deler jeg snart lidt billeder derfra.
Arbejde og så ferie igen…
Lige nu er vi hjemme på visit en uges tid, og det er også virkelig dejligt. Jeg samler op på noget arbejde, jeg ikke nåede inden ferien, og er blandt andet ved at lave en spritny Keto Madplan til sensommeren. Den bliver megalækker.
Ungerne er sammen med vennerne, Søren semi-arbejder også og har kastet sig over nogle husprojekter, og på tirsdag vender vi igen snuden mod Spanien. Men denne gang skal vi ned og kigge på huse. Det bliver så spændende!
Herefter er ferien så definitivt slut for denne gang. Og selvom det ikke har været 100% ferie, så har det været så dejligt at slappe af og ikke tænke arbejde i døgndrift. Og så glæder jeg mig faktisk bare til alle de spændende projekter, der ligger og venter på mig til august – fx til at høre, hvad I allesammen synes om min nye bog❤️
Havde mine søskende over til spisning i går. Vi fik flæskesteg og rullesteg. Så lavede jeg den her salat og den du har med melon og ristede mandler. Alle syntes det var så gode og idag har jeg sendt dem linket til din side. Så de også kan lære Keto/LCHF mad at kende. For det er i sandhed gode opskrifter du laver tak for det. Berit
Hvor er du sød, tusind tak :)
Kan man bruge citron olie ? Istedet for olie og citron ?
Ja helt sikkert, det kan du sagtens👍🏼