Denne spidskålssalat med brombær er dejligt og frisk tilbehør til sommerens grillmiddage. Du får en frisk og knasende salat med lidt sødme fra brombær, nødder og kokos.
Som du sikkert ved, griller vi jo nærmest året rundt. Vores grill er vores forlængede køkken. Så har vi den arbejdsfordeling at Søren griller og jeg laver tilbehør.
Ingredienser
- 400 g lilla spidskål
- 100 g blomkål
- 100 g brombær
- 30 g hasselnødder ristede
- Kokosflager
Olie-dressing-dressing
- 3 spsk olivenolie
- 2 spsk eddike æblecidereddike, hvidvinseddike etc.
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Snit spidskålen fint.
- Snit blomkålen helt fint på et mandolinjern eller hak det.
- Rist hasselnødderne på en tør pande og hak dem groft. Gør det samme med kokosflager.
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål.
- Pisk olie og eddike godt sammen og smag til med salt og peber. Server dressingen til salaten.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Lilla spidskålssalat med friske bær
Denne spidskålssalat med brombær er en favorit, når der begynder at komme friske bær i butikkerne eller haven. Jeg elsker brombær men det kunne lige så fint være både hindbær eller blåbær. Sådan en smule bær giver bare en virkelig dejlig sødme og friskhed til kålsalater, synes jeg.
Jeg brugte et lilla spidskål for den fine farve. Men det kunne selvfølgelig lige så godt være et almindeligt grønt.
Så skal du grille i weekenden, kan jeg anbefale at lave denne dejlige spidskålssalat med brombær. Vi skal have gæster i aften, og der er ‘mixed grill’ på menuen, plus diverse salater og grøntsager. Glæder mig allerede.
Rigtig lækker salat – så tak for det! :)