Spidskål i svøb, eller spidskål med flødeost og parmaskinke, er det nemmeste tilbehør bestående af kun tre ingredienser. Og faktisk tre ting jeg ofte har i mit køleskab.
Derfor er spidskål med flødeost og parmaskinke også ideel til de dage, hvor jeg er lidt tom for ideer og mangler noget lækkert tilbehør til noget lidt mere kedeligt såsom en hakkebøf, kotelet eller et stykke kyllingebryst eller hvor proteinkilden er lidt lille og der derfor kan være brug for noget supplerende protein. Så er det jo glimrende at have i tilbehøret.
Spidskål i svøb
Føj til favoritter Print PinIngredienser
- 1 spidskål
- 100 g flødeost naturel eller med smag evt. pikantost
- 70 g parmaskinke
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Del spidskålet i fire kvarte. Behold stokken på, så den hænger bedre sammen.
- Smør skærefladerne med flødeosten ca. 1 spsk pr. side. Drys med salt og peber.
- Kom et stykke parmaskinke rundt om hvert stykke spidskål. Jeg lagde det faktisk bare ovenpå i stedet for rundt om.
- Kom det hele i et ovnfast fad og bag spidskålet i 25 minutter til skinken er sprød og spidskålet lidt brunt i kanten.

Spidskål i svøb til hverdag og gæster
Men jeg synes egentlig ikke at spidskål i svøb kun er noget, der kan bruges i en hurtig vending på travle dage. Jeg kunne også finde på at servere det for gæster. Det er måske nok simpelt men det smager super dejligt.
Jeg laver det normalt bare med flødeost naturel, men man kan sagtens røre flødeosten med hvidløg og urter eller købe en af de smagssatte varianter, hvis det skal gå hurtigt. Jeg så en med trøffel forleden. Det kunne være en lækker en at prøve her.
Ellers er grillet spidskål virkelig også noget, vi spiser på repeat. Vi vender det bare i olivenolie og griller det enten på udendørsgrillen eller ‘griller’ det i airfryeren. Det er seriøst så nemt. Denne kan i øvrigt også laves i airfryer. Den største udfordring er at få plads til det.
0 kommentarer til “Spidskål i svøb med flødeost og parmaskinke”