Spidsbryst i five spice sauce


Spidsbryst i five spice sauce er en virkelig lækker asiatisk simreret med mørt oksekød serveret med blomkålsris. Five spice krydderiet giver en sødlig smag, næsten lidt julet smag med noter af nellike og kanel, til retten.

Spidsbryst i five spice sauce

Spidsbryst i five spice sauce

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
Asiatisk simreret med blomkålris
4
|
2 timer

Ingredienser

Tilbehør

Sådan gør du

  • Skær kødet i store tern.
  • Kom kokosolie i en gryde og varm det godt op.
  • Brun kødet af, gerne over et par omgange, så det bliver brunt og ikke kogt, læg kødet til side et øjeblik.
  • Kom evt. lidt ekstra kokosolie i gryden og sauter løg og hvidløg i et minuts tid, det må gerne blive lidt brunt men ikke branket. Tilsæt ingefær, five spice krydderi og sichuan peber og lad det svitse med et øjeblik.
  • Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt bouillon, soja og østerssauce og lad det koge op.
  • Skru ned til lav varme og læg låg på. Lad retten simre i ca. 2 timer til kødet er helt mørt.
  • Smag til med salt, peber og lidt sødning og jævn evt. retten med en smule maizena.
  • Hak korianderen og snit forårsløgene og drys det over retten sammen med sesamfrø inden servering.
  • Server med blomkålsris.

Noter

Maizena er jo det modsatte af Low Carb men vil man gerne have en lidt tykkere sovs, kan det være et acceptabelt kompromis. Min erfaring er at ganske lidt gør en forskel og på den måde bliver kulhydrat pr. portion fra maizenaen ganske lille.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Spidsbryst (brisket) – et overset stykke oksekød

Vi har ikke den store tradition for at bruge oksespidsbryst i Danmark. Derfor kan det også være svært at finde lige den udskæring. I USA er det meget populært og kaldes brisket. Følger du amerikanske Keto-sider, er du sikkert stødt på brisket og det er altså det, vi har med at gøre her.

Det egner sig virkelig godt til langtidstilberedning og er utroligt smagfuldt. Spidsbryst er en udskæring fra den forreste del af brystet på koen.

Hvis du ikke kan finde spidsbryst, kan du i stedet købe bov, tykkam eller lignende kød, der er godt til en simreret.

Asiatiske krydderier

I denne ret bruger jeg både five spice krydderi og Sichuanpeber (eller Szechuan-peber). Det er desværre nok lidt svært at finde i den almindelige dagligvarehandel, jeg har linket ovenover til begge krydderier fra Mill & Mortar.

Five spice kan du også selv blande af stødt stjerneanis, szechuan-peber, fennikelfrø, kanel og nellike. Sichuan-peber kan til nøds godt erstattes af en god sort peber eller alternativt chili, men det giver ikke helt den samme fornemmelse, syrlighed og skarphed som sichuanpeberen har.

Spicy spidsbryst

Men glæd dig til den varmende opskrift med spidsbryst med masser af smag og dejlig sovs. Server med enkle blomkålsris og du har et virkelig dejligt og temmelig kulhydratfattigt måltid.

Spidsbryst i five spice sauce

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Spidsbryst i five spice sauce”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?