Spicy spidskålsalat – thai style


Apropos det her med at gå kold i grøntsagerne, så tog jeg mig selv i nakken i går og lavede en überlækker spidskålsssalat, der ledte tankerne hen på sommer eller ferie langt væk hjemmefra. Solen skinnede jo i går og her i slutningen af februar, hvor batterierne hos de fleste er ved at være godt flade, er det bare virkelig dejligt med en reminder om, at vinteren, hvor mild den end har været, lakker mod enden.

Spicy spidskålssalat på under 30 minutter

Salaten her smagte af sommer og var lavet på under 30 minutter – men krævede at man havde fyldt køkkenlagret op med gode asiatiske specialvarer.

Og det er altså ret nemt at spise masser af grøntsager, når de serveres på den måde!

Spicy spidskålsalat

Spicy spidskålsalat – thai style

Føj til favoritter Udskriv Pin
2 portioner
|
20 min

Ingredienser

  • 700 g spidskål
  • 100 g gulerod
  • 1 stængel citrongræs
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 1 håndfuld thai-basilikum
  • 0,5 rød chili spidsen
  • 3 spsk sesamolie
  • 2 spsk tamari glutenfri soja
  • 1 lime saft herfra
  • 2 tsk fiskesovs jo, der er sukker i
  • 1-2 spsk ingefær revet
  • 0,5 rød chili udstenet og snittet fint

Sådan gør du

  • Snit spidskål, gulerod og citrongræs fint og bland dem godt sammen.
  • Rør dressingen sammen og vend den i salaten. Hak urterne og bland i salaten.
  • Snit den halve chili (spidsen) fint og drys over salaten. Så nemt er det faktisk!
  • Velbekomme!
Spicy spidskålsalat

Bliv Sommerklar med Madbanditten

Vil du gerne af med vinterkiloene inden sommerferien, er det nu, du skal starte.

Læs mere her: Sommerklar med Madbanditten

 

 

14 kommentarer til “Spicy spidskålsalat – thai style”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Uhm, fik salaten i dag med et helt stegt kyllingelår til, det var SÅ lækkert! Spiste næsten hele portionen selv … :-)

    Svar
  2. God eftermiddag!
    Det lyder som en meget frisk og lækker salat.
    Spidskål som salat har jeg ikke prøvet, men hvor lyder din blanding både i salaten og i dressingen lækker frisk, og spicy. Og virkeligt sunde ingredienser.
    Jeg tænker at et par lækre grillstegte lamme kotelletter ville passe perfekt til.

    Tak for inspirationen.
    Mary-Liz
    http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

    Svar
  3. jeg æslger at du har 2 voksne som tilbehør :) kan godt forstå, den mætter ;-)
    Glæder mig til at prøve salaten imorgen, den ser edderlæx ud :)

    Svar
  4. Hej Jane. Jeg har et eller andet sted set dig nævne noget om gode resultater for Chrohns og Collitis Ulcerosa. Kan du lede mig hen på det spor igen, og/eller eventuelt uddybe hvad du ved om emnet.

    Svar
  5. Hej Jane,
    Er vi så heldige, at du vil signere bøger på onsdag, når du kommer til Fyn?
    Glæder mig helt vanvittigt til dit foredrag :)

    Svar
  6. Tak for dit sidste nye indspark, salater kan vi aldrig få for mange af !
    Her i huset elsker vi det asiatiske køkken, men citrongræs, der synes jeg ofte at ende med nogle kedelige lidt tørre stykker. Kan det gøres bedre ?
    En helt anden ting – vi har en resteret der hedder shepherds pie, en sammenkomst ting med rester, hvidløg, hvidvin osv og med “låg” af kartoffelmos & ost. Den går jo ikke mere, men jeg tænkte at skifte mosen ud med din blomkålsgratin ???
    Generelt – grøntsager, man kan altså blive afhængig. Hvis jeg ikke har spist broccoli i 3-4 dage, så skal det altså være nu…

    Svar
  7. Tilslutter mig Mettes spørgsmål. Ammer tvillinger på 6. Måned og har konstateret en glubbende sult og et højere forbrug af kulhydrater. Jeg tror simpelthen jeg har behov for mere af det hele i denne periode. Giver du mig ret?
    Og ja, det er røget lidt ekstra på sidenenene men højst et par kilo men tilskriver det manglende søvn. Eller hvad?
    Mange tvillingemors hilsner til en anden

    Svar
  8. Hmm mit spørgsmål, har så absolut intet at gøre med den lækre salat, men tager alligevel chancen for at du måske lige sidder med en æggelatte og har tid til at svare :-)
    Jeg har begge dine skønne bøger, og bruger dem egentligt mest fordi opskrifterne smager SÅ godt! Men er jo så kommet til at læse lidt i dem også ;)
    Og er nu nysgerrig, men også lidt bange for at kaste mig ud i fedtet…Har gjort nogle virkelige halv hjertede forsøg med morgenmaden, men jeg er straks efter meget sulten efter kulhydrat! Det mangler ligesom lidt…
    Det skal siges, at jeg ammer (en 2½ måneders lækker bebs), og har tænkt mig at amme til han er 12 måneder). Mangler af samme grund søvn, og er lidt bange for at falde i sukkerskålen – da det klart, er den der trækker og hjælper .. man kan jo spise sig vågen ;)..
    MEN hvad siger du til LCHF når man ammer? (altså ikke noget striks:).. Lysten til brød forsvinder den, når man tør det fede?
    Nogle gode råd til en træt kulhydrat ammende mor (som gerne vil have energi, være slank og levere god sund mælk :)

    Svar