Spicy Phở – vietnamesisk suppe med nudler og oksekød (og flæskesvær)


I sidste uge lavede jeg en low carb udgave af den populære vietnamesiske pho suppe med shiratakinudler og serveret med flæskesvær. Hvor lækkert lyder det lige? God smag, god mæthed og få kulhydrater.

Spicy Pho suppe - vietnamesisk suppe med nudler og oksekød - lavet med shiratakinudler for en low carb version. God smag, få kulhydrater. Opskrift her:

Spicy Phở

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
Vietnamesisk suppe med nudler og oksekød (og flæskesvær)
4
|
40 min

Ingredienser

 • 1,5 liter oksebouillon eller kyllingebouillon for en lidt mindre maskulin smag
 • 100 g champignon skåret i skiver
 • 5 hele stjerneanis
 • 1 stang kanel
 • 2 rød chili i tynde skiver, med eller uden kerner – du bestemmer styrken!
 • 2 spsk fiskesovs
 • 20 g frisk ingefær i skiver
 • 2-300 g shiratakinudler reklamelink
 • 1 håndfuld frisk koriander
 • 100 g bønnespirer
 • 1 håndfuld frisk mynte
 • 1 dusk thai-basilikum fordi det smager SÅ godt
 • 400 g oksekød fx ribeye eller entrecôte
 • 4 spsk sojasauce eller glutenfri tamari
 • 2 tsk revet ingefær
 • 1 fed hvidløg
 • 0,5 rød chili uden kerner og skåret i små stykker
 • kokosolie til stegning

Sådan gør du

 • Kog oksebouillon op med champignoner, stjerneanis, kanel, chili, fiskesauce og ingefær.
 • Skær oksefilet i tynde stykker og læg dem i en marinade af tamari (soja), hvidløg, ingefær og chili.
 • Brun oksestykkerne kort på en pande i kokosolie. De må ikke få for meget. Sæt dem til side.
 • Skyl shiratakinudlerne godt og læg dem i en skål. Overhæld dem med kogende vand og lad dem ligge i det i 3 minutter. Dræn vandet fra.
 • Fisk ingefær, stjerneanis, kanel og chili op ad suppen og hæld den klare suppe i fire skåle.
 • Anret oksestykkerne i suppen sammen med de færdige nudler, champignon, bønnespirer og godt med koriander, frisk mynte og thaibasilikum.
 • Server med flæskesvær – som du laver selv, hvis du er rigtig sej!
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Indrømmet, jeg har aldrig været i Vietnam. Vi har rejst en del i Asien men mest i Thailand, Malaysia og Singapore. Vi har dog kigget på Vietnam af flere omgange, og hvis du har nogle must-see steder på de kanter, så tip mig lige, så jeg kan få samlet lidt inspiration.

Desværre har vi ingen vinterrejse i kalenderen i år, så jeg må nøjes med at lave maden derfra selv. Og her har jeg rig mulighed for at overdosere med mine to yndlingsurter mynte og koriander, og hvis jeg er rigtig heldig også thaibasilikum.

Spicy Phở – skøn vietnamesisk suppe

At servere denne pho suppe med en skål flæskesvær er et ekstra frækt twist! Og er du rigtig sej, laver du dem selv! Se opskriften nedenfor.

Shiratakinudlerne har ellers ikke helt vundet mit hjerte, men her hvor de fik lov til at suge smag fra resten af suppen, synes jeg, de fungerede ok. Hvis du ikke kender shiratakinudler, er det nudler stort set uden kulhydrater lavet på konjakroden.

Spicy Pho - vietnamesisk suppe med nudler og oksekød - lavet med shiratakinudler for en low carb version. God smag, få kulhydrater. Opskrift her:
Spicy Pho suppe- vietnamesisk suppe med nudler og oksekød - lavet med shiratakinudler for en low carb version. God smag, få kulhydrater. Opskrift her:

Er du frisk på at lave dine egne flæskesvær, finder du opskriften her nedenfor. Men PS: det oser og sviner helt vildt i køkkenet! Now you know! :)

Opskrift her: Hjemmelavede flæskesvær

Skal jeg hjælpe dig i gang med Keto?

Få hjælp fra mine madplaner, komplette kostplaner til vægttab eller mit populære Keto kursus.

Se mere her >>

Få mere ud af Madbanditten

Få adgang til energiberegninger på alle opskrifter, få din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, lav dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller brug de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette og meget mere får du som PLUS-medlem🤩

Det koster mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

 

29 kommentarer til “Spicy Phở – vietnamesisk suppe med nudler og oksekød (og flæskesvær)”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. 5 stjerner
  Hei!

  Dette ble nydelig mat en vindfull, mørk høstkveld. Tusen takk for oppskriften. Laget dobbelt mengde kraft, og det ble akkurat nok igjen til at mannen vil ha det til lunsj i morgen.

  Hilsen Kirsti

  Svar
 2. Kære Jane
  Wow hvor smager den suppe godt ?

  Har du måske en beregning på hvor meget kalorie / proteiner /fedt / kulhydrater er der i de 4 portioner ?

  Svar
 3. Uha uha, man skal passe på med hvad man finder på at kalde sine retter. Jeg selv får kun kommentarer på min blog, når jeg laver om på ting folk elsker, som fx burgere og biksemad…

  Jeg syntes din suppe ser lækker ud. Den skal helt sikkert prøves af en dag.

  Rigtig god aften til dig :-)

  Svar
 4. Hej Jane! Først og fremmest, – så er jeg enormt sent med på LCHF – men det er jo som om en ny verden er åbnet op for mig her! Skøn side du har – og elsker din tilgang til det! Jeg har et spørgsmål… Flæskesvær… Jeg kan se du bruger dem her, – og tænker at de så ikke kan være helt skidt at bruge nogen gange. Men.. hvordan er det med flæskesvær i forhold til denne nye livsstil – er de gode i kosten, – er de “okay” – er de “accepterede” – eller er det noget man skal gøre en sjælden gang imellem? Der er jo både godt med fedt og protein i, og ingen kulhydrater… men hvad bør min tilgang til dem være? (udover at jeg ikke skal proppe en hel pose i munden af gangen) :D
  Mvh, endnu en Jane ;-)

  Svar
  • Tak for den søde kommentar.
   Flæskesvær.. lidt svært, synes jeg. Jeg anser ikke flæskesvær som specielt gavnlige men ift LCHF kan de godt spises engang imellem. Selv spiser jeg dem meget sjældent.
   Vær opmærksom på at flæskesvær er meget proteinholdige. Det kan være et problem for nogle…

   Svar
 5. SÅDAN kære Jane, jeg elsker din måde at svare på når nogle synes de skal lufte deres aversion mod dig eller dine opskrifter ??????
  Du ved jo heldigvis hvor mange vi er der er SÅ glade for alt du lægger ud ?
  Vi andre der læser deres “indlæg” sidder jo bare og tænker at de mangler noget at bruge deres tid/liv på, de må mangle indhold i deres liv når de gider bruge tid på læse noget der ikke interesserer dem ? Forsæt endelig din gode stil til glæde for alle os der følger med af interesse ?
  Mange kærlige hilsner fra Kate Andersen

  Svar
  • Tak Kate. Hvorfor vrede mennesker ikke bare samles et af de steder på internettet, hvor vrede dominerer, er mig en gåde…. :)

   Svar
 6. Har det lidt ambivalent med at du anbefaler shirataki-nudler. De laves jo af konjak-roden som er det samme du advokerer imod i dette indlæg: https://www.madbanditten.dk/slank-med-konjak/

  Blandt unge med spiseforstyrrelser er shiratakinudler rigtig populære fordi de indeholder meget få kalorier, hvilket de gør fordi kroppen ikke rigtig fordøjer/optager dem på samme måde. De bliver en slags fyldstof i maven uden egentlig at give næring, og kan i værste fald give problemer med forstoppelse hvis man ikke får rigeligt andet fiber i kosten i forvejen.

  Ikke en kritik, bare lidt tanker om en ingrediens som der er delte meninger om :)

  Svar
  • Jeg synes måske, det er en tilsnigelse at kalde opskriften her en ‘anbefaling af shiratakinudler’ medmindre selvfølgelig du opfatter selve det at jeg har brugt dem i opskriften som en anbefaling. Jeg har spist LCHF-inspireret i 7 år og har i alt spist shiratakinudler to gange. Jeg tror godt, man kan finde varmere fortalere for dem derude :)

   Svar
 7. Hej Jane,

  Jeg bliver heldigvis ikke træt af af læse din blog og har hverken behov for at gabe eller beklage mig over, hvadend du vælger at kalde dine opskrifter:-)

  Jeg er personligt fuldstændig ligeglad med hvad du kalder din suppe (eller dine chokolademousse/-kage/-dessert…kan ikke lige huske hvad det præcise problem var, kun at folk bliver meget vrede over noget med chokolade…), det der tæller for mig, at den smagte uovertruffent fantastisk godt! Da jeg så opskriften blev jeg først helt nedtrykt fordi jeg forestillede mig, at det ville være vildt svært at finde shiratakinudler hernede, og så har de dem simpelthen i mit go-to supermarked! Jeg kan rigtig godt lide den parfume-agtige smag den får fra stjerneanis og koriander. Måtte desværre undvære flæskesvær, men tilsatte til gengæld lidt forårsløg og lime.

  Tusind tak for en god søndagsmiddag!

  Mange hilsner

  Pia

  Svar
  • Haha, hvor er du sød! Og ja, man skal tilsyneladende træde varsomt omkring ting som chokoladejulekalender og chokoladekager. Det har jeg lært på den hårde måde :)

   Og dejligt at du kunne lide suppen. Og bloggen :)

   Svar
 8. YES! Tak Jane. Jeg besøger tit din blog, bliver lidt inspireret, men får aldrig rigtig prøvet kræfter med opskrifterne, når de indeholder ting jeg ikke rigtig ved hvad er ;-)
  Tilgengæld er jeg god til det asiatiske, men har ikke før NU fundet en enkel og lækker (lader det til) opskrift på min savnede Pho suppe, så jeg kan drømme mig tilbage til Vietnam. Mange tak.

  Kærligste hilsner,

  Anna

  Svar
  • Hvis man bliver så træt pga. en opskrift, trænger man til en pause fra internettet. Når du har fået pusten igen, kan du måske fortælle mig, hvordan du ville lave en ægte pho..

   Svar
 9. Suppen ser lækker ud!

  Jeg var tre uger i Vietnam med mand og børn sidste jul/nytår. Fantastisk tur!

  Det bliver for omfattende at beskrive hele rejseprogrammet her fra telefonen, men jeg sender det gerne til dig på mail. Mit bedste tip er dog valg af rejsearrangør. Normalt arrangerer vi selv, men da vi kun havde tre uger og et helt nyt land at besøge, fik vi lidt hjælp. Og hvilken hjælp! Alle vores ønsker til indhold blev opfyldt – og mange gode ideer tilføjet. Vi kunne umuligt have arrangeret de samme oplevelser selv. Stedet hedder vietnamtravels.dk. Vi havde aldrig hørt om det før og fandt det ved et tilfælde. Det ejes af en vietnamesisk kvinde Giang Nguyen Jensen, der er dansk gift og bosiddende i Danmark. Hun rejser til Vietnam med mand og børn hvert år, så alle anbefalingerne er testet af hende personligt. Det lyder som betalt reklame, men jeg kender hende altså ikke personligt, så det er alene baseret på oplevelserne fra vores ferie sidste år.

  Kh Anne

  Svar
  • Ej tusind tak, Anne. Det vil jeg lige kigge på! Vi kigger pt på Bali også og er lidt uafklarede. Så mange spændende steder, så lidt tid ($$$)☺️

   Svar
   • Bali er altså også bare fantastisk! Vi har dog ikke været der, siden vi fik børn – måske det snart er tid igen…

    Uanset hvad glæder jeg mig til at læse dine rejseberetninger; det er skøn inspiration at læse om andres erfaringer.

    Svar
    • Også dejligt at høre. Vi er stadig lidt tøvende. Vi er bange for at det er for turistet og at fire uger er for lang tid. Vi har fire uger, vi gerne vil rejse i, og det er så sjældent, vi har mulighed for at rejse så længe, så vi vil gerne at det bliver rigtig godt! :)

     Svar
 10. Hej Jane,

  Den suppe ser rigtig lækker ud!
  Har du selv lavet flæskesværene eller er de købt? Og i så fald hvorfra – de ser gode ud ;-)
  Jeg bor nemlig på kollegie og har ingen ovn, så ville være skønt hvis du kunne anbefale et sted at købe dem!

  Svar
 11. Jeg har den sidste uges tid spist mere LCHF-inspireret, men har ingen intentioner om at tabe mig. Jeg føler mig bare tilpas mæt og har ikke haft nogle sukkercravings som har været normalt for mig.

  Men når jeg læser om LCHF rundt omkring, virker det som om alle der følger denne kostrening har skulle tabe sig. Men kan man ikke godt spise LCHF uden at have en ønske om at tabe sig, men fordi man føler sig godt tilpas?

  Ved godt mit spørgsmål ikke har noget med suppen at gøre, selvom den bestemt ser lækker ud :-)

  Svar
  • Det kan man sagtens! Jeg har spist LCHF-inspireret i 7 år og har ingen intentioner om at tabe mig. Fordelene ved LCHF går langt ud over vægttabet. For mit vedkommende handler det om det velbefindende, du nævner, om den gode og rare mæthed, den mindskede sukkertrang og især i mit tilfælde, at min mave har det godt uden alt for mange kulhydrater. Og så falder maden virkelig i min smag også og at vægten holdes stabil er selvfølgelig også rart (i min alder – haha!)

   Svar