Flap meat er en udskæring, som sidder ned mod låret ved siden af flanken. Det er (endnu) ikke en særligt populær udskæring herhjemme og det er ærgerligt, for det smager så lækkert. Faktisk vil jeg gå så langt som til at sige, at det er min nye yndlingsudskæring af kød (min hidtil favorit er nyretappen). Søren har det sidste års tid købt de lækreste Angus flap meat hos Kødriget, grillet dem på høj varme et par minutter på hver side og serveret skåret i tynd strimler. Ej men så uhørt godt altså!
Udstyr
Ingredienser
- 600 g flapmeat kaldes også bavette
Spicy marinade
- 2 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk sød paprika
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk stødt spidskommen
- ½ tsk cayennepeber
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Afpuds kødet for sener og store samlinger fedt.
- Skær det i store tern/chunks, gerne 3 cm x 3 cm.
- Rør marinaden sammen og vend kødstykkerne i den.
- Tænd airfryeren på 200 grader og lad den opvarme i 5 minutter.
- Put kødstykkerne i den varme airfryer og giv dem 11-14 minutter. Giv dem hellere for lidt end for meget.
- Skær chili og forårsløg i skiver og drys over ved servering.
- Server noget enkelt tilbehør til. Det kunne fx være fintsnittet spidskål.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Flap meat = bavette
Det overraskede mig derfor at finde ud af, at flap meat eller flap steak er det samme som bavette. Bavette forbinder jeg med en billig frokostbøf på de franske brasserier, som er lidt sej i det og mest værd at spise, fordi de drukner den i vidunderlig sovs (ofte skalotteløgssauce/sauce à l’échalote som jeg elsker)
Men opskriften, jeg vil dele med dig i dag, er helt anderledes. Her har jeg nemlig lavet flap meat i airfryer skåret op og ikke tilberedt som et helt stykke. Jeg købte flapmeat fra frost hos Nemlig, og så har jeg skåret det i tern, marineret det i en spicy marinade og tilberedt det i airfryer. Virkelig enkelt og også virkelig lækkert.
Se flere tip til tilberedningstider under opskriften.
Hvor længe skal flapmeat have i airfryer?
Jeg har lavet denne ret flere gange og det er faktisk lidt en kunst at ramme den, så kødet ikke får for meget. Den præcise størrelse af kødstykkerne spiller selvfølgelig en rolle her, og det samme gør helt sikkert airfryeren. Forskellige modeller = forskellige stegetider. Så tag dem altid som vejledende.
Et par gode tip:
Sørg for, at at ikke overfylde airfryeren. Jeg synes, 600 g er max, hvis jeg gerne vil have dem ligeligt stegt og med lidt crust udenpå.
Start evt. med 10 minutter. Tag et stykke ud og skær det igennem og se, om du synes, det har fået nok. Hvis ikke, giver du dem 1-2 minut mere, indtil du er tilfreds.
Hej
Det ser super lækkert ud
Lægger du kødet direkte i eller i en foliebakke eller lign?
Helle
Jeg lægger det bare direkte i airfryerens skuffe.