Det er på tide at genoplive den gode spejlægs-toast med skinke og ost. Den smager jo helt forrygende, den er nem at lave, og den mætter godt. En spejlægstoast består simpelt blot af to spejlæg med skinke og smeltet ost imellem.
Jeg bragte den her på bloggen første gang i 2014 og den er blevet lidt af en klassiker på morgenbordet, både i perioder her men i særdeleshed ude hos mine læsere. Særligt fordi den går rent ind hos både børn og voksne. Jeg serverer den som regel med lidt grønt til, spinat, salat, skiver af agurk og tomat. Eller hvad der ellers lige er i køleskabet.
Spejlægs-toast med ost og skinke
Føj til favoritter Føj til favoritter Print PinIngredienser
Sådan gør du
- Opvarm smør på en pande og steg dine spejlæg herpå.
- Vend dem en tur og læg ost-skinke-ost på det ene spejlæg.
- Læg det andet spejlæg ovenpå og steg spejlægs-toasten på begge sider, til osten er smeltet.
- Server gerne med lidt grønt til.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Dine egne noter
Energiberegning
PR. STK.Toast til morgenmad
Spejlægstoasten er jo i familie med skinketoasten med røræg og ost i midten – også en kæmpe vinder!
Vil du have en grønnere toast, kan du prøve den grønne squash-toast eller den virkelig populære blomkålstoast. Og er du typen, der synes, at toast altså skal involvere en form for brød – også selvom man egentlig har valgt brød fra, jamen, så er der den klassiske toast her: Toast med fiberbrød.
Faktisk har jeg et utal af forskellige opskrifter på toast. Prøv selv at skrive ‘toast’ oppe i søgefeltet og se hvor mange, der faktisk kommer op,
En sidste toast, der fortjener at blive nævnt, er selvfølgelig chaffeltoast. Også en kæmpe vinder.
Men fordelen ved denne opskrift på spejlægstoast er dog stadig, at den kan laves spontant. Du skal ikke først stå og bage grøntsagsbrød eller vafler for det er jo spejlæggene, der udgør selve brødet. Prøv det!
Når du nu nævner muligheden for at snyde sig til lidt brød, så vil jeg gerne henlede opmærksomheden på de gode gamle “Arme Riddere”:
Man pisker nogle æg med lidt fløde, salt og peber, skærer brødet i skiver og lægger det i æggemassen, til det har suget godt til sig. Steges herefter i smør. Friske blåbær er lækkert tilbehør.
Tak for god inspiration!
Spejlægs-toast med ost og skinke er blevet min favorit morgenmad på hjemmearbejdsdage og i weekenden. Tænk at noget så simpelt kan smage så forrygende 😁
Åh ja, den er jo så god! alt for længe siden den har været på menuen herhjemme også :)
hej
er der nogen steder man kan se næringsindhold i alle dine opskrifter.
Spøger da jeg lige er startet op på keto og gerne i starten vil holde øje med jeg ikke får for mange kulhydrater.
Hej Tina
Nej men du kan se hvordan du nemt regner det ud selv her: energiberegninger
Hej ? Vi er to piger, der køre på 3 uge med Keto, og vi er stadig helt oppe at ringe. Maden er rigtig lækker og den mætter helt vildt.?? Vi har købt bog 1 og 2 Keto på 4 uger.
Ej hvor fedt at høre – fortsat god fornøjelse❤️
Takk, det blir min frokost idag ??
Janne, jeg er vild med din matcipan
Og det er mitt slikk, når jeg har lyst på en kule til kaffen.
Er det noe særlig med kalorier i den ?
Marcipanen er jo også dejlig. Den består jo primært at mandler hvilket gør den lidt kalorietung (ca. 600 kcal/100 g).
I dag smagte jeg spejlægstoasten for første gang, men ikke sidste. Genialt setup ????
Hvor mange kalorier er der i de keto morgenmadsopskrifter på hjemmesiden her?
Og hvor mange kalorier foreslår du man skal indtage, hvis man skal tabe sig?
Alt det giver jeg jo faktisk et bud på i Keto-bogen. Måske ville du have glæde af den? Deri er opskrifterne rettet mod vægttab og energiberegnede, så du kan se kcal, kulhydrat osv.
Men ellers fungerer Keto-metoden jo lidt anderledes. Læs evt. her: Keto og vægttab
Kan man lave mange på én gang og fryse dem ned, og varme dem op igen dagene efter? Jeg har en baby og det er ikke altid jeg har tid til at lave en ny toast hver gang.
Hvis ikke det kan lade sig gøre, hvad kan jeg ellers lave som kan fryses ned så morgenmad/frokost bliver nemmere?
Jeg har ikke prøvet at fryse hele toasten men jeg fryser gladeligt selve pandekagerne. Og det er nemt at lave en stor stak og så have dem i fryseren med madpakkepapir imellem. Jeg tager tit en stak med ud til min søster, som også har en lille nyfødt.
Hej Jane
Jeg sidder lige og kigger på dine opskrifter og de ser utroligt lækre ud.
Jeg har bare lige et spørgsmål.
Jeg har fået fjernet galdeblæren og fed mad kan godt gøre mig skidt tilpas.
Kan jeg følge dine opskrifter?
Kan jeg erstatte svinekød og pålæg med andet kød, da jeg er muslim og ikke spiser svinekød.
Tusinde tak for dine gode råd og oplysninger.
Med venlig hilsen
Samira
Det kan du sagtens. Du vil måske trappe fedtmængden lidt langsommere op, men det plejer at gå helt fint. Og du kan fint bruge den type kød, du foretrækker??
Hej!
Har lige fundet din blog og læst den grundigt igennem. Jeg elsker dine opskrifter – specielt denne her – og jeg har fundet meget hjælp til nybegynder-tiden i dine artikler.
Jeg leder dog stadig efter nogle gode ideer til madpakken. Sandt nok, der er mange frokost-opskrifter, men det er de færreste af dem, der ser ud som om de “bare” kan pakkes sammen og tages med på arbejde/skole.
Indtil videre har jeg lavet salater, men siden jeg ikke er så god til at sammensætte dem ender de altid med at smage mærkeligt og kræve kulhydrater, på trods af at det eneste carb-agtige, jeg har lagt i, er to cherry-tomater, en smule rød peberfrugt og spinat.
Jeg er heller ikke den store salat-spiser og vil hellere spise noget andet.
Kan du hjælpe?
Kender du den store madpakkeguide? https://www.madbanditten.dk/den-ultimative-madpakkeguide/
Ja, jeg fandt den to minutter efter jeg skrev kommentaren ?
Den svarede på alle spørgsmål jeg havde om madpakker, så tak!
Jeg er dog lidt i tvivl omkring mængden af grøntsager. Mange af dem indeholder jo også en del kulhydrater, så – som jeg skrev foroven – når man kun må spise 20g om dagen er det lidt svært at lægge grøntsager til… Er det bedst at bare undvære dem?
Hvad er årsagen til at du gerne vil holde dig helt nede på 20 g? Jeg anbefaler oftest at starte på max 50 g og se hvordan det går.
Men selv på 20 g kulhydrat er det muligt at spise 6-700 g grøntsager om dagen – hvis du sammensætter dem ordentligt (primært salat og kål)
Jeg bruger app’en Lifesum. Den er rigtig god til at coache mig igennem omvæltningen med at skifte til LCHF. Her tæller den op at jeg må spise 4% kulhydrater (20g), 15% protein (68g) og 81% fedt (162g)
Jeg ved godt at det bare er vejledende og at det ikke skal tages helt så tungt hvis man går lidt op og ned i mængden af éns indtag, men det er da surt at opdage at man har spildt hele ens daglige kulhydrat- indtag på frokosten…!
Det kan sagtens være superfint, men det kan også være unødvendigt striks. Hensigten med striks LCHF er at kroppen kommer i ketose men for rigtigt mange kan det sagtens lykkes med op til 50 g kulhydrater (særligt når disse kommer fra grøntsager og ikke mælkeprodukter, nødder og mørk chokolade).
Men selv for 20 g kulhydrat om dagen kan du få masser af grøntsager. Fx:
100 g spinat + 50 g rucola + 150 g hvidkål + 100 g agurk + 200 g broccoli = sammenlagt 20 g kulhydrat.
Ovenstående er fra min praktiske guide til striks LCHF.
Tak, jeg tjekker det ud! ?
Ups, jeg glemte lige at sige at jeg er på striks LCHF, så måske er det derfor at jeg kun må få 20g og ikke 50, som du skrev?
hvad er god skinke, har prøvet at finde noget i kvickly, men alle har en masse e-numre i sig:(
Jeg prøver at gå efter øko-skinke men de er ikke altid superlækre heller. så der er bare lidt kompromis forbundet med det…
Hej!
Rigtig spændende side du har her:-)
Jeg vil høre om man godt “bare” kan starte med at spise LCHF-morgenmad og lige vænne sig til det og stadig få noget godt ud af det eller tager man bare på af af det når man ikke følger LCHF fuldkommen?
Jeg spiser ikke kartofler, ris og pasta men kan ikke slippe brødet endnu;-)
Venlig hilsen Susanne.
Voldsom lækker toast!
Jeg kom til at spise en som eftermiddags-snack, da min krop har skreget på kulhydrater hele eftermiddagen. Det hjalp selvfølgelig ikke på kulhydrattrangen, men det smagte sgu godt ;)