Da jeg forleden spurgte jer om, hvad I manglede inspiration til her på siden, var der jo klart flest af jer, der sagde madpakker! Det tog jeg til mig og lavede den store madpakkeguide.
Men rigtig mange af jer efterspurgte også nem hverdagsmorgenmad, og det kom lidt bagpå mig, for jeg har altid selv syntes, at morgenmaden var det nemmeste, mens frokosten var mere vanskelig.
Min nemme hverdagsmorgenmad
Jeg elsker morgenmad og laver og spiser sådan cirka nem hverdagsmorgenmad hver dag. Jeg veksler som regel mellem æg og aftensmadsrester til morgenmad, afhængigt af hvad jeg har i køleskabet. Jeg er gået lidt kold i røræg og omeletter i øjeblikket og laver tit spejlæg. Det er der primært to grunde til:
- de smager dejligt og mætter godt
- de passer sig selv imens jeg tørrer hår, smører madpakker, fletter nogen andres hår, laver resten af morgenmaden klar, etc.
Avokado er en anden fast makker på morgenbordet, som du også vil se på tallerknerne nedenfor. Men altså, har man spejlæg og avokado, er man jo allerede kommet langt.
En anden dag skal jeg vise jer 7 x aftensmadsrester til morgenmad. Jeg kan allerede nu afsløre, at de ikke er lige så fotogene som anretningerne her nedenfor!
Min morgenmad skal helst holde mig mæt til frokost, da jeg synes, at snacks og mellemmåltider er så bøvlede. Sammen med min morgenmad tager jeg som regel min morgensjus med Vita Biosa og fiskeolie (reklamelinks) og drikker en kop kaffe med kokosolie. Så er jeg fint mæt til frokost.
Inden du begynder at sammenligne din morgenmad med min og dine portionsstørrelser med mine, så læs lige dette indlæg: Pas på med at sammenligne dig med andre!
Spejlæg på 7 lækre måder
– eller dvs. spejlæg er jo spejlæg. Det er det udenom, der skifter lidt.
Madbanditten.dk” width=”651″ height=”651″>
3 spejlæg med hotsauce, en halv avokado med lidt bær og en kop kaffe med kokosolie.
Madbanditten.dk” width=”651″ height=”651″>
3 spejlæg, lidt varmrøget laks, lidt agurk og kaffe med kokosolie.
Madbanditten.dk” width=”651″ height=”651″>
Spejlæg med ost, en halv avokado, lidt agurk og en spansk skinke af en art. Kaffe med fløde og vaniljepulver.
Madbanditten.dk” width=”651″ height=”651″>
2 spejlæg, kyllingerest fra aftenen før med solskinsdip, agurk og tomater og kaffe med kokosolie.
Madbanditten.dk” width=”651″ height=”651″>
2 spejlæg, bacon, greenie og kaffe med fløde og kokosolie. Okay, det er længe siden min hverdagsmorgenmad har set sådan ud, og nu jeg tænker over det, var det muligvis fra en weekend. Ikke desto mindre…
Madbanditten.dk” width=”651″ height=”651″>
3 spejlæg, en halv avokado og en kaffe med kokosmælk.
Madbanditten.dk” width=”651″ height=”651″>
2 spejlæg, bacon, en halv avokado, et par gulerødder, kokosnød (købt skåret) og blåbær og kaffe med kokosolie. Muligvis også fra en lørdag morgen!
Hvad spiser du til frokost? Er der nogle af de samme ingredienser som i morgenmaden , i ? Kan du ikke vise 7 forslag med frokost? Tak for inspiration.
Prøv at tjekke siden her: https://www.madbanditten.dk/opskrifter/frokost/ Der er både en masse idéer til frokost og en masse opsamlinger som her, bare med frokost :)
Hej Jane
Jeg er selv begyndt at tage et shot Vita Biosa hver morgen pga. problemer med maven og jeg synes indtil videre at det tegner rigtig godt!
Men da jeg forleden var nede i Matas opdagede jeg dog, at de også sælger Mælkesyre tabletter. Jeg ville derfor høre dig om du har nogle erfaringer med disse? Og hvorfor du i så fald foretrækker Vita Biosa? :-)
Jeg har prøvet et væld af forskellige mælkesyretabletter. De fleste, du kan købe i Matas, vil være i for dårlig kvalitet. Dem fra Udo’s Choice (fås i helsekosten) ligger i toppen ift. mængde af levende bakterier. De har dog aldrig rigtig haft nogen effekt på mig. Jeg tror, at grunden til at Vita Biosa giver mig ro i maven er kombinationen af de bitre urter og de levende mælkesyrebakterier. Men der er ikke andet at gøre end at prøve sig frem. Forskellige maver = forskellige produkter der virker.
Tak for inspiration. Hvor mange æg er det sundt at spise? Det kan da godt blive til en del på en dag.
Det her med at man kun må spise X antal æg om ugen er en myte, der for længst er blevet tilbagevist. Du kan sagtens spise æg, også hver dag. Dog synes jeg, at det altid er en god idé at variere sin kost, så man ikke spiser det samme hver dag. Selv spiser jeg æg til morgenmad de fleste dage men har også dage hvor jeg slet ikke spiser æg.
Hvordan kan det være at du ikke bruger agurk ?
Hvad mener du? Der er da agurk på flere af tallerkenerne?!
Elsker mine æg om morgenen, lækkert med lidt inspo! :D
det var dejligt med lidt inspiration :-)
Jeg spiser næsten altid æg til morgenmad. Engang i mellem bliver det jordbæryougurt (græsk yougurt blendet med jordbær) med nøddedrys. I dag var min morgenmad dog virkelig alternativ, grundet kritiske tilstande i køleskabet! En hakkebøf fra i går, et lille stykke ost, den sidste skefuld græsk yougurt i bøtten og en banan med flødeskum på! (Det sidste må kategoriseres som en graviditetscraving ?)
Jeg elsker spejlæg… men om morgenen er jeg endnu mere lavpraktisk. Jeg har nemlig kogt æg om aftenen (mens jeg laver aftensmad og alligevel står i køkkenet), og dem spiser jeg med div grønt til morgenmad. Så kan det ikke blivere hurtigere
PS. Jeg fandt ud af igår at der er Chr. Hansen kulturer i Vita Biosa (BB-12 bla), det gjorde mig bare så glad :-) Det der med probiotic og fermentering har fået en helt ny betydning for mig efter jeg er startet her