Spejlæg med spinat og champignon


Nogle gange er det simple bare det bedste. Som fx denne pande med bare tre ingredienser: æg, spinat og champignon. Læg hertil smør, og du har både et sundt, mættende og nærende måltid.

Jeg ville gerne kalde det morgenmad, for det ligner det nok i de flestes øjne. For mit vedkommende kan det spises til alle måltider.

Spejlæg med smørstegt spinat og champignon

Spejlæg med spinat og champignon

Føj til favoritter Udskriv Pin
1
|
20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Smelt smørret på en pande og brun champignonerne deri.
  • Tilsæt spinaten og lad den akkurat falde sammen.
  • Krydr med salt, peber og chiliflager.
  • Hæld blandingen i et lille ovnfast fad.
  • Slå to æg ud oveni
  • Bag i ovnen i ca. 10 minutter ved 180 grader, til hviderne på æggene er akkurat stivnede. Du kan også vælge at lade hele balladen blive i panden men lægge et låg henover.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Spinat og for meget af det gode

Og kan vi lige tale om spinat et øjeblik?

Jeg spiser egentlig tit spinat. Spinat giver stort set ingen kulhydrater, og det er spækfyldt med gode ting. Spinat er en glimrende kilde til A og K1-vitamin, til folat og til kalium. Jeg spiser både spinatblade rå som bund under hvad jeg nu ellers spiser, jeg kaster en håndfuld i, hvis jeg en sjælden gang laver en smoothie/greenie, og jeg spiser det smørstegt som her.

Rå spinat indeholder også såkaldt oxalsyre, som hæmmer optagelsen af jern og calcium. Tilsætter man calcium, fx mælkeprodukt,  neutraliserer man oxalsyren ligesom en del af oxalsyren også forsvinder ved tilberedning. Oxalsyre i for stor dosis kan være et problem.

For et par måneder siden gik et case studie viralt om en kvinde, der var blevet indlagt med akut nyresvigt efter at have været på en grøn smoothie detox, hvor man skulle indtage store mængder blendede rå grøntsager. Kvinden havde ingen tidligere nyreproblemer men var dog GB-opereret, hvilket kan have spillet en rolle.

Ret fint eksempel på at alting i overflod kan være skidt, ikke?

Spejlæg med smørstegt spinat og champignon

Mere er ikke altid bedre

Den her fejlslutning med, at ‘mere altid er bedre’ synes jeg dog er super relevant.

Hvis spinat er sundt, må meget spinat være meget sundt.

Eller med omvendt fortegn: hvis Low Carb er sundt/godt, må Zero Carb være bedre.

Eller: Hvis det er sundt at træne tre gange om ugen, så er det dobbelt så sundt at træne seks gange om ugen.

Eller hvis fedt pludselig er sundt igen, så må det være endnu sundere at spise kæmpe mængder fedt.

Nej, nej og nej. Mere er ikke altid bedre. Det var egentlig bare det, jeg ville sige. Og så kontekst, kontekst, kontekst.

Og skal vi så få lavet noget mad?

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

8 kommentarer til “Spejlæg med spinat og champignon”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane
    Tak for endnu en lækker opskrift!
    Til orientering, Frida har for nylig opdateret info på champignon: https://frida.fooddata.dk/food/961?
    Desværre ligger champignon nu på 2.7g kh i stedet for de 0.1g de var blevet beregnet til før.
    Fik et chok, da jeg læste det haha, har det sidste halve år spist flere hundrede gram champignon om dagen i god tro om, at de næsten ingen kh havde! LOL
    Har også tidligere oplevet ærgerlige overraskelser, fx med valnødder for ikke så længe siden. Gad vide, hvad det er, der gør, at Frida laver helt om på beregningerne i ny og næ…
    Tak for blog! Mvh
    Xan

    Svar
    • Du er sød. Jeg har lige lyst til igen at sige, at der er virkelig mange ting at bekymre sig om i denne verden og kulhydratindtaget i champignon er et godt stykke nede af listen for mig. Store vigtige ting > små detaljer. Det giver et langt mere bekymringsfrit liv sådan❤️

      Svar