Spejlæg med citronsmør og urter


Spejlæg med citronsmør og krydderurter er et lækkert lille twist på de helt almindelige spejlæg. Med en lille indsats får man lige det ekstra, som gør at det hele føles lidt mere luksus-agtigt. Prøv dem i weekenden!

Spejlæg med citronsmør og urter

Citronsmørret giver spejlæggene et lille twist men uden at blive overdøvende. Bare lige en lille friskhed til æggene. Selve citronsmørret laves direkte på panden og æggene steges så oveni.

Nogle gange skal der ikke så meget til for at forvandle en helt enkelt ret til noget med ekstra lækkerhed. Det er en af de ting, jeg elsker mest ved at spise på denne måde.

Spejlæg med citronsmør

Spejlæg med citronsmør og urter

Føj til favoritter Udskriv Pin
1
|
10 min

Ingredienser

 • 3 æg
 • 20 g smør
 • 1 tsk citronskal fra økologisk citron + lidt saft
 • 1 fed hvidløg revet
 • krydderurter fx oregano og persille
 • evt. lidt rucola eller ærteskud som bund

Sådan gør du

 • Smelt smørret i en pande ved medium varme med hvidløg, hakkede krydderurter (eller tørrede), citronskal og pres lidt citronsaft deri.
 • Slå æggene ud i panden og drys med salt og peber. Lad dem stege, til hviden har sat sig.
 • Server fx med lidt ærteskud eller rucola.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Spejlæg med citronsmør

Står der Keto og vægttab på dit 2023?

Keto har den unikke egenskab, at det nedsætter din appetit, hvilket giver mulighed for at gå ned i vægt uden sulten som den konstante og klæbrige makker.

Men det er ikke helt uden betydning, hvordan du griber Keto an. Lad Keto kostplanen guide dig eller overvej, om du ikke skal tage 6 uger med mig som din guide på mit Keto kursus. Kurset starter på mandag.

Vil du have mere ud af Madbanditten?

Se alle de fordele du kan få for bare 1 krone om dagen!

>> MadbandittenPLUS <<

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

4 kommentarer til “Spejlæg med citronsmør og urter”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej. De fleste opskrifter til morgenmad på keto består af æg. Hvad hvis jeg kun spiser 2 æg om dagen i stedet for 3 æg (som der anbefales i de fleste opskrifter)?

  Svar
  • Hej Maria
   Du behøver bestemt ikke spise æg. Du kan spise alting til morgen. Jeg spiser tit aftensmadsrester også.
   Men mange synes at æg er dejligt og nemt og det er også en super start på dagen.

   To æg er meget lidt mad (15 g protein – 160 kcal). Det er ikke nok til et voksent menneske. Suppler med noget skinke og ost eller en aftensmadsrest. Så får du et mere komplet måltid.
   Og lidt perspektiv: Spiser du så lidt om morgenen pga. manglende appetit, er det selvfølgelig ok. Men sørg da for at dine øvrige måltider er meget proteinrige.

   Svar
 2. Nu har jeg spist keto kost i fem dage. Synes det mod forventning går rigtig godt👍😊. Det bedste er at man ikke craver efter mad ,så når sulten begynder at melde sig har man rigelig tid og overskud til at lave en lækker ret uden absolut at skulle gumle en bolle i sig inden😉. Derudover er jeg ikke oppustet,, jeg har haft et par træthedsdage men i dag er jeg frisk og føler mig let. Jeg ønsker mig klart en af dine bøger i fødselsdagsgave i næste måned. God aften pg gode tanker fra Benedikte.

  Svar
  • Ja, det er også min yndlings-‘bivirkning’. Så fedt at slippe for den der ulvehunger.

   Fortsat god fornøjelse❤️

   Svar