Spejlæg med bacon, karry og gurkemeje


Sådan en servering med spejlæg stegt i karry og gurkemeje med bacon er jo en totalt luksusagtig måde at starte dagen på. Dette var Sørens og min morgenmad, mens ungerne fik vafler.

Spejlæg med bacon, karry og gurkemeje - god og mættende LCHF morgenmad

Spejlæg med bacon, karry og gurkemeje

Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
15 min

Ingredienser

Sådan gør du

  • Opvarm smør eller kokosolie på panden og steg baconternen heri. Drys karry og gurkemeje over og lad det riste med på panden.
  • Fordel de 10 basilikumblade ud over panden og slå æggene ud oveni dem. Steg spejlæggene som normalt.
  • drys med salt og godt med friskkværnet peber.
  • Server evt. med avokado og tomatsalat til.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Gurkemeje – gode tip

Gurkemeje er jo det nye sort, og det kan heldigvis flettes ind flere steder. Det er jo allerede i karry, men her har jeg stegt mine spejlæg i både karry og ekstra gurkemeje. At bruge karry i mine æg er sådan et tilbagevendende tema her på bloggen, men det smager altså bare virkelig dejligt.

Husk at bruge godt med peber i kombinationen med gurkemeje, da det øger optagelsen af det aktive stof (curcumin) i gurkemejen. Lidt fedt er også godt for optagelsen, men det giver sig selv her, hvor det indgår i en madret. Men tager du fx ingefær-gurkemeje-shot, så tag det enten i forbindelse med et måltid eller rør en smule olie ud i shottet.

Familieforbandelsen :)

Jeg havde været i Aarhus i nogle dage og lige så træt, jeg kan være af min familie ind imellem, lige så meget savner jeg dem, så snart jeg har været væk fra dem i mere end 24 timer.

En slags familieforbandelse, kan man kalde det. I hvert fald fik jeg sådan lyst til at lave noget særligt til morgenmad i lørdags, og derfor satte vi os ved dette dejlige bord.

Vaflerne er bananvafler, og selvom de ikke var helt low carb, skal jeg nok bringe opskriften en af dagene. I mellemtiden kan du fornøje dig med de mange andre vaffelopskrifter.

Spejlæg med bacon, karry og gurkemeje - god og mættende LCHF morgenmad
Spejlæg med bacon, karry og gurkemeje - god og mættende LCHF morgenmad

Står der Keto og vægttab på dit 2023?

Keto har den unikke egenskab, at det nedsætter din appetit, hvilket giver mulighed for at gå ned i vægt uden sulten som den konstante og klæbrige makker.

Men det er ikke helt uden betydning, hvordan du griber Keto an. Lad Keto kostplanen guide dig eller overvej, om du ikke skal tage 6 uger med mig som din guide på mit Keto kursus. Kurset starter på mandag.

Vil du have mere ud af Madbanditten?

Se alle de fordele du kan få for bare 1 krone om dagen!

>> MadbandittenPLUS <<

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Spejlæg med bacon, karry og gurkemeje”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?