Sådan en servering med spejlæg stegt i karry og gurkemeje med bacon er jo en totalt luksusagtig måde at starte dagen på. Dette var Sørens og min morgenmad, mens ungerne fik vafler.
Ingredienser
Sådan gør du
- Opvarm smør eller kokosolie på panden og steg baconternen heri. Drys karry og gurkemeje over og lad det riste med på panden.
- Fordel de 10 basilikumblade ud over panden og slå æggene ud oveni dem. Steg spejlæggene som normalt.
- drys med salt og godt med friskkværnet peber.
- Server evt. med avokado og tomatsalat til.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Gurkemeje – gode tip
Gurkemeje er jo det nye sort, og det kan heldigvis flettes ind flere steder. Det er jo allerede i karry, men her har jeg stegt mine spejlæg i både karry og ekstra gurkemeje. At bruge karry i mine æg er sådan et tilbagevendende tema her på bloggen, men det smager altså bare virkelig dejligt.
Husk at bruge godt med peber i kombinationen med gurkemeje, da det øger optagelsen af det aktive stof (curcumin) i gurkemejen. Lidt fedt er også godt for optagelsen, men det giver sig selv her, hvor det indgår i en madret. Men tager du fx ingefær-gurkemeje-shot, så tag det enten i forbindelse med et måltid eller rør en smule olie ud i shottet.
Familieforbandelsen :)
Jeg havde været i Aarhus i nogle dage og lige så træt, jeg kan være af min familie ind imellem, lige så meget savner jeg dem, så snart jeg har været væk fra dem i mere end 24 timer.
En slags familieforbandelse, kan man kalde det. I hvert fald fik jeg sådan lyst til at lave noget særligt til morgenmad i lørdags, og derfor satte vi os ved dette dejlige bord.
Vaflerne er bananvafler, og selvom de ikke var helt low carb, skal jeg nok bringe opskriften en af dagene. I mellemtiden kan du fornøje dig med de mange andre vaffelopskrifter.
0 kommentarer til “Spejlæg med bacon, karry og gurkemeje”