Spareribs eller revelsben, som de vel hedder på dansk, smager jo afsindigt godt og når vi har dem på menuen sammen med andet kød, er de altid det mest populære indslag. Det snaskede, fedtede, velsmagende kød, der falder af benet, er for lækkert. At sidde bagefter og næsten have behov for et komplet bad, fordi man er smurt ind i fedt og saft og BBQ, not so much, men det er jo en del af oplevelsen.
Spareribs
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 1,5 kg revelsben
BBQ-sauce
- 150 g koncentreret tomatpuré
- 3 dl vand
- 4 spsk rødvinseddike
- 2 spsk sødning fx sukrin gold eller sukrinsirup
- 1-2 tsk havsalt
- 1 tsk chipotle chili eller røget paprika
- 1 spsk Worcestershire sauce
- 25 g løg hakket
- 1 fed hvidløg hakket
- 0,5 tsk five spice krydderi kan udelades
- 1 tsk tørret timian
- 50 g smør
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 180 grader almindelig ovn.
- Kom alle ingredienserne til BBQ-saucen i en gryde og lad det simre i ca. 15 minutter, til det er tyknet en del.
- Lad BBQ-saucen køle af og smag til, den bliver noget mildere i smagen, når den er kølet af.
- Smør en god mængde af BBQ-saucen på den ene side af benene og læg dem i et ovnfast fad med bagepapir. Drys med salt.
- Bag i ca. 2 timer. Vend benene efter ca. 75 minutter og smør BBQ-saucen på den anden side.
- Smør evt. med lidt mere sauce kort tid inden benene er færdige.
- Server med masser af servietter og håndvask inden for rækkevidde.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Spareribs i ovn eller på grill
Man kan både lave spareribs i ovn og på grill. De skal have temmelig længe i ovnen for at kødet bliver rigtigt mørt, så hvis man laver dem på grillen, skal de koges først. Det kan man til gengæld gøre i forvejen.
Opskriften herunder er til tilberedning i ovn. Vil du lave dem på grillen, skal de lige koges 75-90 minutter inden.
Det er svært at vurdere hvor meget kød man skal bruge. Revelsben har en del kød på, men de svinder også en del. Hvis man er fire, ville jeg nok lave 1 ½ kg. Bruger man kamben, tænker jeg, at man skal bruge mere endnu.
Vi spiser sjældent spareribs alene men oftere som en del af et større måltid, hvor benene er er den lækre, fedtede afslutning. Og så er mængden lidt mindre vigtig.
Vil du servere en frisk salat til, kunne det fx være denne sommersalat med jordbær og feta.
Hej Jane det ser lækkert ud. Er igang med bbq sauce . Er det ikke en fejl at der skal 3 dl vand i. Den er fortsat piv tynd efter at have små kogt i 45 min.
Mvh
Morten
Uh godt spørgsmål, ikke umiddelbart. Men den er sådan ‘tomatsovstynd’ og jo ikke indkogt-sukker/karamel-tynd som en almindelig bbq-sauce, hvis den beskrivelse giver mening :)
Årh den opskrift lyder for lækker! ?
Men det der “5 Spice krydderi“, hvad er det for noget? Er det, det samme som “det 5. krydderi”, som man ofte bruger i asiatiske retter? Eller?
Ja det er netop det :)