Denne opskrift på spansk tortilla er genial til dig, der er travlt om morgenen og som gerne vil tilberede morgenmaden dagen før. Altså du er selvfølgelig velkommen til at lave den frisk på dagen også. Den smager skønt både varm og kold og kan også være et lækkert proteinrigt indslag i madpakken.
Ingredienser
Fyld
- 80 g bacon i tern
- 60 g rød peberfrugt
- 5 g smør til stegning
Sådan gør du
- Pisk æg med fløde, revet ost og salt og peber i en skål.
- Skær peberfrugt i tern/skiver.
- Opvarm smør på panden og steg bacon og peberfrugt heri, til baconen er sprød. Hæld massen i bunden af et ovnfast fad beklædt med bagepapir.
- Hæld æggemassen over og vend det hele godt sammen.
- Opvarm ovnen til 200 grader og bag fadet i ca. 25 minutter eller til den er fast i midten.
- Tag ud, lad afkøle og spis.
Noter

Spansk æggekage
Jeg har lavet denne spanske tortilla, eller æggekage, i vores hus i Spanien, og så har jeg frosset den ned. Næste gang vi kommer derned er nemlig d. 25. december og da alt er lukket den dag, kan vi ikke købe ind ved ankomst, som vi plejer. Så tanken er, at vi står op d. 26., spiser denne spanske tortilla til morgenmad og derefter kører ned og handler.
Ja så forudseende er jeg åbenbart😅
Spansk tortilla med peberfrugt – tortilla de pimiento rojo
Denne tortilla de pimiento rojo kan man også nogle gange finde på de spanske tapas-menukort. Ofte også sammen med den populære tortilla med kartofler (tortilla de patatas) som jeg faktisk også har lavet. Men Low Carb-verdenen er ikke helt klar til kartoffel endnu – haha! Den smager nu fremragende også
Dejlig måde at preppe en stor portion morgenmad på – og er derefter nem at tage med på arbejde.