Spaghetti-squash – sådan tilbereder du dette fine græskar


Spaghetti-squash hedder dette fine græskar, og det gør det  formentlig, fordi indmaden kan rives til tynde, spaghettiagtige strimler. Og spaghettisquash smager mildt og godt og er en dejlig måde at spise græskar på.

Spaghetti-squash - sådan laver du fine spaghetti strimler ud af græskar

Spaghetti-squash

Føj til favoritter Føj til favoritter Print Pin
– sådan tilbereder du dette fine græskar
2
|
40 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 200 grader.
  • Skær græskarret  over på den lange ende og  skrab kernerne ud med en ske.
  • Pensl midtersiderne med olivenolie og drys med salt.
  • Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir med midtersiderne nedad.
  • Bag i ovnen i 34-40 minutter. Græskarret er færdigt, når midten nemt kan rives med en gaffel.
  • Lad græskarret afkøle lidt.
  • Riv kødet til strimler med en gaffel. Hæld i en skål og server.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Energiberegning

PR. PORTION
Kcal 123
Kulhydrat 18g
Protein 2g
Fedt 7g

Spaghettisquash – lækkert efterårstilbehør

Jeg har så længe gerne ville smage spaghetti-squash men jeg har haft så svært ved at finde dem, hvor jeg handler. Jeg spottede dem sidste  år men fik dem aldrig prøvet men nu har jeg endelig prøvet dem og hvor er de dejlige.

Jeg har tidligere lavet spaghettistrimler af butternut squash, som du måske husker, og det har fungeret super godt. De er faste og har virkelig meget bid.

Spaghetti-squash bliver anderledes og mere blødt i det. Men de smager superdejligt med lidt smør dryppet hen over eller en god olivenolie (evt. med hvidløg).

Du kan også bruge spaghetti-squash under en hvilken som helst sovs, du har lavet. En frisk tomatsovs med masser af urter, er også dejligt til.

Hvor køber man spaghetti-squash?

I årevis var det lidt et sjældent græskar og man skulle være heldig at finde det. Nu går det meget nemmere, oplever jeg og jeg kan både købe det i almindelige supermarkeder og hos Nemlig.

Spaghetti-squash - sådan laver du fine spaghetti strimler ud af græskar
Spaghetti-squash - sådan laver du fine spaghetti strimler ud af græskar

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

19 kommentarer til “Spaghetti-squash – sådan tilbereder du dette fine græskar”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Det kan være forbundet med livsfare, næsten, når man skal flække en frisk spaghettisquash. Alternativt kan man lægge hel den i ovnen i 35-40 minutter, hvorefter du flækker den og skraber kerner. Smøre med olie og lægge de to halvdele ind med skæresiden nedad i 15-20 min.

    Svar
    • Det tror jeg ikke, jeg ville gøre. Jeg tror, det er for vandet.
      Men i teorien kan alting jo fryses men spørgsmålet er mere, hvad du står med efter optøning, og det er jeg lidt usikker på om vil blive helt godt.

      Meld endelig tilbage hvis du prøver det. Det kan være andre har tænkt det samme❤️

      Svar
  2. Hej

    Jeg kendte ikke denne græskar, da jeg købte den på Søllested Gaard, et økologisk landbrug med både salg af grøntsager og en dejlig eksperimenternede restaurant, så jeg prøvede at lave frites af den og det var virkelig en succes.
    Men skralden er dog tyk og meget hård, så tak for den fine opskrift, måske lidt mindre vil gå til spilde på den måde. Det vil jeg prøve i aften.

    Ps.
    Også tak for din gode vejledning til Keto kost.
    Jeg er 70 og har aldrig haft det bedre, samtidig med at jeg taber mig lige så stør og roligt. Jeg savner hverken brød, ris eller pasta og slik har jeg aldrig spis.

    Svar
    • Ej hvor skønt Anne Marie! Så dejligt for dig.

      Og ja, spaghetti squash her kan spises på en ret underfundig måde. Det minder mig om at jeg vist snart skal have købt et igen ❤️

      Svar
      • 🤭Retter du i kulhydraterne? 70 g alligevel – jeg går ud fra at det er 7 g 🙃
        Tænker man godt kan lave det den ene dag og bruge det den næste?

        Svar
        • Jeg har rettet i størrelsen. Den var sat til 2 kg, som to personer skulle dele og 1 kg græskar pr. person er nok lidt i overkanten..🙈

          Nu har jeg sat den til 1 græskar og estimeret den samlede mængde ‘spaghetti’ man får ud til 5-600 g. Mon ikke det passer nogenlunde? Det giver en lidt mere rimelig energiberegning i hvert fald😅

          Svar
  3. Så kommer lige 100 million kroner spørgsmålet. Hvor købte du den lækre squash?
    Jeg har haft udkik i Torvehallerne men de har ikke haft dem.

    Svar
    • Jamen jeg købte den såmænd hos Nemlig. Og jeg har også tidligere syntes, at den var svær at finde men nu havde de den og så røg den straks i kurven :)

      Svar