Spaghetti-squash hedder dette fine græskar, og det gør det formentlig, fordi indmaden kan rives til tynde, spaghettiagtige strimler. Og spaghettisquash smager mildt og godt og er en dejlig måde at spise græskar på.
Spaghetti-squash
Føj til favoritter Føj til favoritter Print PinIngredienser
- 1 spaghetti-squash altså græskarret
- olivenolie
- salt
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Skær græskarret over på den lange ende og skrab kernerne ud med en ske.
- Pensl midtersiderne med olivenolie og drys med salt.
- Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir med midtersiderne nedad.
- Bag i ovnen i 34-40 minutter. Græskarret er færdigt, når midten nemt kan rives med en gaffel.
- Lad græskarret afkøle lidt.
- Riv kødet til strimler med en gaffel. Hæld i en skål og server.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Dine egne noter
Energiberegning
PR. PORTIONSpaghettisquash – lækkert efterårstilbehør
Jeg har så længe gerne ville smage spaghetti-squash men jeg har haft så svært ved at finde dem, hvor jeg handler. Jeg spottede dem sidste år men fik dem aldrig prøvet men nu har jeg endelig prøvet dem og hvor er de dejlige.
Jeg har tidligere lavet spaghettistrimler af butternut squash, som du måske husker, og det har fungeret super godt. De er faste og har virkelig meget bid.
Spaghetti-squash bliver anderledes og mere blødt i det. Men de smager superdejligt med lidt smør dryppet hen over eller en god olivenolie (evt. med hvidløg).
Du kan også bruge spaghetti-squash under en hvilken som helst sovs, du har lavet. En frisk tomatsovs med masser af urter, er også dejligt til.
Hvor køber man spaghetti-squash?
I årevis var det lidt et sjældent græskar og man skulle være heldig at finde det. Nu går det meget nemmere, oplever jeg og jeg kan både købe det i almindelige supermarkeder og hos Nemlig.
Det kan være forbundet med livsfare, næsten, når man skal flække en frisk spaghettisquash. Alternativt kan man lægge hel den i ovnen i 35-40 minutter, hvorefter du flækker den og skraber kerner. Smøre med olie og lægge de to halvdele ind med skæresiden nedad i 15-20 min.
Haha, det er så sandt😅😅
Og supertip med forbagningen👍🏼👍🏼
Kan man mon fryse det, efter tilberedelse. ?
Det tror jeg ikke, jeg ville gøre. Jeg tror, det er for vandet.
Men i teorien kan alting jo fryses men spørgsmålet er mere, hvad du står med efter optøning, og det er jeg lidt usikker på om vil blive helt godt.
Meld endelig tilbage hvis du prøver det. Det kan være andre har tænkt det samme❤️
Hvor længe kan det holde i køleskabet efter det er lavet?
Hej
Jeg kendte ikke denne græskar, da jeg købte den på Søllested Gaard, et økologisk landbrug med både salg af grøntsager og en dejlig eksperimenternede restaurant, så jeg prøvede at lave frites af den og det var virkelig en succes.
Men skralden er dog tyk og meget hård, så tak for den fine opskrift, måske lidt mindre vil gå til spilde på den måde. Det vil jeg prøve i aften.
Ps.
Også tak for din gode vejledning til Keto kost.
Jeg er 70 og har aldrig haft det bedre, samtidig med at jeg taber mig lige så stør og roligt. Jeg savner hverken brød, ris eller pasta og slik har jeg aldrig spis.
Ej hvor skønt Anne Marie! Så dejligt for dig.
Og ja, spaghetti squash her kan spises på en ret underfundig måde. Det minder mig om at jeg vist snart skal have købt et igen ❤️
Har lige købt i Lidl. Blev så glad, har ledt efter dem længe! Smager herligt???
Ej hvor godt! Jeg har også set dem flere og flere steder nu. Så dejligt :)
🤭Retter du i kulhydraterne? 70 g alligevel – jeg går ud fra at det er 7 g 🙃
Tænker man godt kan lave det den ene dag og bruge det den næste?
Jeg har rettet i størrelsen. Den var sat til 2 kg, som to personer skulle dele og 1 kg græskar pr. person er nok lidt i overkanten..🙈
Nu har jeg sat den til 1 græskar og estimeret den samlede mængde ‘spaghetti’ man får ud til 5-600 g. Mon ikke det passer nogenlunde? Det giver en lidt mere rimelig energiberegning i hvert fald😅
Kan købes hos Kildebrønde frugtplantage om efteråret
Ej hvor skønt. Nemlig har heldigvis også fået dem :)
Du skriver at midtersiderne skal vende nedad, men alle andre opskrifter vender dem opad. Har du prøvet opad?
Er det sandt? Jeg har ingen erfaring med det. Min tanke var at jeg ikke ville have ‘stegeskorpe’ på kødet men sikre at kødet blev opvarmet inde i skallen, hvis det giver mening :)
Tak, det giver fin mening?
Så kommer lige 100 million kroner spørgsmålet. Hvor købte du den lækre squash?
Jeg har haft udkik i Torvehallerne men de har ikke haft dem.
Jamen jeg købte den såmænd hos Nemlig. Og jeg har også tidligere syntes, at den var svær at finde men nu havde de den og så røg den straks i kurven :)
Jeg fandt en i fakta i weekenden :) men har ikke prøvede den endnu men ser meget frem til det.