Souvlaki – lækre græsk-inspirerede kødspyd


Denne opskrift på souvlaki (spyd med marineret svinekød) smager så autentisk, at den sender dig direkte ned på tavernaen i Grækenland. I hvert fald i tankerne. Den danske sommer har lidt at komme efter med det.

Souvlaki - opskrift på den lækreste møre souvlaki med svinekød, der sender dig direkte på tavernaen i Grækenland

Souvlaki

Føj til favoritter Føj til favoritter Print Pin
Lækre græsk-inspirerede kødspyd
4
|
1 time

Ingredienser

Sådan gør du

  • Afpuds kødet og skær det i mundrette stykker.
  • Riv hvidløget fint og bland med de resterende ingredienser
  • Kom kødet i en skål eller en frysepose og hæld marinaden over, bland godt sammen og lad gerne kødet trække i et par timer.
  • Kom kødet på grillspyd og grill dem eller steg dem på panden. Læg evt. træspydene i blød i koldt vand inden brug.
  • Server med verdens bedste tzatziki og græsk salat.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Energiberegning

PR. PORTION
Kcal 181
Kulhydrat 1g
Protein 32g
Fedt 6g

Souvlaki skal spises med tzatziki

Jeg tror, jeg har nævnt det før, men det er så sjovt, som opskriften på tzatziki bare fortsætter med at ligge i top over mest besøgte opskrifter her på bloggen. Hver. Eneste. Dag.

Jeg tænkte derfor, at jeg ville lave en græsk kødret, som passer perfekt til alt det tzatziki, I åbenbart spiser!

Jeg har altid elsket souvlaki og spist det mange, mange gange, når vi har holdt ferie i Grækenland. Souvlaki er ret simpelt egentlig, og lækkerheden sidder dels i marinaden og dels i det møre kød.

Souvlaki kan laves både med svinekød og kylling. Jeg har lavet den med svinemørbrad her.

Tak for jeres søde tanker

Og også lige en hurtig tak for alle jeres søde tanker. Det går bedre her. Ikke godt men bedre.

Og selvom jeg fx i går var så frustreret og lavede en lang vred Snap-story (janefaerber), så hjælper en god nats søvn på meget også.

Men i går væltede det lige for mig, og jeg var så sur og træt og frustreret og følte mig slet og ret urimeligt behandlet. Ja, jeg siger ikke, det var rationelt, men at have ondt gør virkelig noget ved en.

I dag kan jeg bedre fokusere på, at jeg kan mere og mere. Jeg kan arbejde mere fx. Og det glæder mig helt vildt. For jeg holder jo virkelig af mit arbejde og jeg keder mig, når jeg ikke kan få lov at skrive og lege i køkkenet. Alt det går heldigvis fremad.

Ved du slet ikke, hvad jeg taler om, kan du læse om det her: Sommerferie med smerter og smerter – opdatering

Men nu til opskriften.

Souvlaki - opskrift på den lækreste møre souvlaki med svinekød, der sender dig direkte på tavernaen i Grækenland

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Souvlaki – lækre græsk-inspirerede kødspyd”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Bruger opskriften tit – dog marinerer og griller jeg mørbraden hel, det smager fantastisk også om vinteren :-)

    Svar
  2. Hej Jane. denne opskrift lyder så delikat, at den skal afprøves i aften. Webergrillen er pudset af.
    Vi glæder os…

    Svar