Denne opskrift på souvlaki (spyd med marineret svinekød) smager så autentisk, at den sender dig direkte ned på tavernaen i Grækenland. I hvert fald i tankerne. Den danske sommer har lidt at komme efter med det.

Souvlaki
Føj til favoritter Føj til favoritter Print PinIngredienser
- 600 g svinemørbrad
- 1 fed hvidløg
- 2 tsk frisk oregano
- 0,5 øko-citron saft herfra
- 1 tsk salt
- friskkværnet peber
- 3 spsk olivenolie
Sådan gør du
- Afpuds kødet og skær det i mundrette stykker.
- Riv hvidløget fint og bland med de resterende ingredienser
- Kom kødet i en skål eller en frysepose og hæld marinaden over, bland godt sammen og lad gerne kødet trække i et par timer.
- Kom kødet på grillspyd og grill dem eller steg dem på panden. Læg evt. træspydene i blød i koldt vand inden brug.
- Server med verdens bedste tzatziki og græsk salat.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Dine egne noter
Energiberegning
PR. PORTIONSouvlaki skal spises med tzatziki
Jeg tror, jeg har nævnt det før, men det er så sjovt, som opskriften på tzatziki bare fortsætter med at ligge i top over mest besøgte opskrifter her på bloggen. Hver. Eneste. Dag.
Jeg tænkte derfor, at jeg ville lave en græsk kødret, som passer perfekt til alt det tzatziki, I åbenbart spiser!
Jeg har altid elsket souvlaki og spist det mange, mange gange, når vi har holdt ferie i Grækenland. Souvlaki er ret simpelt egentlig, og lækkerheden sidder dels i marinaden og dels i det møre kød.
Souvlaki kan laves både med svinekød og kylling. Jeg har lavet den med svinemørbrad her.
Tak for jeres søde tanker
Og også lige en hurtig tak for alle jeres søde tanker. Det går bedre her. Ikke godt men bedre.
Og selvom jeg fx i går var så frustreret og lavede en lang vred Snap-story (janefaerber), så hjælper en god nats søvn på meget også.
Men i går væltede det lige for mig, og jeg var så sur og træt og frustreret og følte mig slet og ret urimeligt behandlet. Ja, jeg siger ikke, det var rationelt, men at have ondt gør virkelig noget ved en.
I dag kan jeg bedre fokusere på, at jeg kan mere og mere. Jeg kan arbejde mere fx. Og det glæder mig helt vildt. For jeg holder jo virkelig af mit arbejde og jeg keder mig, når jeg ikke kan få lov at skrive og lege i køkkenet. Alt det går heldigvis fremad.
Ved du slet ikke, hvad jeg taler om, kan du læse om det her: Sommerferie med smerter og smerter – opdatering
Men nu til opskriften.
Bruger opskriften tit – dog marinerer og griller jeg mørbraden hel, det smager fantastisk også om vinteren :-)
Hej Jane. denne opskrift lyder så delikat, at den skal afprøves i aften. Webergrillen er pudset af.
Vi glæder os…