Denne sommertærte med vaniljecreme og friske bær er en af mine favoritter. En af grundene er, at den ikke indeholder nogle sødemidler eller erstatninger for sukkeret. Det betyder selvfølgelig, at den ikke er særligt sød, men jeg synes, at den sødlige smag fra bærrene og vaniljecremen godt kan bære det alene.
I bunden er der en smule mørk chokolade, som jo indeholder en smule sukker. Men delt ud på det enkelte stykke, er det ganske lidt.

Udstyr
Ingredienser
Tærtebund
- 150 g blødt smør
- 100 g fedtreduceret mandelmel fra Funktionel Mad
- 2 spsk loppefrøskaller
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 tsk bagepulver
- 70 g mørk chokolade
Creme
- 1,5 dl cremefraiche 38%
- 1 tsk vaniljepulver
- 3 dl fløde
- 400 g friske bær fx blåbær, hindbær, brombær og jordbær
Sådan gør du
Tærtebund
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Kom alle ingredienserne i en skål og ælt dejen godt sammen.
- Tryk den derefter ud i en smurt tærteform.
- Hak chokoladen groft og fordel den ovenpå tærtebunden.
- Bag tærtebunden i den varme ovn i ca. 10-12 minutter, til den er fast og let gylden.
- Tag tærtebunden ud, sæt den i køleskabet og lad den køle af, så chokoladen stivner.
Creme
- Pisk cremefraiche luftig med vaniljepulver.
- Pisk fløden til skum.
- Vend de to sammen i en skål.
- Skyl og rengør alle bærrene. Halver de største af dem.
- Fordel cremen oven på tærtebunden og læg bærrene ovenpå.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Glutenfri & Low Carb sommertærte
Tærtebunden er glutenfri og Low Carb og de kulhydrater, som tærten indeholder, kommer fra mælkeprodukterne og bærrene. Så en utrolig blodsukkerstabil tærte med friske bær.
Tærtebunden er samtidig utroligt fiberholdig, da jeg har brugt det fiberrige mandelmel fra Funktionel Mad. De mange fibre kan godt være lidt hårde for maven, hvis du har en sart mave. Er det et problem hos dig, kan du i stedet bruge bunden fra pæretærten. Den er lidt mildere for maven.
Sommertærte med friske bær og vaniljecreme
Den friske sommertærte er nem at lave og den smager skønt. Vil du hellere have en sommerkage har jeg en superlækker sommerkage med mandelbund med flødeskum og friske bær. Den er virkelig skøn og sommeragtig også.
Vil du hellere have en sommerlig chokoladekage, kan du lave min sommer-brownie, som også har fået flødeskum og bær på toppen eller den populære brownie med hindbærmousse.
Kan man bruge almindelig mandelmel?
Ja men så skal du bruge bunden fra pæretærten, som jeg foreslår. Den er lavet med almindelig mandelmel.
Tak Jane – det vil jeg prøve 😃