Noget af det bedste ved sommer, og især hvis man ferierer i sydeuropa, er, at de solmodnede grøntsager og frugter smager af så meget mere. I Draguignan, hvor min far bor, er der marked hver onsdag og lørdag, og så kunne man ellers bare gå rundt og snuse og tage for sig af retterne. Menuen på vores ferie var rimelig ens hver dag. Kød på grill og salat. I forskellige afskygninger. Ikke så mange dikkedarer. Bare lækker og frisk mad.
Sommersalat med nektarin og friske figner
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 200 g salat fx spinat, hjertesalat eller feldsalat
- 1 salatløg
- 2 nektariner
- 2 frisk figen
Vinaigrette
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk dijonsennep
- 1 spsk hvid balsamicoseddike
- 1 spsk citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skyl salaten og skær salatløget i tynde ringe.
- Del nektarinen og figen i skiver eller mindre mundrette stykker.
- Kom salat, løg, nektarin og figen på et fad.
- Ryst ingredienserne til vinaigretten sammen og fordel henover salaten, inden den serveres.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Grøn salat, salatløg, nektariner og friske figener. Blandet i en fransk vinaigrette af olivenolie, dijonsennep, hvid balsamicoseddike, citronsaft og salt og peber. Så dejlig og smuk mad, altså!
Serveret med kød ad libitum fra grillen i udendørskøkkenet, selvfølgelig!
I dag rammer hverdagen os igen, og mine to 7-årige starter i 1. klasse. Jeg selv har et bogmanus et sted på computeren, som jeg skal have gravet frem og have sat turbo på, for lige pludselig er deadline for aflevering kun 6-7 uger væk. Og efteråret byder også på en masse spændende åbne foredrag og arrangementer, så hvis du vil møde mig derude i det virkelige liv, så hold øje med Madbandittens Eventkalender. Den opdateres løbende med mere info.
Kære Jane, har købt din bog og læste den med en voksende følelse af du ikke skrev til mig, men om mig !!! Er på 5. dagen på ren LCHF og har det simpelthen så godt :-) har ikke haft nogen hysteriske anfald af sult hvor jeg panisk kastede mig over alt med sukker i. Den første nat sov jeg endda igennem for første gang i årevis og vågnede helt forvirret ;-) men pyh hvor det også er en overvindelse pludselig at spise fedt efter at have bandlyst det i så mange år. Her til aften stod den på blomkåls risottoen, det smagte fantastisk, men nøj hvor var det svært at spise med god samvittighed og da jeg altid er blevet meget dårlig efter at have spist fed mad, var jeg overbevist om at sofaen og mavekramper ventede lige om hjørnet….. Men nej ! Maven forholdt sig i utrolig nok i ro. At vægten også allerede siger – 2 kg er jo bare en fantastisk bonus :-) tusind tak for en inspirerede hjemmeside og bog, jeg tror den kommer til at ændre mit liv !
Nuj en masse lækkert kød – uhm mums!
Det er bare et paradis, det der :O)
Velkommen tilbage efter velfortjent ferie :) Glæder mig til at se dig live :)
åh hvor ser både grillerierne og den salat altså lækkert ud! jeg elsker også når råvarerne smager af sol og sommer!
//Marian