Sommersalat med fersken og sojaristede solsikkekerner


Denne dejlige sommersalat indeholder en masse blandet grønt, lidt sødt i form af fersken og lidt salt knas fra de sojaristede solsikkekerner. Det er opskriften på en lækker sommersalat, hvis du spørger mig.

Smuk sommersalat med hvid fersken og sojastegte solsikkekerner. Opskrift her: Madbanditten.dk

Sommersalat med fersken og sojaristede solsikkekerner

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
20 minutter

Ingredienser

Sojastegte solsikkekerner

Sådan gør du

  • Skyl salat og riv dem groft. Put den i en salatskål. Snit rødkål fint, skær peberfrugt i mindre stykker og skær gulerødder i stykker eller strimler og put det hele i skålen.
  • Skær squash i små stykker og vend dem i en blanding af olivenolie og frisk timian. Vend dem herefter i salaten.
  • Skær fersken i tern og drys over salaten. Drys også de sojastegte solsikkekerner over.
  • Server med en god olivenolie over, evt. i selskab med lidt god balsamicoeddike.

Sojastegte solsikkekerner

  • Opvarm ovnen til 150 grader varmluft.
  • Rist solsikkekerner kort på en tør pande og hælde tamari/soja og krydderier på. Rod rundt indtil sojaen er fordampet og det hele er umådeligt fedtet.
  • Hæld de fedtede solsikkekerner over på en bageplade beklædt med bagepapir og tør dem i ovnen i ca. 15 minutter.
  • Jeg laver altid en stor portion af gangen og opbevarer resten i et lukket glas.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Apropos indlægget i går, så spiser jeg tit lidt lettere, når jeg er i de varme lande. Denne salat med den pæne udsigt spiste jeg nede hos min far i sydfrankrig i vores ferie.

Jeg har efterhånden rigtig mange lækre sommersalater her på Madbanditten blandt andet denne her sommersalat med jordbær og feta, du finder alle salatopskrifter lige her.

Salat og frugt i sommervarmen

Jeg er ikke den store frugtspiser. Når jeg spiser frugt, gør jeg det som regel som her, hvor en enkelt fersken i små tern giver sødme til en hel salatskål. Men det er som regel det. Bær spiser jeg til gengæld ret mange af om sommeren.

Undtagen når vi rejser. Især i Asien elsker jeg at spise deres søde og saftige tropiske frugter. Ananas, passionsfrugt men også dragonfruit (hedder den mon dragefrugt på dansk?) og hvad de ellers hedder de sjove frugter derude.

Helt modsat low carb tanken, hvor de nordiske lavglykæmiske frugter som fx æble umiddelbart virker som et bedre valg, så er min mave væsentligt gladere for de søde tropefrugter. Æbler giver mig sådan mavekneb. Jeg tænker, det er fruktosen og min sarte IBS-mave.

Og det er jo et fint eksempel på, at man er nødt til at lære sig selv og sine egne reaktioner at kende. Det nytter ikke at læne sig blindt op af hvad andre siger.

Bare at se på den pæne udsigt her giver mig ferielængsel igen. Jeg synes allerede vores sommerferie er for langt væk og både Søren og jeg er lidt pressede over, at den blev så kort i år. Det var ikke en smart beslutning. Heldigvis har vi en lille revanche i september. Håber, det kan råde lidt bod på det.

Smuk sommersalat med hvid fersken og sojastegte solsikkekerner. Opskrift her: Madbanditten.dk
Lækker sommersalat med sojaristede solsikkekerner

Stor nyhed: Fit efter 40

Stort, nyt livsstilskursus for kvinder ‘i anden halvdel af livet’.

Kurset starter mandag d. 8. oktober.

Læs alt om kurset her

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

4 kommentarer til “Sommersalat med fersken og sojaristede solsikkekerner”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Din salat var stort hit herhjemme til aften, så tak for den! De sojaristede solsikkekerner har jeg lyst til straks at lave flere af. :)

    Svar
  2. Meget enig i det med, at man skal lære sine egne reaktioner at kende. Jeg er langdistanceløber, og jeg fandt ret hurtigt ud af, at de ellers så anbefalede nutella-på-franskbrød-madder og juicebrikker gav super ondt i maven specielt på lange løbeture, så nu løber jeg på kød, grønt og fedt ;)

    Svar
    • Ha! Hvor er det godt! Jeg fulgte en debat på Twitter i sommer i forbindelse med, at Chris Froome havde tweetet et billede af sin morgenmad bestående af 4 spejlæg, en avokado og lidt frugt eller lign. og samtidig forklarede, hvordan low carb havde fået ham ned i vægt, hvilket havde gjort ham hurtigere på cyklen. Hele den traditionelle del af sports-ernæringsverdenen gik fuldstændig i selvsving med at overbevise verden om at Froome i hvert fald ikke spiste low carb, og hvis han gjorde var det i hvert fald kun på hviledage. De opførte sig, som om de havde en personlig aktie i, at alle sportsmænd skal spise HIGH CARB. Det var grinagtigt!

      Svar