Sommerplaner og hvad der venter til efteråret


Sidste år på det her tidspunkt hang Facebook og sociale medier mig så langt ud af halsen, at jeg besluttede at tage en hel måned uden sociale medier. Kan du huske det? Jeg lukkede samtlige sociale medier ned, inkl. bloggen her, i hele juli måned og holdt ferie uden at dele hver en kop kaffe, jeg drak. Jeg troede, det ville skabe angst og abstinenser, men det var forbavsende nemt. Og befriende faktisk.

Læs eller genlæs indlægget fra sidste år her: Sommer uden sociale medier

I år går jeg ikke helt så firkantet til det (‘alt med måde’ fungerer jo så glimrende for mig, som vi ved ;-)). Men jeg rydder op i mine sociale apps på min telefon, og der kommer til at være stille her på bloggen. Måske kigger jeg ind en gang eller to. Det tager jeg hen ad vejen.

Det er naturligt for mig at trække mig lidt tilbage, når der er ‘lavsæson’ her på bloggen, og så bruge lidt mere tid herude på den anden side. Her er nemlig også rart – når man lige falder til her.

More Social - Less Media

Ved at sætte bloggen lidt på pause frigiver jeg en masse timer til at fordybe mig i andre ting. Og det er også både sjovt og spændende, kan jeg love dig.

Her er nogle af de ting, du kan glæde dig til efter sommeren:

 • mere om striks/ketogen LCHF og hvordan man lykkes med at gå ned i vægt
 • en føljeton om mig og mit tarmsystem (gribende emne, ikke sandt?)
 • noget tabubrydning om børn og vægt (hvis jeg tør poste det)
 • noget om at være mor til tweens (hvis jeg tør poste det)
 • noget om motivation og hvad jeg gør, når den svigter
 • og så selvfølgelig en masse lækker mad

Noget af det sker her på bloggen, andet sker i nyhedsbrevet. Husk at tilmelde dig, hvis du ikke allerede er tilmeldt.

SOMMERFERIE

Men hele sommeren skal jo ikke gå med arbejde. Vi har også planlagt en enkelt uge i Frankrig hos min far. Det kommer cirka til at se sådan her ud (ligesom de andre år):

Sydfrankrig
Sydfrankrig
Sommerferie i Sydfrankrig og Barcelona --> Madbanditten.dk
Frankrig mad og vin
Sydfrankrig
Sommerferie i Sydfrankrig og Barcelona --> Madbanditten.dk

Det er det mest afslappende sted, jeg kan opholde mig, tror jeg. Smukke omgivelser, sol og varme og masser af god mad.

Vores øvrige ferie bliver lidt ad hoc. Vi har ikke rigtig lagt os fast på noget. Vi overvejer at gemme noget af vores (dvs. Sørens) ferie til at kunne bruge på en lang rejse næste år, men vi er lidt uafklarede.

HVOR FINDER DU MIG?

Der bliver enten ingen eller meget lidt aktivitet på bloggen her, men jeg satser på at være lidt på andre steder fra tid til anden. Instagram og Snapchat bliver nok de foretrukne. Min profil hedder ‘janefaerber’ begge steder, og du er velkommen til at følge med.

Og så bliver der også lidt aktivitet på nyhedsbrevet med cirka et nyhedsbrev om ugen (tilmeld dig HER).

kh_jane

Til sidst vil jeg bare ønske dig en rigtig god sommer. Jeg håber, du får mulighed for at tanke op på solskin og gode oplevelser, og så ses vi igen på den anden side.

#HappyLife

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

15 kommentarer til “Sommerplaner og hvad der venter til efteråret”

 1. Hej jane
  Nyd det kære du, så velfortjent med god ferie.
  Får lyst til lige at blande mig i debatten om mere konkrete LCHF brugsvejledninger i forhold til vægttab. Diana Keisers bog: ned i vægt med LCHF, synes jeg da beskriver det Mette søger, bla hvor meget fedtindtag pr måltid.
  Jeg synes jo ikke Jane du skal bruge dine kræfter på noget, hvis det ikke er nødvendigt ?
  Tak endnu engang for at tage svære emner op til debat, du er til stadighed modig.
  Kh trine løkkegaard

  Svar
 2. Kære Jane. Rigtig god ferie til dig og dine. Jeg er rigtig glad for dine fantastiske bøger, bloggen og at følge dig på Snapchat. Men aller mest glad for at du åbner munden og siger hvad du mener, i forhold til børn, mad osv. Jeg er selv skolelærer og husker godt episoden omkring dine børns danskbog. Og de, nogle gange, voldsomme og overdrevne reaktioner, som du får. Jeg er med på at det koster, rent personligt og privat. Men er dybt taknemmelig for at du orker. God sommer. Glæder mig til at se hvad du har fundet på til efteråret. Venlig hilsen Helle

  Svar
  • Hej Helle

   Hvor er det sødt af dig at sige. Tak. Det betyder mere end du aner!
   God sommer til dig også.
   KH. Jane

   Svar
 3. Ser frem til, at få mere viden om striks LCHF og ketogen kost. Mon der kommer en bog, der udelukkende omhandler opskrifter med striks LCHF? :-) Det står ihvertfald højt på min ønskeseddel. Det kunne også være fænomenalt, hvis kulhydrat indtaget pr. portion var angivet.. :-D

  Pt. er jeg selv dér, hvor jeg tænker minimælk eller kaffefløde i kaffen? Kalorieindtag vs. Fedt?
  Jeg tåler desværre ikke piskefløde i kaffen, men i andre sammenhænge er piskefløde ok. Sådan har vi vel alle vores finurligheder. :-O

  Når det er sagt, så synes jeg faktisk, at kostomlægning skal være “spiseligt”, om man så må sige… ;-) Jeg går heller ikke ind for, at man skal måle/veje alt og være total kontrolfreak vedrørende maden, som man indtager. Men det ville være en ufattelig stor hjælp, når man skal booste sit vægttab, hvis man blot skulle hive 1 bog frem, hvor man vidste, at alle opskrifter var tilladte og hvor man fik overblik over kulhydrat indtaget i et snuptag. :-D

  Vi laver kostplaner til en uge ad gangen og prøver på, at gøre det lidt let for os selv. Vi arbejder meget, så hvis vi skal bruge lang tid på madlavning, så holder det ikke i længden med kostomlægningen. Vi prøver også via madlog, at regne på kulhydrat indtaget (vores vægttab er gået i stå – vi har hygget os lidt for meget med de lækre LCHF opskrifter og har i en periode ikke gået op i kulhydrat indtag – AV!) men det tager SÅ ufatteligt lang tid, at taste alting ind. Det er heller ikke helt holdbart for os i længden.

  Så håber på en bog, eller andet spændende, der kan gøre hverdagen lettere i forhold til at booste vægttabet og øge velværet. :-) Min krop elsker for øvrigt at leve på den her måde… Men jeg har seriøst brug for at smide nogle kilo. Har tidligere tabt 40 kilo på Atkins kuren, så jeg véd, at low carb high fat virker – jeg mangler bare en simplere model, der også virker på den lange bane.. :-)

  Go’ Sommer… :-D

  Svar
  • Ja måske, hvem ved? ;-) Jeg ved, det er et stort ønske fra mange.

   Og jeg er enig med dig. At skulle taste alting ind er for omstændeligt og i øvrigt, tror jeg, også noget, der nemt kan give et forkert fokus. Men det er bare min personlige holdning :)

   Svar
 4. Kære Jane,

  Rigtig dejlig sommer til dig – vi tæller ned her også (1,5 uge endnu). Jeg ser frem til tid til at lave en masse lækker mad, og til den sol jeg er sikker på venter lige om hjørnet. Og til bare at være. Ah.

  Jeg glæder mig til dit efterår på bloggen, det er jo afsindig spændende emner. Specielt det med tween glæder jeg mig til at læse.

  Kh Maria.

  Svar
  • Tak søde Maria.
   Jeg glæder mig til tween-sparring. Jeg må virkelig indrømme, at jeg oplever det som udfordrende, og jeg har virkelig svært ved at vænne mig til den nye… “situation”. Alle omkring mig har yngre børn end mig, så jeg har heller ikke rigtig nogen at dele erfaringer med. Mine unger er kommet et år senere i skole, så lige på det her punkt er de lidt mere fremme i skoene end deres klassekammerater. Så jo, jeg glæder mig også.

   Rigtig god sommer til dig også!

   Svar
 5. Glæder mig allerede til du ikke er på ferie mere (sorry ?) Hvis nogle kan skrive om ovenstående “farlige” emner er det dig og det er skønt at have noget at se frem til. Nyd ferie og familie mens vi helt sikkert er mange der støvsuger bloggen for gode gamle indlæg og opskrifter ????

  Svar
  • Tak Heidi, hvor er det sødt af dig at sige :) Jeg glæder mig faktisk også lidt til efteråret. Mange spændende ting sker :)

   God sommer!

   Svar
 6. Nyd din ferie – den er velfortjent. :)
  Og jeg håber, du tør poste alle de indlæg, du skrev om. For netop din ærlighed og evne til at skabe debat er de største årsager til, at jeg læser din blog.

  Svar
  • Tak Luna – det er dejligt at have dig her :)

   Jeg tror godt, jeg tør poste de indlæg. Men om jeg tør lægge dem på FB er en anden sag. Det er oftere der, det løber af sporet, oplever jeg. Tonen og debatten her på bloggen er som regel fin og rummelig, synes jeg.

   God sommer til dig også! <3

   Svar
 7. En uge i Frankrig? Det var beskedent! Hvis min far havde haft sådan et hus, med den udsigt, (og ikke bare et parcelhus i Jylland) tror jeg sgu jeg var flyttet hjem til far igen, Rigtig god sommer til dig og dine. ❤

  Svar
  • Tro ikke, at det ikke er i overvejelserne! Haha! Det er jo så skønt dernede.

   Rigtig dejlig sommer til dig også! <3

   Svar