Denne sommerkage med bær er det perfekte søde indslag til sommergæsterne. De bløde mandelbund og den lækre vaniljecreme går perfekt i spænd med de friske danske bær. Den er perfekt til gæster eller til dig, der er så heldig at fejre fødselsdag om sommeren.
Udstyr
Ingredienser
Bund
- 100 g smør
- 4 æg
- 70 g sødning fx Sukrin
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 øko-citron skal og saft herfra
- 100 g flødeost naturel
- 200 g mandelmel
- 2 tsk bagepulver
- 10 g fiberhusk den gule
- 1 tsk mandelessens
Vaniljecreme
- 250 g mascarpone
- 2,5 dl fløde
- 2 spsk SukrinMelis smag til og se om du vil have den sødere
- 1 tsk vaniljepulver
Pynt
- 400 g friske bær jordbær, hindbær, blåbær, brombær osv.
- frisk mynte
- citronmelisse
- citronverbena
Sådan gør du
Bund
- Opvarm ovnen til 160 grader
- Pisk æg med sødning, citronskal og vaniljepulver.
- Smelt smør i en kasserolle og tilsæt smeltet smørsammen med flødeost og citronsaft. Pisk det hele godt sammen.
- Tilsæt mandelmel, fiberhusk, bagepulver og mandelessens og pisk igen. Dejen bliver nu tyk.
- Hæld dejen i en smurt springform (ca. 20 cm) medbagepapir i bunden.
- Bag i ovnen i ca. 35 minutter. Bliver kagen formørk i toppen henimod slutningen, kan du lægge et stykke staniol over.
- Lad kagen afkøle helt og skær den over på midten,så du får to (lagkage-)bunde.
Vaniljecreme
- Pisk fløden let med sødning og vaniljepulver.
- Rør evt. mascarponen lidt løsere med lidt fløde
- Vend fløden i mascarponen og smag til.
- Fordel halvdelen af cremen på den ene bund ogfordel nogle af bærrene ovenpå.
- Læg den anden bund på og gentag med creme og bær.
- Pynt med krydderurter eller blomster.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Kage med sommerens bær
På trods af sit overdådige ydre er denne skønne kage utroligt nem at lave.
For mig markerer den også, at ferien er nær. Om ikke så længe lukker jeg ned og går på ferie. Det er i den grad tiltrængt efter et år, der har stået på et hæsblæsende tempo med lancering af ny blog og bogskrivning.
Overdådig sommerkage i flere lag
Kagebundene i opskriften her er appelsinkagen, som jeg har halveret på tværs. Synes du, det bliver for meget, kan du også bare bage halv bund og bare have et lag med vaniljecreme og bær.
Men det ser overdådigt ud med de lag, ikke?
Håber, du nyder denne sommerkage – og din sommerferie, når du kommer så langt♥
Glæder mig til at prøve.
Er det almindelig ovn eller varmluft?
Jeg bruger altid almindelig ovn medmindre der specifikt står varmluft. Men bage/stegetider varierer voldsomt meget fra ovn til ovn i forvejen, så det er en god idé altid at tage dem som vejledende.
Men ikke hindermoussen, vel?
Jeg har faktisk frosset brownien med hindbærmoussen på også og det gik helt fint. Jeg husker det ikke som at jeg tænkte over at den havde været frosset, da vi spiste den efterfølgende :)
Kan bundene til dine kager fryses?
SommerKagen mazarinbunden og brownie (med hindbærmousse)
Ja sagtens! Og megafin idé faktisk! Så er det virkelig nemt at lave hurtig gæstekage.
Mon der kunne bruges naturel flødeost i cremen i stedet for mascarpone🧐 i sommerkage med bær, ja nu blir det så til en vinterkage😁
Mjaah det tror jeg måske godt man kunne men jeg ville personligt ikke lave det bytte. Både hvad angår smag og konsistens er mit gæt at det bliver lækrere med mascarpone :)
Hej Jane, kan man lave bunden dagen før eller fryse den?
Ja det kan du sagtens. Begge dele faktisk👍🏼
Overdådig flot kage! Jeg er i øvrigt virkelig fan af dit nye layout her på bloggen :) Tak for det :)
Tak – jeg er virkelig også så glad for at det endelig lykkes at få lavet skiftet❤️
Vild lækker og den er godkendt af familien.
Så dejligt at høre – tak ❤️❤️
Hej
Vil bare lige høre om det er nødvendigt med fiberhusk i kagen?
Mvh Micha
Mjaarh du kan godt lave den uden men jeg synes, at den bliver bedre med. Mit første forsøg var uden og bundene bliver altså lidt løsere i det uden tilsatte fibre,
Tak for svar😊 er loppefrøskaller det samme? Eller kan man bruge dem?
Kh Micha
Ja fiberhusk er pulveriserede loppefrøskaller. Bruger du de grove loppefrøskaller, tror jeg du skal øge mængden en anelse.
👍perfekt, og tak😊
Jeg er løbet tør for husk… Kunne pofiber evt bruges?? Hvis ja hvor meget tror du?
Det tror jeg sagtens og jeg ville nok øge mængden en anelse. Jeg tror ikke det betyder alverden. Den har bare lige godt af lidt fibre for at have rigtig god konsistens.
Hej Jane,
Kan man mon lave kagen uden at dele bunden..? – men blot én kage bund med fyld..?
Hilsner fra Vibeke 🙂
Ja og som jeg foreslår kan man også halvere mængderne til bunden, så man kun bager den halve. Eller bage hel størrelse i en større form❤️
Til bunden skriver du under pkt 2 om vaniljepulver og i pkt 4 om bagepulver. Men i opskriften til bunden kan jeg ikke finde dosering på hverken vanilje- eller bagepulver.
Håber på opklaring, da den skal forsøges med lørdag.
Hov, det er da vist gået lidt hurtigt. Jeg har rettet nu :))
Ser virkelig lækker, den må jeg prøve i weekend :)
Tillykke med den nye superflotte hjemmeside :) virkelig lækker at se på <3
Tusind tak – jeg er også virkelig glad for den❤️
Det ser lækkert ud – måske det skal prøves i weekenden.
Hvilken slags mandelmel bruger du? Hjemme-malet eller købt?
Jeg maler det aldrig længere. Det gjorde jeg kun i gamle dage, da mandelmel ikke var noget, man kunne få i alle supermarkeder. Så købt – men svarende til at male selv :)
Jeg malede selv mine mandler til mel. Jeg kan godt lide den måske lidt grovere tekstur, når det er til kagebunde, også var det det jeg lige havde ;-)
Sikke en flot og overdådig kage. Den ser dejlig ud.
Tillykke med det nye design på bloggen. Det er virkelig et andet udtryk, som bloggen har fået.
Tak Anette – og ja, det er virkelig et gevaldigt løft, siden (omsider) har fået. Lige nu bakser vi med at få alle funktionerne til at fungere, som de skal, men det skal nok blive rigtig godt ❤️