Sommerkage med bær


Denne sommerkage med bær er det perfekte søde indslag til sommergæsterne. De bløde mandelbund og den lækre vaniljecreme går perfekt i spænd med de friske danske bær. Den er perfekt til gæster eller til dig, der er så heldig at fejre fødselsdag om sommeren.

Sommerkage med bær - glutenfri og sukkerfri opskrift - Low Carb/Keto

Sommerkage med bær

5 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
10
|
45 minutter

Ingredienser

Bund

Vaniljecreme

Pynt

  • 400 g friske bær jordbær, hindbær, blåbær, brombær osv.
  • frisk mynte
  • citronmelisse
  • citronverbena

Sådan gør du

Bund

  • Opvarm ovnen til 160 grader
  • Pisk æg med sødning, citronskal og vaniljepulver.
  • Smelt smør i en kasserolle og tilsæt smeltet smørsammen med flødeost og citronsaft. Pisk det hele godt sammen.
  • Tilsæt mandelmel, fiberhusk, bagepulver og mandelessens og pisk igen. Dejen bliver nu tyk.
  • Hæld dejen i en smurt springform (ca. 20 cm) medbagepapir i bunden.
  • Bag i ovnen i ca. 35 minutter. Bliver kagen formørk i toppen henimod slutningen, kan du lægge et stykke staniol over.
  • Lad kagen afkøle helt og skær den over på midten,så du får to (lagkage-)bunde.

Vaniljecreme

  • Pisk fløden let med sødning og vaniljepulver.
  • Rør evt. mascarponen lidt løsere med lidt fløde
  • Vend fløden i mascarponen og smag til.
  • Fordel halvdelen af cremen på den ene bund ogfordel nogle af bærrene ovenpå.
  • Læg den anden bund på og gentag med creme og bær.
  • Pynt med krydderurter eller blomster.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Kage med sommerens bær

På trods af sit overdådige ydre er denne skønne kage utroligt nem at lave.

For mig markerer den også, at ferien er nær. Om ikke så længe lukker jeg ned og går på ferie. Det er i den grad tiltrængt efter et år, der har stået på et hæsblæsende tempo med lancering af ny blog og bogskrivning.

Overdådig sommerkage i flere lag

Kagebundene i opskriften her er appelsinkagen, som jeg har halveret på tværs. Synes du, det bliver for meget, kan du også bare bage halv bund og bare have et lag med vaniljecreme og bær.

Men det ser overdådigt ud med de lag, ikke?

Håber, du nyder denne sommerkage – og din sommerferie, når du kommer så langt♥

Sommerkage med bær - glutenfri og sukkerfri opskrift - Low Carb/Keto

Er du klar til (Low Carb) jul?

Indrømmet, min jul er ikke 100% Low Carb. Men den er ret Low Carb. Jeg har enkelte ting, jeg ikke vil gå på kompromis med og så spiser jeg Low Carb julemad og -godter for resten. Det gode ved den model er, at jeg slipper for at december bliver én lang sukkerfest, hvor jeg hele tiden har en sukkerdjævel siddende på skulderen. Det er så udmattende!!

Har du brug for Low Carb juleopskrifter på både al den traditionelle julemad og på de lækre julegodter, kan du lade Madbandittens Juleopskrifter hjælpe dig🌲

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

32 kommentarer til “Sommerkage med bær”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Jeg bruger altid almindelig ovn medmindre der specifikt står varmluft. Men bage/stegetider varierer voldsomt meget fra ovn til ovn i forvejen, så det er en god idé altid at tage dem som vejledende.

      Svar
    • Jeg har faktisk frosset brownien med hindbærmoussen på også og det gik helt fint. Jeg husker det ikke som at jeg tænkte over at den havde været frosset, da vi spiste den efterfølgende :)

      Svar
  1. Mon der kunne bruges naturel flødeost i cremen i stedet for mascarpone🧐 i sommerkage med bær, ja nu blir det så til en vinterkage😁

    Svar
    • Mjaah det tror jeg måske godt man kunne men jeg ville personligt ikke lave det bytte. Både hvad angår smag og konsistens er mit gæt at det bliver lækrere med mascarpone :)

      Svar
  2. Overdådig flot kage! Jeg er i øvrigt virkelig fan af dit nye layout her på bloggen :) Tak for det :)

    Svar
    • Mjaarh du kan godt lave den uden men jeg synes, at den bliver bedre med. Mit første forsøg var uden og bundene bliver altså lidt løsere i det uden tilsatte fibre,

      Svar
        • Det tror jeg sagtens og jeg ville nok øge mængden en anelse. Jeg tror ikke det betyder alverden. Den har bare lige godt af lidt fibre for at have rigtig god konsistens.

          Svar
  3. Hej Jane,
    Kan man mon lave kagen uden at dele bunden..? – men blot én kage bund med fyld..?
    Hilsner fra Vibeke 🙂

    Svar
    • Ja og som jeg foreslår kan man også halvere mængderne til bunden, så man kun bager den halve. Eller bage hel størrelse i en større form❤️

      Svar
  4. Til bunden skriver du under pkt 2 om vaniljepulver og i pkt 4 om bagepulver. Men i opskriften til bunden kan jeg ikke finde dosering på hverken vanilje- eller bagepulver.
    Håber på opklaring, da den skal forsøges med lørdag.

    Svar
  5. Ser virkelig lækker, den må jeg prøve i weekend :)
    Tillykke med den nye superflotte hjemmeside :) virkelig lækker at se på <3

    Svar
  6. Det ser lækkert ud – måske det skal prøves i weekenden.
    Hvilken slags mandelmel bruger du? Hjemme-malet eller købt?

    Svar
    • Jeg maler det aldrig længere. Det gjorde jeg kun i gamle dage, da mandelmel ikke var noget, man kunne få i alle supermarkeder. Så købt – men svarende til at male selv :)

      Svar
      • Jeg malede selv mine mandler til mel. Jeg kan godt lide den måske lidt grovere tekstur, når det er til kagebunde, også var det det jeg lige havde ;-)

        Svar
  7. Sikke en flot og overdådig kage. Den ser dejlig ud.

    Tillykke med det nye design på bloggen. Det er virkelig et andet udtryk, som bloggen har fået.

    Svar
    • Tak Anette – og ja, det er virkelig et gevaldigt løft, siden (omsider) har fået. Lige nu bakser vi med at få alle funktionerne til at fungere, som de skal, men det skal nok blive rigtig godt ❤️

      Svar