Sommerfri


Jeg har besluttet at holde sommerfri i år. Med sommerfri mener jeg ‘fri for sociale medier’. Jeg har tidligere holdt fri hele juli og jeg husker det som en god oplevelse. Til min gru opdagede jeg, at det er helt tilbage i 2015 (og at jeg skrev om det helt tilbage til 2013). Shit mand…

Dengang beskrev jeg nøjagtigt de samme problematikker, som jeg står i nu og det er pinagtigt at se, at så mange år er gået, uden at jeg har fået styr på det.

Læs evt. indlægget her: Sommer uden sociale medier

Madbanditten er åben året rundt

Hvordan jeg vælger at holde fri er på mange måder en privat sag, men grunden til, at jeg skriver det, er igen det her dilemma mellem mig som person og Madbanditten, mit firma. Jane kan jo sagtens have brug for at holde fri, men Madbanditten er utrættelig og holder aldrig lukket. For internettet sover jo aldrig.

Det er jo lidt et specielt arbejdsliv, når ens gøren og laden foregår på sociale medier og sociale medier lever 24 timer i døgnet, 7 dage i ugen, 365 dage om året.

Man kan ikke lige sætte et autosvar på, som almindelige virksomheder kan på deres mail og på den måde bliver det et valg mellem ikke at holde helt fri eller at ignorere sine kunder/potentielle kunder, imens man selv holder fri.

Det er præmissen for den her slags arbejdsliv og den accepterer jeg fuldt ud.

Jamen, kan du ikke bare skrive ud, at du holder ferie?

Jo, det kan jeg da sagtens. Men hvordan? Ikke alle ser alt, jeg skriver. Faktisk ser de fleste kun en brøkdel af de ting, jeg skriver, for sådan sorterer sociale medier jo også i vores indhold for os. Så det synes jeg faktisk ikke er fair at forvente.

Så det her er min måde at prøve at lave en slags forventningsafstemning.

Farvel Facebook og Instagram

Jeg forlængst slettet Facebook fra min telefon og Instagram sletter jeg senere i dag.

Facebook savner jeg ikke, og jeg bruger det stort set aldrig privat.

Instagram derimod oplever jeg som ekstremt vanedannende. I en sådan grad at jeg det sidste års tid jævnligt har flyttet appen rundt på min telefon for at undgå, at jeg i nærmest blinde fik åbnet den og sad og scrollede uden egentlig at kunne huske, at jeg  havde taget en bevidst beslutning om at gøre det.

Den slags ubehagelig auto-adfærd er jeg selvsagt ikke interesseret i, og det kræver hård justits for mig at rydde op i. Jeg har jo en udtalt misbrugshjerne, som du måske husker, og ‘alt med måde’ fungerer sjældent helt optimalt for mig.

2015 → 2020

Men mange ting har ændret sig siden 2015. Og mange ting i virksomheden Madbanditten har ændret sig. Fx sælger jeg mine egne produkter nu (Keto-madplanerne, Kickstart-kurset osv), hvor jeg i 2015 bare havde mine bøger til salg i boghandlere landet over.

En ting er at holde pause fra at hjælpe og rådgive uden betaling i min egen tid, noget andet er at holde pause, når ens forretning stadig holder åbent.

Derfor er supportmailen (support@madbanditten.dk) selvfølgelig åben for teknisk support hele sommeren til dig, der har købt et produkt af mig og som har brug for teknisk assistance. Supportmailen bemandes af min tekniske assistent og ikke af mig.

Offline sommerferie med modifikationer

Så 100% fri kan jeg ikke holde. Men jeg kan holde 95% fri. Og det er også ok.

De 5% kommer til at bestå af at tjekke, at alt kører, som det skal her, på bloggen og evt. svare på kommentarer, som ikke kan vente.

Jeg vil ved samme lejlighed give en stemme til at læse eller genlæse mine Keto-bøger for størstedelen af de spørgsmål, jeg besvarer her på bloggen, er faktisk besvaret deri. Det er jo derfor jeg skriver dem.

Og så fortsætter nyhedsbrevet med at udkomme hver lørdag – også i sommerferien. Husk at du kan tilmelde dig og samtidig få tilsendt min nye e-bog 5 Hemmeligheder til Vægttab med Keto.

Irritation, rastløshed og kedsomhed

Jeg ved fra tidligere, at de første dage bliver fyldt med irritation, rastløshed og kedsomhed. Altså nøjagtigt de samme abstinenssymptomer, som hvis man gav afkald på enhver anden stimulans. Det synes jeg er så tankevækkende og i sig selv grund nok til at prioritere en pause.

Jeg ved ikke, hvornår jeg er tilbage. Det er ferie uden fast bagkant. Formentlig i slut-juli-start-august. Nu må vi se…

Hav det godt, til vi ses igen. Pas godt på dig selv og husk at nyde sommeren♥

Er du frisk på en lille (vægt)udfordring?

Det er nu, du skal i gang, hvis du skal opnå et ansvarligt vægttab før sommerferien. Jo tættere på sommerferien, vi kommer, jo mere uansvarlige (og uholdbare) bliver strategierne.

Min vægttabsprotokol, Sommerklar med Madbanditten, hitter helt vildt i øjeblikket – skal du prøve den?

Læs om den her: Sommerklar med Madbanditten

Skal jeg sende dig en gratis Keto-madplan (aftensmad)?

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

19 kommentarer til “Sommerfri”

Skriv en kommentar

 1. Kære Jane.
  Jeg har en idé, som du måske kan gå og gruble lidt over i din sommerferie, som jeg i øvrigt synes, du har 100% fortjent og krav på! ☀️
  Hvad med at lave en keto bog for børn?! Jeg synes, at der er så stort et behov for, at vores nye generationer får en forståelse af, hvad kroppen i virkeligheden har brug for på en sjov men lærerig måde. Man kunne f.eks. lave bogen i stil med Karius og Baktus og lave figurer med navne som Glykosa og Ketosa og simpelthen give vores børn en chance for at lære de fornuftige kostråd (der ikke er styret af sukker- og landbrugs-industriens propaganda) fra bunden af. Og finde en god illustrator med en passende sjov streg til at illustrere bogen og lave den lidt svært tilgængelige viden om kroppens biologi let at forstå. Hvad der laver muskler, hvad der laver fedt osv. Sådan en bog kunne jeg godt tænke mig til mine børn, og det er jeg sikker på, at alle dine andre følgere, der har eller får børn også kunne! ? Og efterhånden som verden bliver mere og mere fornuftig, så kunne den jo også bruges som undervisning i skolen. Så de kunne få en fornuftig kostpyramide at undervise i og ikke en, der skaber en kulhydratbefolkning. ? Bare en idé! ?
  God ferie! ?
  Kh, Anja

  Svar
  • Hehe, det er en sød idé. Det er dog ikke noget, jeg kommer til at gå efter. Jeg synes slet ikke, at Keto er et godt valg for børn, medmindre de har epilepsi og i så fald skal det ske i samarbejde med en kvalificeret behandler. Principperne med rigtig mad til børn står jeg dog 100% ved og det er jo dem, jeg allerede har beskrevet i min bog Madglad – Lær dit barn at elske rigtig mad

   Men har du set, at Anette Sams udkommer med en bog om (næsten) dette til august? Sukkersmarte børn, hedder den. Som jeg har forstået det, er den dog henvendt til forældre og sundhedspersonale og ikke til børnene selv. Men den glæder jeg mig uden tvivl til at læse.

   Svar
 2. Hei Jane,
  Ønsker deg en god sommer og ferie.

  Jeg vil bare takke for ett fantastisk Kickstart kurs. Jeg nyter å få en ny mail hver dag som jeg hører/leser. Jeg har lært så mye av deg;) og det er jeg utrolig takknemlig for;) Nå er det siste uken, men jeg forsetter og repetere en mail hver dag til prinsippene er helt inne. Startet for vektnedgang, selvsagt, kvinne som jeg er.;) Dog det er ikke det viktigste mere , merkelig nok. Det er så godt å føle seg stabil, ikke ha lyst til å putte noe i munnen hele tiden. Livskvaliteten er blitt mye bedre;) Og jeg tenker ikke slanking 24/7, det får ta den tiden det tar. Jeg er god nok som jeg er, og ja, vekta er gjemt;) Jeg er ett enten eller menneske, og lært mye om min tankegang gjennom kurset. Tusen takk igjen Jane, og ønsker deg en nydelig sommer;) kh Tone Lise

  Svar
 3. Dav Jane.
  Jeg har lige læst din ‘5 hemmeligheder til vægttab med Keto’ og må sige at den måde du tænker på og forklarer denne nye og “helt forkerte måde at leve på” er fuldstændig vidunderlig.
  Tak, mange tak for alt du gør og siger.
  Desværre er mit danske lidt gammeldags, været væk siden 1965, og jeg mangler ordforråd så jeg vil slutte nu.
  Jane hav en rigtig god ferie.
  Cheers, Ilse

  Svar
 4. Lyder som en god plan. At holde helt fri.
  Jeg har slettet stort set alle mine “venner” på Facebook(hm 50 er tilbage) Og har slettet app’en.
  Så nu skal jeg aktivt logge ind.
  Men uuuhhh altså at slette IG er et stort skridt.
  Jeg er heller ikke god til “bare en lille smule”.
  Jeg har fjernet notifikationer på IG, men jeg er godt nok meget derinde.
  Livet leves jo på den anden side af skærmen. Og det er skræmmende som vi bliver afhængige.
  Du gav igen stof til eftertanke.
  Tak og rigtig god sommer.
  Kh Luise

  Svar
 5. Hej Jane,

  Håber du får en rigtig dejlig ferie. Når du kommer tilbage vil du så ikke tænke på, om det ville være muligt at fokusere lidt mere på LCHF. Jeg kan ikke være den eneste, der enten har tabt det der skal tabes, eller bare slet ikke har valgt dette med henblik på vægttab.
  Jeg savner information om vedligehold/den langtidsholdbare løsning, dvs LCHF i modsætning til keto som i min optik er noget man kan følge i en periode, som giver fedtforbrænding og vægttab, men som ikke passer ind i “resten af mit liv”.
  Mange hilsner Kirsten

  Svar
  • Jeg skelner slet ikke sådan, må jeg indrømme, så jeg ville ikke vide hvor jeg skulle lægge snittet, må jeg indrømme.

   Maden, man spiser under vægttab, behøver ikke være meget anderledes end under vægtvedligehold men på vægtvedligehold er der selvfølgelig plads til flere friheder. Eller sådan ser jeg på det. Jeg skal jo ikke ned i vægt og har aldrig skullet det men spiser stadig kød, grøntsager og fedt til størstedelen af mine måltider.

   Men hvis du mener flere kager og sådan, så nej. Det bliver næppe mit fokus. Men der ligger jo et bagkatalog på flere tusinde opskrifter, man kan give sig i kast med det.

   God sommer til dig også :)

   Svar
  • Hej Lene
   Jeg kan se, at jeg sendte dig e-bogen i lørdags fordi du allerede er tilmeldt nyhedsbrevet. Tjek måske spam-mappe og skriv til support (adresse i indlægget), hvis du ikke finder den.

   Svar
 6. Åh det er dig så vel ondt? og når du så vender tilbage kan du jo passende lave et online kursus i hvordan man skærer ned på ens SoMe forbrug ? for der er jeg da en klar kandidat?

  Svar
  • Haha I wish – det er jo så vanvittigt svært. Alle mine tiltag indtil videre har været nyttesløse eller kortvarige. Bryder mig virkelig ikke om alt det, de medier gør ved mig. Grrrr…

   Svar