Min sommerferie 2022


Okay, den her sommerferie blev anderledes end planlagt. Faktisk var det kun ret lidt, som blev som planlagt. Vi havde nemlig lagt vores sommerferie nøjagtigt oveni SAS-piloternes strejke.

Vi stod ude i lufthavnen med indtjekket bagage og 1,5 time til boarding, da strejken startede og vores fly blev aflyst. Det hele var enormt kaos-agtigt men for at gøre en lang historie kort, endte vi i Nice i stedet for på Kreta.

Jeg fik i hast og næsten blinde booket et hus i udkanten af byen. Det viste sig at være superfint, og vi følte os meget heldige. Efter en uge der kørte vi op til min far i Draguignan, hvor vi skulle holde den anden uges ferie sammen med min søster og hendes familie og bl.a. fejre hendes 40 års fødselsdag.

Som en slags luksusafslutning havde Søren booket os ind på et virkelig lækkert spa-hotel i Nice, inden vi skulle hjem igen, så da ugen var gået, kørte vi tilbage til Nice og havde en dag/nat på det her virkelig lækre hotel, inden vi skulle flyve hjem næste dag.

Meeeen så blev vores fly hjem også aflyst, og det var lidt upraktisk, for Søren skulle på arbejde næste dag. Det lykkes os at få et andet fly tre (3!) dage senere, og da vi ikke rigtigt følte for at bo i flere nætter på hundedyrt hotel, lejede jeg igen i hast og blinde en lejlighed på Airbnb, som vi flyttede hen i. Den viste sig at være superskøn og vi havde nogle fine dage, indtil vi endelig kunne komme hjem.

Forsinkelse og bagage-kaos

Vores sene fly ud af Nice var så yderligere forsinket, så vi landede først i CPH kl. 01.30. Der var totalt kaos med bagagen. Hele bagagehallen flød med uafhentet bagage, og der var absolut ingen information. Til sidst tog Silas, Vege og jeg hjem, imens Søren blev og ventede, i håb om at vores bagage på et tidspunkt ville dukke op.

Det gjorde den så heldigvis, og kl. 4.00 kunne vi alle gå i seng hjemme i Valby med 4 x kuffert i hus. Spørg lige, om jeg var træt, da vækkeuret ringede kl. 7.00 næste dag.

Nå men alt i alt en rigtig dejlig ferie. Overhovedet ikke den ferie, vi havde planlagt, men en skøn og tiltrængt tur væk hjemmefra med masser af afslapning, badning, hygge og masser af familietid. Jeg føler mig alt i alt rigtig heldig, at det lykkes os at komme afsted og sender varme tanker til dem, der måtte se langt efter deres ferie og håber samtidig, at der lander noget refusion for alle de aflysninger, vi måtte lave undervejs.

Feriestemning fra Nice

Nice er virkelig hyggelig og har en dejlig blanding af by og strand. Vi boede i udkanten af byen og måtte have bil for at komme rundt. Dagene flød lidt sammen og vi hyggede mest bare i huset, tog på stranden eller slentrede rundt i byen.

Nice er så hyggelig med alle sine pasteller
Den gamle bydel
Vi spiste virkelig god mad her
Promenade des Anglais
Vega (som åbenbart ligner mig helt vildt i profil)
Vi tog til stranden hver dag og blev kølet lidt ned
Vi lejede løbehjul og drønede op og ned af Promenaden
Spiste god mad med udsigt ;-)
Kortspil på terrassen

Nice vokser på mig, må jeg indrømme, og det er måske en utilsigtet gevinst ved at have holdt ufrivillig ferie der.

Byen har virkelig meget at byde på og den er virkelig nem at komme til (under normale omstændigheder). Jeg er næsten parat til at lade en af mine solo-Pariserture gå til Nice i stedet. Jeg synes ikke, det lyder som en dårlig aftale at morgenbade i havet, gå ture langs strandpromenaden og arbejde resten af dagen derfra. Lad os nu se, om jeg gør alvor af det.

Draguignan

Draguignan, hvor min far bor, ligger en times kørsel fra Nice, så efter en lille uge i Nice, drog vi videre. Her holdt vi en uges ferie med min far, stedmor, søster og hendes familie. Det er altid dødhyggeligt❤️

Vandhunden var ustoppelig i år!
Skubbe-i-leg på repeat
Hoppe-i-leg også på repeat
Jeg havde et lille træningsuheld og fik et klædeligt sår/blåt mærke i panden🙄
Søren og jeg trodsede varmen og fik rørt os lidt
Søsters 40-års fødselsdag
På marked i byen
💙💙
Til militærparade i byen
Kusiner ❤️❤️
Vega og en fin solnedgang
Bastilledags-fyrværkeri set fra terrassen

Og en masse god mad

Jeg lavede salat med hjemmedyrkede squash
Persilleskinke
Mixed grill
Grønt på grill
Rejer med persille og hvidløg
Madblogger in action

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

17 kommentarer til “Min sommerferie 2022”

 1. Hvor ser det skønt ud🤩 Vi rejser til Nice i morgen for at besøge familie (var der også i maj) er der nogen restauranter du vil anbefale? Vi laver mest mad hjemme, men en enkelt aften eller 2 skal vi da ud😉

  Svar
  • Vi spiste kun rigtigt godt ude én aften og det var på en restaurant, der hedder Olive & Artichaut. Jeg har lige sat et billede ind af facaden cirka midt i indlægget. Virkelig lang ventetid på maden men selve maden var virkelig lækker. Bestil bord, hvis I vælger den. Det er et lille sted og ret velbesøgt :)

   Svar
 2. Skønne billeder og fantastisk sted! Troede seriøst det var dig på billedet af Vega i profil, tænkte ‘hvad pokker, har Jane fået extensions og lysning?!’ 😁

  Svar
  • Ja ikke? Jeg synes egentlig ikke, hun ligner mig så meget til daglig men på det billede blev jeg selv helt i tvivl, om det var mig😅

   Det er dog mine solbriller. Det tæller vel også for lidt :)

   Svar
 3. Nice er så nice 🙌☀️😎🏖 Er lige kommet hjem derfra. Vi kan slet ikke finde ud at, at holde ferie andre steder 😁 Jeg synes dog, det kan være en udfordring at finde ordentligt kød. Hvor køber det i henne? I de lækre supermarkeder eller hos slagteren? Ellers er det jo super nemt at spise lchf dernede. Lækre oste m.m.

  Svar
  • Vi spiste en del ude i Nice men de gange, vi lavede mad, købte vi bare kød i Carrefour. Det samme gør vi, når vi er hos min far i Draguignan. Jeg synes, kvaliteten er rigtig udmærket og de har mange spændende og anderledes udskæringer.

   Og ja, der er skønt dernede. Ikke bare i Nice/Draguignan men i hele området❤️

   Svar
   • Tak for svar 👍 Ja, hele området er skønt ☀️ Også Draguinan hvor vi tit er forbi, hvis vi skal på Gorges du Verdon og cykle på vandcykler 💦 Et af de smukkeste steder 🤩

    Svar
 4. Dejlige billeder. Er selv i Nice minimum een gang om året. Kom første gang for 10 år siden og er kommet der lige siden. Har lige været der i uge 28. Nice er så Nice 😜👍🏼👍🏼❤️

  Svar
  • Ja Nice er bare virkelig nice. Min far bor jo en times kørsel derfra, så for os plejer det bare at være et sted, vi lander med flyet for så at køre videre. Nogle år har vi haft en enkelt dag der bare for sjov men ikke rigtigt nok til at blive grebet af byen. Men det blev vi (jeg) noget mere denne gang. Virkelig dejlig plan B, synes jeg❤️

   Svar
   • Dejligt for jer. Det er en virkelig dejlig by som inkluderer det hele. By, strand, promenade, gammel bydel, cafeer, restauranter, museer mm. Gode ture udfra Nice til Eze, cap ferrat, Monaco, antibes og Cannes og meget meget mere.
    Vi var der desværre under terrorangrebet i 2016 så vi var til mindehøjtidelighed den 14 juli iår hvor et monument for ofrene blev afsløret samt 86 lyskegler op i himlen. Et for hvert offer. Så smukt! Håber du kommer dertil igen 👍🏼

    Svar
    • Åh så frygteligt. Jeg tænkte flere gange, imens vi var der, at man stadig kan fornemme det angreb i byen. Al den terror-sikring, som er forsøgt at få til at passe ind i byen men som alligevel giver en lidt skidt smag i munden.

     Og hvor fint med mindehøjtidelighed. Vi var rykket op til Draguignan på det tidspunkt, ellers kunne det have været fint at deltage i.

     I en lidt anden ende af skalaen, stod jeg lige overfor Notre Dame, da den brød i brand i 2019. Så bevægende. Hver gang jeg er i Paris skal jeg lige forbi og se, at den stadig står❤️

     Svar
  • Hehe, jeg synes først det er som voksne, vi er begyndt at ligne hinanden. Det sjove er, at jeg virkelig ser mig selv som barn, når jeg kigger på min søsters snart-3-årige. Så underligt – og hyggeligt❤️

   Svar
 5. Ih hvor ser der smukt ud i Niece og tak fordi du delte alle de smukke billeder og fortælling om jeres tur. Jeg lagde også mærke til den fantastiske himmel det er på alle billederne og sikke en udsigt i havde wow 🤩 Jeg tror vi skal prøve at holde ferie der næste gang vi har mulighed for at holde ferie 😊
  Velkommen hjem Jane, du har været savnet ❤️

  Svar
  • Det håber jeg lykkes for jer❤️

   Og ja, lyset er fortryllende dernede. Det er virkelig noget særligt.

   Svar