Solsikkefisk med sommersalat er noget nær den perfekte sommermad. Hvid fisk er jo ikke altid det mest interessante i sig selv, men det er utroligt, hvad en smule solsikkekerner og en dejlig salat kan gøre.
Ingredienser
Solsikkefisk
- 650 g sej eller anden hvid fisk
- 50 g parmesan revet
- 1 øko-lime
- 1 dl solsikkekerner
- salt og friskkværnet peber
Cremefraichedressing/kold urtesovs
- 200 g cremefraiche 38%
- salt
- 1 håndfuld krydderurter jeg brugte basilikum og persille
Sådan gør du
Solsikkefisk
- Opvarm ovnen til 225 grader.
- Læg fisken i et smurt fad, drys med parmesan, limeskal og solsikkekerner.
- Bag i ca. 20 minutter.
Sommersalat
- Skyl salaten og spirerene, skær avokadokødet i tern og bland det hele i en skål.
Cremefraichedressing/kold urtesovs
- Hak urterne.
- Bland dem med cremefraiche og smag til med salt.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Sej solsikkefisk – dejlig sommermad
Fisken var sej – altså fiskearten sej. Ikke sej at tygge i. Sej er en torskefisk, tror jeg, men umiddelbart lidt mere fast i kødet. Den smager faktisk superdejligt.
Sej er en klimasmart fisk at spise. Det betyder, at fiskebestanden har det godt, og at fiskeriet ikke ødelægger havmiljøet. At den så også smager fortrinligt er jo kun et plus. Den er god og fast og børnevenlig.
Sommersalaten var denne gang med rucola og solsikkespirer og det hele blev serveret med en kold urtesovs af cremefraiche. Jeg har efterhånden mange forskellige sommersalater, den mest populære er sommersalat med jordbær og feta.
Se, det er da en rigtig sommertallerken!
Det ser toplækkert ud. Og så er jeg glad for dit nye banner (kan klare det selv kl 6 om morgenen ;-))
Ser spændende ud :)
Super idé med solsikkekerner på fisk – det skal bestemt prøves :-)