Denne opskrift på solbærsyltetøj uden sukker er skøn til brunchbordet eller til dine pandekager eller vafler. Lavet helt uden sukker men smager stadig sødt og dejligt.
Jeg fik serveret vafler med vaniljeis og solbærsyltetøj hos min søster for noget tid siden og solbærsyltetøj smager jo så fortryllende godt. Så det måtte man da nemt kunne lave selv, tænkte jeg, og det kan man nemlig sagtens.
Ingredienser
- 250 g frosne solbær eller blåbær
- 1 spsk SukrinMelis evt. lidt mere
- 1 spsk chiafrø
Sådan gør du
- Hæld de frosne solbær i en kasserolle og lad dem koge op.
- Tilsæt Sukrinmelis og lad solbærrene simre i 7-10 minutter.
- Sluk for varmen, tilsæt chia og blend massen lind med stavblenderen.
- Lad syltetøjet køle af.
- Hæld på glas og opbevar i køleskab.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Sukkerfri solbærsyltetøj
Det er ingen sag at lave syltetøj uden sukker og derved bliver sådan en lille klat ganske kulhydratfattig. Det er straks værre med det, man putter den på. Men laver du Low carb vafler eller pandekager kan det sagtens lade sig gøre at holde det nede.
Undrer du dig over chiafrøene i opskriften, så bruger jeg dem for deres gelerende effekt. Derved bliver den ikke helt så flydende. Det er et trick, jeg også har brugt i min originale opskrift på bærsyltetøj.
Solbærsyltetøj på vafler
Prøv fx solbærsyltetøjet til de lækre dessertchaffler eller brug dem til bærskummet, som jeg har brugt i mine sprøde Low Carb Vafler med bærskum.
Hej
Fin blog.
Det undrer, at en spsk sukrin skulle være sødestof nok til 250g solbær (syltetøj)?
Sukrin søder nøjagtigt lige så meget som sukker, ikke mere,
og ikke som ren stevia, der søder 5 gange så meget som alm. sukker, dermed også som sukrin.
Desuden, low carb drejer sig jo om kulhydrat, ikke kalorier.
Sukrin indeholder 100% kulhydrat og 0% kalorier.
Sukrin er ikke “low carb”, idet “carb” jo betyder kulhydrat.
Sukrin:
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 0 kJ/0 kcal
Fedt: 0 g
-heraf mættet: 0 g
Kulhydrat: 100 g
-heraf sukkerarter: 0 g
-heraf polyoler: 100 g*
Kostfiber: 0 g
Protein: 0 g
Salt: 0 g
*erythritol
Hvor er du klog – tak for info om, at carb betyder kulhydrat😅 Det burde jeg næsten vide, eftersom jeg har skrevet 10 bøger om det.
Men det, der er med sukrin er, at sukkeralkoholen erythritol, som Sukrin består af, er den eneste sukkeralkohol, der ikke optages i blodet overhovedet. Men i Danmark skal man deklarere sukkeralkoholer som kulhydrat og derfor er næringsdeklarationen, som den er.
Om 1 spsk er nok er jo et smagsspørgsmål. Jeg spiser ikke sukker og er vænnet fra at alting skal smage sødt. Derfor bruger jeg kun lidt sødme i mine opskrifter. Foretrækker du dem sødere, putter du bare mere i.