Solbærsyltetøj uden sukker


Denne opskrift på solbærsyltetøj uden sukker er skøn til brunchbordet eller til dine pandekager eller vafler. Lavet helt uden sukker men smager stadig sødt og dejligt.

Jeg fik serveret vafler med vaniljeis og solbærsyltetøj hos min søster for noget tid siden og solbærsyltetøj smager jo så fortryllende godt. Så det måtte man da nemt kunne lave selv, tænkte jeg, og det kan man nemlig sagtens.

Solbærsyltetøj uden sukker

Solbærsyltetøj uden sukker

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 glas
|
10 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Hæld de frosne solbær i en kasserolle og lad dem koge op.
  • Tilsæt Sukrinmelis og lad solbærrene simre i 7-10 minutter.
  • Sluk for varmen, tilsæt chia og blend massen lind med stavblenderen.
  • Lad syltetøjet køle af.
  • Hæld på glas og opbevar i køleskab.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Sukkerfri solbærsyltetøj

Det er ingen sag at lave syltetøj uden sukker og derved bliver sådan en lille klat ganske kulhydratfattig. Det er straks værre med det, man putter den på. Men laver du Low carb vafler eller pandekager kan det sagtens lade sig gøre at holde det nede.

Undrer du dig over chiafrøene i opskriften, så bruger jeg dem for deres gelerende effekt. Derved bliver den ikke helt så flydende. Det er et trick, jeg også har brugt i min originale opskrift på bærsyltetøj.

Solbærsyltetøj på vafler

Prøv fx solbærsyltetøjet til de lækre dessertchaffler eller brug dem til bærskummet, som jeg har brugt i mine sprøde Low Carb Vafler med bærskum.

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Solbærsyltetøj uden sukker”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej
    Fin blog.
    Det undrer, at en spsk sukrin skulle være sødestof nok til 250g solbær (syltetøj)?
    Sukrin søder nøjagtigt lige så meget som sukker, ikke mere,
    og ikke som ren stevia, der søder 5 gange så meget som alm. sukker, dermed også som sukrin.

    Desuden, low carb drejer sig jo om kulhydrat, ikke kalorier.
    Sukrin indeholder 100% kulhydrat og 0% kalorier.
    Sukrin er ikke “low carb”, idet “carb” jo betyder kulhydrat.

    Sukrin:

    Næringsindhold pr. 100 g:
    Energi: 0 kJ/0 kcal
    Fedt: 0 g
    -heraf mættet: 0 g
    Kulhydrat: 100 g
    -heraf sukkerarter: 0 g
    -heraf polyoler: 100 g*
    Kostfiber: 0 g
    Protein: 0 g
    Salt: 0 g
    *erythritol

    Svar
    • Hvor er du klog – tak for info om, at carb betyder kulhydrat😅 Det burde jeg næsten vide, eftersom jeg har skrevet 10 bøger om det.
      Men det, der er med sukrin er, at sukkeralkoholen erythritol, som Sukrin består af, er den eneste sukkeralkohol, der ikke optages i blodet overhovedet. Men i Danmark skal man deklarere sukkeralkoholer som kulhydrat og derfor er næringsdeklarationen, som den er.

      Om 1 spsk er nok er jo et smagsspørgsmål. Jeg spiser ikke sukker og er vænnet fra at alting skal smage sødt. Derfor bruger jeg kun lidt sødme i mine opskrifter. Foretrækker du dem sødere, putter du bare mere i.

      Svar