Denne opskrift på solbærsyltetøj uden sukker er skøn til brunchbordet eller til dine pandekager eller vafler. Lavet helt uden sukker men smager stadig sødt og dejligt.
Jeg fik serveret vafler med vaniljeis og solbærsyltetøj hos min søster for noget tid siden og solbærsyltetøj smager jo så fortryllende godt. Så det måtte man da nemt kunne lave selv, tænkte jeg, og det kan man nemlig sagtens.
Ingredienser
- 250 g frosne solbær eller blåbær
- 1 spsk SukrinMelis evt. lidt mere
- 1 spsk chiafrø
Sådan gør du
- Hæld de frosne solbær i en kasserolle og lad dem koge op.
- Tilsæt Sukrinmelis og lad solbærrene simre i 7-10 minutter.
- Sluk for varmen, tilsæt chia og blend massen lind med stavblenderen.
- Lad syltetøjet køle af.
- Hæld på glas og opbevar i køleskab.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Sukkerfri solbærsyltetøj
Det er ingen sag at lave syltetøj uden sukker og derved bliver sådan en lille klat ganske kulhydratfattig. Det er straks værre med det, man putter den på. Men laver du Low carb vafler eller pandekager kan det sagtens lade sig gøre at holde det nede.
Undrer du dig over chiafrøene i opskriften, så bruger jeg dem for deres gelerende effekt. Derved bliver den ikke helt så flydende. Det er et trick, jeg også har brugt i min originale opskrift på bærsyltetøj.
Solbærsyltetøj på vafler
Prøv fx solbærsyltetøjet til de lækre dessertchaffler eller brug dem til bærskummet, som jeg har brugt i mine sprøde Low Carb Vafler med bærskum.
0 kommentarer til “Solbærsyltetøj uden sukker”