Sojamarinerede oksespyd med Goma-dressing


Med sojamarinerede oksespyd marineret i en lækker og stærk sojamarinade med hvidløg, chili og ingefær får du lækker og mørt oksekød Og den cremede Goma-dressing er perfekt til.

Sojamarinerede oksespyd med gomadressing

Sojamarinerede oksespyd med Goma-dressing

Føj til favoritter Print Pin
4
|
40 minutter

Ingredienser

Gomadressing

Sådan gør du

  • Skær kødet i lige store strimler på ca. 2 cm i tykkelse.
  • Halver chili, fjern kernerne (lad nogle af dem sidde, hvis du vil have stærk marinade) og hak kødet i små stykker
  • Bland tamari/soya  med finthakket chili, hvidløg og revet ingefær.
  • Vend kødet i marinaden og stil det køleskabet i 30 minutter eller hvad du har tid til.
  • Steg kødstrimlerne på grillen eller på en grillpande med lidt kokosolie ca 2-3 minutter på hver side.

Gomadressing

  • Rør alle ingredienserne godt sammen i en skål. Tilsæt lidt vand, hvis blandingen er blevet for tyk.
  • Opbevar Goma-dressingen i køleskab.

Noter

*Om tahin/sesamsmør
Jeg er normalt stor fan af Urtekram og deres lækre produkter, men lige netop deres tahin synes jeg er bitter og grynet. For at få en cremet Goma-dressing har jeg derfor brugt tahin/sesamsmør fra Biogan, som har en lækker og nøddesmørsagtig konsistens.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Sojamarinerede oksespyd

Marinaden, jeg har brugt til oksespydene her, kan du bruge til alle slags kød. Også til kylling fx. Den smager simpelthen pivgodt og alle elsker den, børn som voksne.

Lækreste dressing til dine sticks

Kender du Goma-dressing? Du har sikkert smagt den på Sticks’n’sushi. Det er en japansk dressing lavet på bl.a. sesam og soja. Ingredienserne herudover lader til at variere alt efter hvem du spørger. Jeg har lavet min helt egen variant, som både er fyldt med sundt fedt og masser af umami-smag og på den måde blev det både et virkelig velsmagende, mættende og tilfredsstillende måltid.

Måske oplever du også, hvordan mad med masser af smag gør dig mæt med mindre mad, hvorimod mad, der smager af ingenting slet ikke giver samme effekt. Sådan har jeg det i hvert fald.

Hvad skal jeg spise til mine sojamarinerede oksespyd?

Men mangler du bare lidt grønt tilbehør, kan du prøve den friske og syrlige sushi-salat? Det synes jeg ville være et lækkert bud.

Sojamarinerede oksespyd med goma-dressing - lækre, møre og spicy oksespyd med cremet og lækker sesam-dressing (goma dip)

Proteinmanifestet kan forudbestilles nu

Proteinmanifestet giver en længe ventet stemme til de animalske proteinkilder og forklarer ud fra biologi og sund fornuft, hvorfor de er et bedre valg end planteprotein.

Når du forudbestiller den, får du den leveret i postkassen på udgivelsesdagen og du hjælper samtidig med at boghandlerne ser, at her er en bog, de skal være opmærksomme på🙏

Læs og forudbestil her:

Proteinmanifestet

Proteinmanifestet

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

En kommentar til “Sojamarinerede oksespyd med Goma-dressing”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Tip:
    Jeg faldt over enkel opskrift på goma-dressing den anden dag. Faldt i hvert fald i min smag ? Den gik strålende sammen med lynstegt tun!
    Erstattede blot sukker med sukrin og tilføjede mirin. Er fra bageglad.dk.

    Goma/sesamdressing:
    50 g sesamfrø
    3 spsk riseddike
    2 spsk sojasauce
    2 tsk sukrin melis
    3 spsk sesamolie
    Sriracha efter egen smag.
    (Evt. 1,5 spsk mirin)

    Sesamfrø ristes af på panden. Ikke for meget!
    Stavblend sesam med riseddike, soja, sukrin og sesamolie (evt. mirin) og smag til med sriracha. Tilsæt vand for tilpas konsistens.

    Svar