Med sojamarinerede oksespyd marineret i en lækker og stærk sojamarinade med hvidløg, chili og ingefær får du lækker og mørt oksekød Og den cremede Goma-dressing er perfekt til.

Sojamarinerede oksespyd med Goma-dressing
Føj til favoritter Print PinIngredienser
- 400 g flanksteak eller oksefilet
- 8 spsk sojasauce eller glutenfri tamari
- 1 rød chili
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk frisk ingefær revet
- salt og friskkværnet peber
- Kokosolie
Gomadressing
- 100 g tahin læs lige nedenfor
- 100 ml kokosmælk
- 1 spsk sojasauce eller glutenfri tamari
- 1 spsk miso
- 2 tsk SukrinMelis
- 1 spsk sesamolie
- 1 tsk frisk ingefær revet
- vand hvis den bliver for tyk
Sådan gør du
- Skær kødet i lige store strimler på ca. 2 cm i tykkelse.
- Halver chili, fjern kernerne (lad nogle af dem sidde, hvis du vil have stærk marinade) og hak kødet i små stykker
- Bland tamari/soya med finthakket chili, hvidløg og revet ingefær.
- Vend kødet i marinaden og stil det køleskabet i 30 minutter eller hvad du har tid til.
- Steg kødstrimlerne på grillen eller på en grillpande med lidt kokosolie ca 2-3 minutter på hver side.
Gomadressing
- Rør alle ingredienserne godt sammen i en skål. Tilsæt lidt vand, hvis blandingen er blevet for tyk.
- Opbevar Goma-dressingen i køleskab.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter


Sojamarinerede oksespyd
Marinaden, jeg har brugt til oksespydene her, kan du bruge til alle slags kød. Også til kylling fx. Den smager simpelthen pivgodt og alle elsker den, børn som voksne.
Lækreste dressing til dine sticks
Kender du Goma-dressing? Du har sikkert smagt den på Sticks’n’sushi. Det er en japansk dressing lavet på bl.a. sesam og soja. Ingredienserne herudover lader til at variere alt efter hvem du spørger. Jeg har lavet min helt egen variant, som både er fyldt med sundt fedt og masser af umami-smag og på den måde blev det både et virkelig velsmagende, mættende og tilfredsstillende måltid.
Måske oplever du også, hvordan mad med masser af smag gør dig mæt med mindre mad, hvorimod mad, der smager af ingenting slet ikke giver samme effekt. Sådan har jeg det i hvert fald.
Hvad skal jeg spise til mine sojamarinerede oksespyd?
Men mangler du bare lidt grønt tilbehør, kan du prøve den friske og syrlige sushi-salat? Det synes jeg ville være et lækkert bud.

Tip:
Jeg faldt over enkel opskrift på goma-dressing den anden dag. Faldt i hvert fald i min smag ? Den gik strålende sammen med lynstegt tun!
Erstattede blot sukker med sukrin og tilføjede mirin. Er fra bageglad.dk.
Goma/sesamdressing:
50 g sesamfrø
3 spsk riseddike
2 spsk sojasauce
2 tsk sukrin melis
3 spsk sesamolie
Sriracha efter egen smag.
(Evt. 1,5 spsk mirin)
Sesamfrø ristes af på panden. Ikke for meget!
Stavblend sesam med riseddike, soja, sukrin og sesamolie (evt. mirin) og smag til med sriracha. Tilsæt vand for tilpas konsistens.