Sofie tabte 40 kg – ‘Jeg elsker min nye livsstil!’


I dag skal du møde Sofie, som jeg havde den store fornøjelse at have med på mit seneste Kickstartforløb. Sofie var allerede i fuld gang med sin livsstilsomlægning, da hun kom til Kickstart, men ville gerne have endnu flere redskaber til at nå helt i mål.

I dag har Sofie tabt hele 40 kg, og hun har lagt hele sit liv om. Der er styr på PCO’en, og hun er begyndt at løbe og dyrke anden motion.

Og så er hun bare en kæmpe inspiration.

Du kan følge Sofie på Instagram, hvor hun på profilen @sofie_realfood lægger mundvandsfremkaldende billeder op af sin mad.

Og herunder kan du læse Sofie selv fortælle sin historie om, hvordan hun lykkes med at tabe 40 kg.

Sofie tabte 40 kg med LCHF/ Keto og fik sig en ny og bedre livsstil

Tag godt imod Sofie, der selv fortæller sin historie her:

Jeg har altid set mig selv som den tykke pige.

Når jeg ser tilbage på billeder fra min skoletid, var det aldrig så slemt som jeg husker det. Jeg var vist egentlig normalvægtig. Efter skoletiden tog jeg stille og roligt en masse kilo på, og i 2013 som 29-årig, nåede jeg min kampvægt.

Jeg var blevet gift året før, og jeg ønskede mig brændende et barn med min mand, men grundet min PCO var det nærmest en umulig opgave.

Stram diæt gav vægttab men…

Jeg vidste, at vi skulle igennem fertilitetsbehandling hvis vi skulle have en chance. Jeg gik i gang og tabte mig også ca 40 kilo på uholdbare lynkure, proteinkure og stram diæt.

Vi fik lov til at komme til samtale og kunne gå i gang med behandlingen. Lægen sagde dog til mig, at jeg ikke skulle tabe mig mere, og jeg bare skulle spise normalt igen.

Nu følte jeg, at alt var godt, og jeg gik stille og roligt tilbage til mine gamle vaner.

Barnløshed og smerte

Graviditeten kom aldrig, og smerten og sorgen over det barn, vi aldrig ville få, blev spist væk. Og jeg var ligeglad.

Lige indtil jeg en dag så mig i spejlet og blev så ked af, hvordan jeg igen behandlede mig selv og min krop. Jeg havde næsten taget alt det på, jeg havde tabt tidligere.

Jeg havde før kigget på LCHF-konceptet og flirtet lidt med det, men havde aldrig rigtigt gjort alvor af det.

Nu skulle det være.

Startskud: 14 dages striks LCHF

Det var i slut november 2017. Hele december hyggede jeg mig og nød julen men forberedte mig mentalt på, at 1. januar 2018 skulle være der, hvor jeg startede.

D. 1. januar målte jeg mig 8 steder på kroppen og vejede mig. Jeg havde taget 30 kg på siden 2015.

Jeg havde købt Madbandittens 14 dages striks LCHF-madplan og fulgte den slavisk de første 4 uger, indtil jeg havde en fornemmelse af, hvad det var jeg skulle.

Jeg lærte at mærke efter, hvornår jeg var reelt sulten, jeg lærte mængder, og jeg tabte mig virkelig hurtigt. Væsken i kroppen og den oppustede mave forsvandt.

Efter den første måned begyndte jeg at sætte måltider sammen selv, og jeg fortsatte med at tabe mig.

Jeg kunne ikke forstå at det virkede. Jeg spiste jo dejlig mad og var mæt og glad!

Min mand spurgte i april i år, hvad jeg ønskede mig i fødselsdagsgave, når jeg havde fødselsdag til maj og det var jeg ikke i tvivl om.

Jeg ville gerne have en plads på online kurset hos Jane.

Kickstartforløb med Jane

Jeg følte, at det var en kæmpe chance for at få en masse ekstra viden omkring LCHF/keto, en stærk mentor, inspiration og at blive en del et skønt fællesskab.

Og forløbet VAR alt dette og mere til.

På sidste dagen i forløbet havde jeg tabt 4,5 kg på de 28 dage og i alt 32,3 kg og 122 cm fordelt på de 8 målepunkter!

Efter de 28 dage er jeg fortsat med fornyet energi, overskud og inspiration og har tabt yderligere 7,7 kg, så jeg nu er nået et totalt tab på 40 kg.

Dette er min nye livsstil

Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at dette er sådan, jeg ønsker at spise og leve resten af mit liv. Mit fokus på mad er væk.

Jeg spiser kun, når jeg er sulten, og mad er ikke længere noget, jeg belønner mig selv med.

Jeg sover dejligt, har masser af energi, og føler mig meget mere mentalt klar.

Mine PCO-symptomer er desuden næsten forsvundet. Jeg er begyndt at løbe og dyrker nu regelmæssigt motion.

Jeg er SÅ glad og stolt over, at jeg valgte at tage ansvar for min egen sundhed og trivsel og endnu mere glad for jeg valgte en vej der føles så rigtig for mig at det er blevet en livsstil.

Tusind tak Jane for at være en kæmpe inspiration!

Vil du læse mere om Kickstart-forløbet, kan du gøre det her:  Kickstart

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

19 kommentarer til “Sofie tabte 40 kg – ‘Jeg elsker min nye livsstil!’”

Skriv en kommentar

 1. Hold da op hvor er det godt gået Sofie, det er så skønt at se det kan lykkes og så inspirerende.
  Jeg fik selv invitationen til Kick start i går og jeg er i syv sind, så søde Jane hjælp.
  Jeg er i tvivl om hvor meget der foregår af forløbet på Facebook, jeg er ikke på Facebook da det slet ikke er mig?
  Endvidere har jeg fået konstateret for lavt stofgifte og skal være på medicin resten af livet. Det er desværre en sygdom som gør at mange uheldige ting følger med, træthed så det er svært at motionerer, og så er der lige den med vægtforøgelsen. Når man som jeg, har kæmpet med vægten hele livet er det virkelig ret skræmmende hvor hurtigt man kan tage på og hvor dårligt jeg har fået det i den forbindelse.
  Har du nogen ide om hvordan det spiller sammen med en lchf?
  Uhmmm Indianergryden var altså bare et hit hjemme hos os, skønt med opskrifter igen efter ferie, glæder mig så meget til din nye bog udkommer, kan næsten ikke vente.

  Svar
 2. Hej Jane.

  Jeg har fuldt LCHF et års tid, og har tabt mig en del (+50kg). Jeg undrer mig over hvordan man kan tabe sig uden at tælle kalorier…. hvordan sikres det at man ikke får for mange?

  Jeg spiser som sagt LCHF, men jeg følger en plan fra en diætist, og derigennem har hun jo så lavet en plan for hvor meget jeg skal have morgen, middag og aften. Det betyder at jeg tæller kalorier, for at sikre jeg ikke får for mange.

  Når jeg læser om andre der har tabt sig med LCHF, virker det ikke til at de tæller kalorier, og det er jeg egentlig ret misundelig over, fordi jeg synes det er begyndt at være ret besværligt at skulle tælle kalorier, og jeg ville ønske at jeg ikke skulle, og bare kunne spise rigtig mad. Men samtidig kan man jo heller ikke vælte sig rundt i mad, og så tro at man taber sig på den måde.

  Jeg overvejer at melde mig til kickstart, mest for at blive fri for at tælle kalorier… men er nervøs for at jeg kommer til at tage på, fordi jeg ikke tæller kalorier. Et dilemma, I know ;)

  MVH Camilla

  Svar
  • Hej Camilla

   Hvor hyggeligt at du skriver og du er jo simpelthen så MEGA-sej også.

   Og så er dit spørgsmål super relevant. Og svært at svare på :)

   Jeg forstår godt, at du synes at kalorietælling er besværligt på den lange bane, og at det er nemmere og mere fleksibelt at være selvregulerende. At komme dertil kan være svært, især hvis man ikke har en normalt fungerende appetitregulering.

   Jeg vil gerne prøve kort at forklare for dig, hvordan jeg arbejder med det.

   Fordi der er så stor forskel på folk, arbejder jeg med forskellige strategier, de kan vælge imellem.

   1. jeg har lavet en kostplan, som de kan følge til punkt og prikke i starten
   2. jeg foreslår, at de kan spise til mæthed men kun fokusere på ikke at spise mere end 20-30 g kulhydrat pr. dag (disse helst fra grøntsager)
   3. jeg giver praktiske vejledninger til tallerkenmodeller og praktiske tip som fx at fokusere på at spise grøntsager-kød-fedt til hvert måltid og kun spise til hovedmåltiderne
   4. jeg anbefaler at spise de samme måltider ofte. Det giver tryghed at vide at fx tre spejlæg og en halv avokado er et fint måltid. Eller lignende.

   Ofte er det en blanding af dem allesammen, og jeg oplever, at forskellige strategier taler til forskellige mennesker.

   Mange oplever, at selve kulhydratrestriktionen gør det nemmere at spise ‘intuitivt’, dvs. uden at tælle kalorier. Det giver plads til at spise ganske lidt, når sulten er lille og spise mere, når sulten er stor. Det er jo sådan, det helst skal være.

   Risikoen kan være, som du er inde på, at man kommer til at spise for meget, men så arbejder vi med at identificere hvor det gik galt, evt. ved at prøve at tælle kalorier i en periode. Det vil ofte vise, at kulhydratindtaget har sneget sig opad, og dermed er appetitten blevet større og der er røget flere kalorier ind. Og så er det tilbage til den oprindelige plan, indtil der igen er styr på det.

   Rigtig ofte gentager jeg grøntsager-kød-fedt, for centrerer kosten om disse tre ting, aktiveres hjernens belønningscenter mindst, og det er en del af formålet også. Det er svært at spise for meget spinat men det er nemt at spise for mange nødder, peanutbutter, græsk yoghurt eller drikke for mange kalorier i kaffe med fløde eller alkohol.

   Giver det svar mening for dig?

   Svar
   • Det er et rigtig godt svar, tak for det!

    Jeg har jo også selv oplevet, hvordan appetitten bliver mindre og lysten til sukker forsvinder, og at jeg uden problem siger nej til f.eks kage. Jeg tænker mit næste mål må blive, at turde tro på jeg ikke spiser for meget, og at turde tro på, at jeg ikke behøver tælle kalorier og overvåge mig selv, for ikke at tage det hele på igen.

    Men DET bliver ikke nemt.. det var nemmere at tabe de 50 kg ;)

    Svar
    • Det lyder da som et super næste skridt! Og så en dag af gangen, stille og roligt. Glæder mig til at høre hvordan det går dig.
     Og du har ret. Vejen mod at lære at spise mere intuitivt kan være lang, men med det, du har præsteret allerede, er jeg sikker på, du nok skal lykkes med denne udfordring også??

     Svar
 3. Er kickstartfirløbet kun henvendt til folk med ønske om vægttab eller kan det bruges, hvis man allerede følger LCHF’s principper. Og ville du anbefale det til en med en stram økonomi fx su??

  Svar
  • Kickstart handler meget om vægttab, vil jeg sige og er lavet med henblik på, at man skal spise sig til vægttab. Jeg har haft deltagere på, som ikke skulle ned i vægt men som gerne ville spise LCHF af andre årsager, og de tilpassede selv maden, så de ikke tabte sig.

   Hvis økonomien er stram som på su ville jeg nok vælge anderledes men det afhænger selvfølgelig af prioritering.

   Men måske forstår jeg dig ikke helt. Hvis du allerede spiser LCHF og målet ikke er vægttab, hvad er det så, du ønsker at opnå med Kickstart?

   Svar
   • Mange tak for svar. Ja, har levet efter lchf-principper men har haft mange udsving og drømmer lidt om den følelse og mavefornemmelse jeg havde dengang jeg startede. Startede nemlig på grund af mange maveproblemer, jeg dog ikke ved rigtig hvor kommer fra. Kunne derfor godt bruge ikke at falde ind i dårlige vaner og tro at jeg somme tider kan undvære lidt fedt hist og her. Ved ikke om det giver mening, men var nysgerrig på det med økonomi osv.

    Svar
 4. Og mange – RIGTIG mange – taber sig ikke, men kommer tværtimod til at tage på med LCHF efter noget tid; især hvis man ikke dyrker motion.

  Kan ikke anbefales som striks livsstil. Jo – lav kulhydrat, højere protein og fedt….men slet ikke i de mængder, som LCHF og du lægger op til.

  Svar
  • Måske læser jeg din kommentar forkert men det forekommer mig at være en temmelig negativ kommentar på en ret imponerende præstation.

   Og hvis jeg derfor høfligt må spørge til, hvad dit kendskab er til hvilke mængder fedt, jeg lægger op til, når jeg arbejder med klienter om vægttab?

   Og så har jeg lyst til at tilføje noget om den tårnhøje succesrate, vi kører på mine vægttabsforløb men jeg tror jeg stopper her for nu?

   Svar
   • Kære Jane

    Jeg har været med på sidste Kickstart og fik tidligere i dag en mail fra dig.
    Du skriver, at du meget gerne hører fra os, hvordan det går os. Og jeg synes da lige, at det giver mening at skrive det NU 

    Jeg har IKKE fulgt træningen på kickstart overhovedet. Jeg træner lidt vægttræning (ganske lidt for at holde ryggen rank) et par gange om ugen. Og ved samme lejlighed bliver det til 10 minutters cardio. Så absolut ikke træningen der fylder mest.
    Jeg tabte 3,8 kg på de 28 dage og 26 cm fordelt på 4 punkter (9 cm på maven).
    Jeg var i ketose i 6 uger – den skønneste og mest motiverende oplevelse jeg NOGENSINDE har haft. Har ikke været i ketose siden ultimo juni pga. ferie og dejlig sommer. Har tabet mig yderligere 3,3 kg så samlet vægttab er 7,1 kg. Jeg følger kosten men med mere kulhydrat i form af nødder, alkohol og lidt frugt.
    Jeg er så overrasket over, at jeg fortsat taber mig. Jeg synes jo ikke at jeg gør noget for det. Og fordi ketosen var så vanedannende for mig, tænker jeg at jeg lige napper lidt striks de kommende uger.
    Fantastisk levevis – kan kun anbefales. Og flere i min omgangskreds er blevet inspireret af at se mig blomstre, så de selv er hoppet på LCHF og en enkelt har tegnet sig op for kickstart 

    Kh.
    Grethe

    Svar
    • Sikke en dejlig update, tusind tak for den, Grethe! Det er altid så dejligt at høre fra jer! Hvor er det godt gået af dig!

     Svar
   • Du kan da bare se dine egne opskrifter. Der har du svaret. Fuldstændig hysteriske mængder af smør og fløde. Men bare tro på, at det er sundt. Synes bare det er ærgerligt, at uvidende mennesker bliver ledt i den tro, at dette er en sund livsstil.
    Det er mad-fanatisme, når det er værst.

    Svar
    • Okay, showing true colors, Heidi.

     Det må være svært at få Sofies vægttab på 40 kg og mine ultraflotte blodprøvesvar til at passe ind i det verdensbillede.

     Må jeg i al ydmyghed anbefale dig et mere kontekstafhængigt tankesæt og faktisk også en mere respektfuld tone, når du bevæger dig rundt på internettet. Ellers er jeg nødt til at udelukke dig fra at kommentere her igen.

     Svar
 5. Super inspirerende historie :-) Sejt gået af Sofie – og af dig Jane som inspirator!

  Har et meget konkret spørgsmål vedr. kickstart-forløbet: Hvor mange personer er opskrifterne (og indkøbslisterne) beregnet til?
  Jeg lever alene og har fokus på madspild. Kan f.eks. være “nervøs” for, at der gives anvisning på tilberedning af et større stykke kød, men at resten af dette så ikke bruges i de kommende dages opskrifter?

  Svar
  • Hej Karin

   Ja virkelig godt spørgsmål og det er altid en kæmpe overvejelse, når jeg laver opskrifter til forløb og bøger. I Kickstart er de fleste morgenmads- og frokostopskrifter til én person mens aftensmadsopskrifterne er til to personer (og enkelte vist til 4). Og enkelte igen netop stort stykke kød til helstegning.

   Min grundtanke med kickstart er at det skal være så nemt som muligt, så vi fjerner fokus fra maden så meget som muligt. Så hvis du skulle vælge at være med, ville jeg anbefale dig at spise det samme to dage i træk eller fryse ned, så du havde en nem løsning til ugen efter, i stedet for at følge selve kostplanen. Alle opskrifter kan sammensættes på kryds og tværs med samme resultat, så på den måde er det meget fleksibelt.

   Håber, det er svar nok :)

   Svar