I weekenden bagte jeg dette søde butternut-brød, som er sådan en hybrid mellem et stykke brød og et stykke kage. Det har en svampet konsistens men med lidt god vilje kan man godt smøre lidt smør på og så smager det endnu bedre.
Udstyr
Ingredienser
- 4 små æg
- 100 g smør
- 300 g butternut squash
- 1 æble revet
- 2 spsk Sukrin Gold (reklamelink), mere for et sødere brød
- 1,5 dl fedtreduceret mandelmel fra Funktionel Mad (reklamelink)
- 1 dl mandelmel (reklamelink)
- 1-2 spsk loppefrøskaller (reklamelink)
- 1 spsk kanel
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk stødt allehånde
- 1 tsk stødte nelliker
- 1 nip salt
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 170 grader.
- Skær skrællen af butternut og skær kødet i mindre stykker.
- Purer kødet i foodprocessoren med den store kniv.
- Riv æble, inkl. skræl.
- Pisk æg med smeltet smør og hæld butternut og æble heri sammen med Sukrin Gold og krydderier.
- Pisk godt sammen.
- Rør nu de to gange mandelmel + loppefrøskaller i og lad dejen blive tyk.
- Beklæd en sandkageform med bagepapir og hæld dejen heri.
- Bag brødet i ovnen i 50-60 minutter.
- Tag brødet ud af formen og løsn bagepapiret lidt. Lad det afkøle på en rist. Skær i skiver og opbevar i køleskab eller fryser med madpakkepapir imellem.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Sødt brød til madpakken
Jeg har brugt det som en lille sød overraskelse i ungernes madpakke – i hvert fald indtil de indrømmede, at de faktisk ikke brød sig om det og havde givet det til en sulten sidekammerat. Glimrende!
Nu har jeg resten i fryseren, og så tager jeg en skive op og spiser den selv, når jeg får lyst til en lille ting til eftermiddagskaffen.
Hej
Jeg er nybegynder og har et spørgsmål:
Hvad er forskel mellem ‘mandelmel fra Funktionel Mad’ og bare ‘mandelmel’?
Hilsner Lidka
Min måtte i ovnen i 1,5 time og den var stafig meget klæg i midten. Efter 1 time var midten bare grød. Hvad kan jeg have gjort forkert?
Hej Jane, Jeg har entop lavet dette brød/kage, og smagen er egentlig rigtig fin. Men synes konsistensen er meget klæg? bliver den generelt meget klæg, eller har jeg mon givet den for lidt tid i ovnen?! Nu er den ihvertfald røget ind i ovnen igen :) MVh
Min blev også meget svampet og kageagtig i konsistensen…
Hej Jane.
Først kæmpe ros til dig at du altid svarer på kommentarer på dine indlæg.
Jeg har et spørgsmål om “brød”. Min mand og jeg er ved at omlægge kosten til LCHF. Vi har fået en lille dreng her i september, og LCHF er en af de få kost livsstile (og diæter) som ikke frarådes når man ammer.
Men mit “problem” er at jeg savner brød – meget ;-) og vidste også godt at det ville blive min største udfordring.
Jeg syntes meget LCHF brød er meget ægget – et det et brød/en opskrift af dine der er mindre ægget synes du? Så vil jeg give mig i kast med den med det samme.
Igen tak for en super blog :-)
Åh godt spørgsmål. Selv har jeg det sådan, at jeg sjældent gider spise LCHF-brød for uanset hvor fint det kan være, ligger det jo et godt stykke fra det, vi kender. Når jeg spiser brød, er det ofte knækbrød eller kernebrød. Dem synes jeg umiddelbart er mest vellykkede. Fx disse:
https://www.madbanditten.dk/chia-knaekbroed/
https://www.madbanditten.dk/kernebrod-og-knaekbrod/
Ok. De to er jeg også ret glade for.
Jeg tror at jeg må stive ryggen af og nyde lidt “rigtigt” brød ind i mellem og så lade det være en treat ;-)
Igen tak for en super blog. Jeg glæder mig til at høre Dot foredrag til januar.
God jul :-D
Det skal prøves i dag
Mums, lyder lækkert. Tænkte på om butternutsquashen kan byttes ud med gulerødder? Tak for en RIGTIG god blog, har fulgt dig igennem FB i flere år.
Det tror jeg bestemt godt du kan bytte med! – og tak :)