Spinatboller lyder måske lidt skørt men disse var både søde og bløde og rare.
Udstyr
- stavblender eller anden form for blender
Ingredienser
- 4 æg
- 150 g hytteost
- 30 g usaltet smør smeltet
- 1 spsk Sukrin Gold
- 1,5 tsk kanel
- 1,5 tsk stødt kardemomme
- 50 g frisk spinat fx babyspinat 50 g = 1 håndfuld
- 2,5 dl Pofiber
- lidt sesamfrø til drys
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 190 grader.
- Blend æg, hytteost, smeltet smør, Sukrin og krydderier godt sammen. Tilsæt spinatbladene og blend til dejen bliver helt grøn. Jeg brugte min stavblender.
- Tilsæt Pofiber og rør dejen godt sammen. Det er nemmest med en ske, synes jeg.
- Sæt dejen som boller på en bageplade beklædt med bagepapir. Glat dem ud med våde fingre for en mere ensartet overflade og drys dem med lidt sesamfrø. Bag i ovnen i ca. 15 minutter.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Her til morgen har vi haft noget så sjældent som søde morgenboller på bordet. De var godt nok grønne, så helt traditionelt var det ikke, men de var søde og gode og faste og ungerne elskede dem! Og de er normalt rimelig svære at imponere med “mine brød”.
Idéen kan jeg ikke helt tage æren for. Den kommer nemlig fra en læser, der havde videreudviklet på min opskrift på toastbrødet. Og sikke en genistreg altså! Det er måske de bedste LCHF-boller, jeg har smagt! Og jeg gider faktisk normalt slet ikke spise de her brøderstatninger, men sådan en her med smør og ost. Jamen, jeg siger dig, det var altså virkelig lækkert!
Se lige en dejlig morgenmad:
Opskrift på chiagrøden her: Chiagrød med kokosmælk og vanilje
Og altså, spinaten kan man jo bare lade være med at putte i, hvis man ikke vil have grønne boller.
Jeg lavede bollerne i går eftermiddags og lunede dem her til morgen, men de er så lynende hurtige at lave, at man faktisk godt kunne lave dem frisk fra morgenstunden. I weekenden forstås! De er lavet på under 30 minutter fra start til slut – inkl. opvask. Det er sgu da hurtigt! Jeg har planlagt at lave en ordentlig portion til fryseren senere i weekenden.
Hej Jane
Jeg sidder lige og kigger, og for lige øje på at du skriver 1 spinat hvor meget er det?
Hejsa. Kan dejen blendes aftenen før så man kun behøver blande Pofiber ned i om morgenen og så i ovnen ?
Åh det ved jeg faktisk ikke. Det har jeg ingen erfaring med. Jeg har kun bagt dem og så enten opbevaret dem på køl eller frost og så lunet dem inden servering.
Hej, er disse boller keto-venlige eller kan man gøre dem det?
Jeg opfatter keto som noget, der handler om at spise få kulhydrater samlet set over dagen (20-30 g). Grøntsager, kød og fedt virker mest optimalt i den sammenhæng men i hvilken grad man giver plads til brøderstatningerne må være et individuelt valg, synes jeg.
Hej
Jeg gik tør for profiber da jeg bagtes søde grønne boller – men ingen panik jeg supplerede med lidt kokosmel
Woowww sikke nogle lækre boller der kom ud af det
Så man kan sagtens blande lidt af kokosmel i
De blor lidt mere faste ;)
Har lige været igang med at lave disse boller.
Synes dejen blev meget fast, men ved ikke hvilken konsistens der er rigtig ?
Eller skal der lidt mindre pofibre i ?
Dejen bliver meget fast men sådan lidt fluffy i det. Det er lidt svært at forklare :)
Vil man kunne erstatte hytteosten med fx. Den fede del fra kokosmælk? Min søn tåler ikke ost!
Ja, det fede fra kokosmælken synes jeg umiddelbart vil være bedste bud. Alternativt et ekstra æg. Jeg har dog ikke prøvet nogle af delene…
Vil høre om man kan bruge skyr istedet for hytteost…
Jeg bruger aldrig skyr, så jeg har ikke rigtigt erfaring med hvordan det opfører sig i bagværk og hvor meget “sur smag”, der følger med over i bagværket. Umiddelbart ville jeg nok vælge en græsk yoghurt 10% hvis det skulle være surmælksprodukt.
Jeg bruger også din opskrift på toastbrød til pizzabund. Opskriften passer lige til en bageplade.. ?
Kan man bruge andet end pofiber og sukrin gold? :)
Hej Jane!
Tusind tak for en dejlig blog og al den tid du bruger paa den og os!
Jeg er ny paa LCHF, men det fungerer fantastisk godt for mig, det har vendt op og ned paa min foelelse i kroppen, min fordoejelse og vigtigtst af alt mit forhold til fedt. Jeg har det simpelthen saa godt- og din blog har vaeret en stor inspiration og hjaelp!
Jeg har et spg, for jeg sidder og kigger paa alle dine skoenne broed-opskrifter, og kan se at ingridienser som Pofiber, Sukrin, Sukrin Gold osv ofte indegaar, og det slog mig, at de ikke er oekologiske.. Saa jeg vil hoere, om du kender til okologiske alternativer?
Kh Michelle
Hej Michelle
Sukkererstatninger af den art kan ikke laves økologiske. Nogle af meltyperne kan dog godt. Kig fx efter Urtekrams produkter, når du handler. De har både kokosfibermel, loppefrøskaller og (almindeligt) mandelmel. De andre findes ikke økologisk.
Kan man bruge frossen spinat? Er profiler det samme eller har det samme effekt som husk?
Jeg tror det bliver for vådt med frossent spinat og du kan desværre ikke bruge husk i stedet for Pofiber.