Søde spinatboller


Spinatboller lyder måske lidt skørt men disse var både søde og bløde og rare.

Her til morgen har vi haft noget så sjældent som søde morgenboller på bordet. De var godt nok grønne, så helt traditionelt var det ikke, men de var søde og gode og faste og ungerne elskede dem! Og de er normalt rimelig svære at imponere med “mine brød”.

Idéen kan jeg ikke helt tage æren for. Den kommer nemlig fra en læser, der havde videreudviklet på min opskrift på toastbrødet. Og sikke en genistreg altså! Det er måske de bedste LCHF-boller, jeg har smagt! Og jeg gider faktisk normalt slet ikke spise de her brøderstatninger, men sådan en her med smør og ost. Jamen, jeg siger dig, det var altså virkelig lækkert!

Geniale søde spinatboller helt uden mel. Glutenfrie, kornfrie og lowcarb/LCHF. Og helt utroligt velsmagende. Lavet på 30 minutter! Nemmeste opskrift her: Madbanditten.dk

Søde spinatboller

Føj til favoritter Udskriv Pin
6 stk
|
40 min

Udstyr

Ingredienser

  • 4 æg
  • 150 g hytteost
  • 30 g usaltet smør smeltet
  • 1 spsk Sukrin Gold
  • 1,5 tsk kanel
  • 1,5 tsk kardemomme
  • 50 g spinat 50 g = 1 håndfuld
  • 2,5 dl Pofiber
  • lidt sesamfrø til drys

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 190 grader.
  • Blend æg, hytteost, smeltet smør, Sukrin og krydderier godt sammen. Tilsæt spinatbladene og blend til dejen bliver helt grøn. Jeg brugte min stavblender.
  • Tilsæt Pofiber og rør dejen godt sammen. Det er nemmest med en ske, synes jeg.
  • Sæt dejen som boller på en bageplade beklædt med bagepapir. Glat dem ud med våde fingre for en mere ensartet overflade og drys dem med lidt sesamfrø. Bag i ovnen i ca. 15 minutter.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Se lige en dejlig morgenmad:

Morgenmad med spinatboller og chiagrød - Bedste LCHF boller! Opskrift her: Madbanditten.dk

Opskrift på chiagrøden her: Chiagrød med kokosmælk og vanilje

Og altså, spinaten kan man jo bare lade være med at putte i, hvis man ikke vil have grønne boller.

Jeg lavede bollerne i går eftermiddags og lunede dem her til morgen, men de er så lynende hurtige at lave, at man faktisk godt kunne lave dem frisk fra morgenstunden. I weekenden forstås! De er lavet på under 30 minutter fra start til slut – inkl. opvask. Det er sgu da hurtigt! Jeg har planlagt at lave en ordentlig portion til fryseren senere i weekenden.

Geniale søde spinatboller helt uden mel. Glutenfrie, kornfrie og lowcarb/LCHF. Og helt utroligt velsmagende. Lavet på 30 minutter! Nemmeste opskrift her: Madbanditten.dk

Bliv sommerklar med Madbanditten

Enkel og ligetil protokol til vægttab – super effektiv og realistisk.

Prøv den super populære Sommerklar-protokol, som har taget Madbandittens læsere med storm.

Sendes øjeblikkeligt på mail – kun 99,- 

 

 

73 kommentarer til “Søde spinatboller”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hejsa. Kan dejen blendes aftenen før så man kun behøver blande Pofiber ned i om morgenen og så i ovnen ?

    Svar
    • Åh det ved jeg faktisk ikke. Det har jeg ingen erfaring med. Jeg har kun bagt dem og så enten opbevaret dem på køl eller frost og så lunet dem inden servering.

      Svar
    • Jeg opfatter keto som noget, der handler om at spise få kulhydrater samlet set over dagen (20-30 g). Grøntsager, kød og fedt virker mest optimalt i den sammenhæng men i hvilken grad man giver plads til brøderstatningerne må være et individuelt valg, synes jeg.

      Svar
  2. Hej
    Jeg gik tør for profiber da jeg bagtes søde grønne boller – men ingen panik jeg supplerede med lidt kokosmel
    Woowww sikke nogle lækre boller der kom ud af det
    Så man kan sagtens blande lidt af kokosmel i
    De blor lidt mere faste ;)

    Svar
  3. Har lige været igang med at lave disse boller.
    Synes dejen blev meget fast, men ved ikke hvilken konsistens der er rigtig ?
    Eller skal der lidt mindre pofibre i ?

    Svar
    • Ja, det fede fra kokosmælken synes jeg umiddelbart vil være bedste bud. Alternativt et ekstra æg. Jeg har dog ikke prøvet nogle af delene…

      Svar
    • Jeg bruger aldrig skyr, så jeg har ikke rigtigt erfaring med hvordan det opfører sig i bagværk og hvor meget “sur smag”, der følger med over i bagværket. Umiddelbart ville jeg nok vælge en græsk yoghurt 10% hvis det skulle være surmælksprodukt.

      Svar
  4. Hej Jane!
    Tusind tak for en dejlig blog og al den tid du bruger paa den og os!
    Jeg er ny paa LCHF, men det fungerer fantastisk godt for mig, det har vendt op og ned paa min foelelse i kroppen, min fordoejelse og vigtigtst af alt mit forhold til fedt. Jeg har det simpelthen saa godt- og din blog har vaeret en stor inspiration og hjaelp!

    Jeg har et spg, for jeg sidder og kigger paa alle dine skoenne broed-opskrifter, og kan se at ingridienser som Pofiber, Sukrin, Sukrin Gold osv ofte indegaar, og det slog mig, at de ikke er oekologiske.. Saa jeg vil hoere, om du kender til okologiske alternativer?

    Kh Michelle

    Svar
    • Hej Michelle
      Sukkererstatninger af den art kan ikke laves økologiske. Nogle af meltyperne kan dog godt. Kig fx efter Urtekrams produkter, når du handler. De har både kokosfibermel, loppefrøskaller og (almindeligt) mandelmel. De andre findes ikke økologisk.

      Svar