Kaneloopsies er perfekte som et lille sødt men mættende eftermiddagsmåltid og hvis der er noget, jeg har spist meget af i mit LCHF-liv er det altså disse.
Oopsies er jo en slags lidt mærkelig LCHF erstatning for brød. De består primært af æg, philadelfiaost og HUSK og hvad man så ellers vælger at tilsætte af ost, nøddemel eller frø. En af mine favoritter er en lidt sødere version med mandelmel, sukrin, kanel og kardemomme. Det er næsten kageagtigt og er genialt til at have med på arbejdet til eftermiddagsmåltidet.
Kaneloopsies ser jo ikke vanvittigt interessante ud, men de er faktisk rigtig udmærkede. Og så kan de fryses. Jeg plejer at lægge dem i fryseren med madpakkepapir imellem, for så kan jeg lige tage en ud om morgenen og tage med mig på arbejde, hvor den får en tur på brødristeren, inden den ryger indebords.
Opskriften på kaneloopsies har jeg bragt flere gange, men her kommer den igen.
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik
Ingredienser
- 3 æg store
- 100 g Philadelphiaost (ikke light)
- 1 tsk bagepulver
- 2 spsk fedtreduceret mandelmel fra Funktionel Mad
- 2 tsk loppefrøskaller (kan udelades)
- 1 spsk sukrin
- 2 tsk kanel
- 2 tsk stødt kardemomme
Sådan gør du
- Del æggene og pisk æggehviderne stive.
- I en anden skål pisker du blommerne sammen med philadelfiaen og tilsætter resten af ingredienserne.
- Til sidst vender du æggeblommeblandingen i æggehviderne og klatter dejen ud på en bageplade med bagepapir. Selvom dejen er lidt flydende, lægger den sig i små pandekager.
- Bag dem i ovnen i 30 min. ved 150 grader.
- Voilà!
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
De her kanel-oopsies har reddet mig et par gange nu fra at falde i, når jeg har været helt nede på motivation og tæt på at kaste mig over noget af det ‘forbudte’. I går var jeg ved at opgive alt, fordi vægten ikke havde rykket sig længe, og “så kunne det hele jo være ligemeget…” – men så varmede jeg en kanel-oopsie i brødristeren og smurte et godt lag koldt smør på og nød den langsomt med en kop kaffe til. Det var lidt som at synde, fordi de smager sådan lidt hen af krydderkage. Jeg putter pofiber i mine, så de mætter faktisk ret godt …og, nå ja, en tsk vaniljesukker er der også i 😇
Det blev redningen, jeg kom helt over min trang og var tilbage på sporet igen. Og heldigvis for det! I dag var der nemlig endelig gang i vægttabet igen 😃
Jeg er stor fan! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Dem brugte jeg virkelig meget i starten også. De var virkelig en redning❤️
Hej Jane😄
Er det ok at bruge almindelig mandelmel i stedet for fedtreduceret ?
Hilsen Tina
Det er det normalt ikke men i denne kan du godt bytte de to.
Mums med flødeskum med lidt vanilje i – og pyntet med blåbær 😋 Det kan man sagtens servere for gæsterne også (med mindre man hellere vil gemme dem til sig selv 😇)
Øjhhh
Jeg trykkede mig ind på rouladen her men tror ikke disse oopsier bliver til hel plade til en roulade eller hvordan gøre man her
Jeg er lidt i tvivl om hvilken roulade du har trykket på men du finder min opskrift på roulade her: Opskrift på roulade
Oopsies in the making… Har aldrig prøvet før, men nu har jeg lavet dobbeltportion – nogle med kanel andre med lakridspulver (!!) og en plade plain… Venter spændt… :) Tak for en helt fantastisk blog – jeg er fan :) Knus
Jeg har aldrig prøvet at lave dem søde.
Det skal da prøves i den her kolde tid.
Sidste gang var jeg doven og smurte på dejen ud på en plade-skar i firkanter efter de var bagt.
Jeg synes den oprindelig manglede struktur og er begyndt at putte langt mere mandel/kokos el mel i.
Hejsa jeg har først lige opdaget denne side og sikken en gang inspiration.
Jeg kommer 2-3 spsk proteinpulver i Mine oopsies så mætter de fint.
Hvis du kommer FiberHusk i (som nævnt i opskriften) mætter de faktisk også udemærket. Det er i øvrigt godt med de ekstra kostfibre, da man kan være tilbøjelig til ikke få nok af dem i kosten.
Fantastisk, Jeg havde helt glemt Oopsies. Tak for super god inspiration. Jeg følger med hver dag ;)
Jeg skal vist hjem og bage til fryseren!