Snydt af Keto, del 2


Måske kan du huske, at jeg for nogle måneder siden skrev om, hvordan folk får skrevet sig op til et eller andet østeuropæisk snydeprodukt med Keto madplaner via noget effektiv Facebook-annoncering (det må man alligevel give dem) og herefter skriver de vredt til mig, at de gerne VIL OPSIGE DERES MEDLEMSKAB ASAP!!!!! (ja, inkl. de mange udråbstegn) og insinuerer, at jeg har bondefanget dem ind i et eller andet abonnement, som de nu ikke kan komme ud af.

De betaler 149,- om måneden til Keto963, skriver de, og nu har jeg fannerme bare at betale de penge tilbage til dem!!! Igen med en masse udråbstegn.

Hvorfor disse mennesker tror, at det har noget at gøre med mig, når jeg 1) ikke sælger noget til 149,- og 2) driver en dansk virksomhed, der hedder Madbanditten og ikke et østeuropæisk foretagende ved navn Keto963 er mig fortsat en gåde.

Vi spørger dem altid, når vi svarer dem, om de ikke nok vil fortælle, hvorfor det er, de kobler det sammen med os, men ikke én har svaret os på det spørgsmål endnu.

Og jeg kunne måske være ligeglad, men jeg får op mod 5 henvendelser af denne art om ugen. OM UGEN!

Det betyder, at der er mange mennesker, der går rundt derude og tror, at jeg har snydt dem eller tror, at jeg kunne finde på det. Og det er ekstremt foruroligende for mig, som er meget beskyttende om mit og Madbandittens omdømme og som gør utroligt mange ting for at drive virksomhed på ærlig vis.

Flere virksomhedsnavne – samme virksomhed?

Men tilbage til historien. Det hænder, at virksomheden ikke hedder Keto963 men noget andet à la Your Keto Diet eller Keto Go App. Mit gæt er, at det er samme virksomhed det hele, men det ved jeg dybest set ingenting om.

Forleden fik vi en supporthenvendelse fra en kunde, som videresendte en mail fra det her Keto Go App til os for at opsige sit medlemskab. Hvorfor hun valgte at videresende mailen til Madbanditten Support for at opsige i stedet for at trykke ‘svar’ på mailen og derved skrive til dem, der havde sendt hende den, er mig uvist.

Vi fik forklaret hende, at Keto Go App jo ikke har noget med os at gøre og beklagede, at vi ikke kunne hjælpe med at opsige et produkt hun havde tegnet hos en konkurrerende virksomhed.

Min uetiske snusen rundt

Jeg blev dog lidt nysgerrig og snuste lidt rundt i de mails, hun havde videresendt, og da jeg klikkede på et link i et af dem, kom jeg direkte ind på hendes konto😮

Jeg kunne se ALLE informationer om hende. Hendes navn, alder, vægt, ønskevægt og hvad hun ellers havde oprettet sig med. Tal lige om usikkert bevarede privatlivsinformationer!

Jeg kunne også snuse rundt i hendes kostplan, så det gjorde jeg. Og hvis den lemfældige omgang med privatlivsinformationer var foruroligende, var det ingenting mod det, jeg så nu.

Keto kostplan med mange kulhydrater og intet protein

‘Keto’ kostplanen, hun skulle følge, indeholdt mellem 35-50 g kulhydrat pr. dag. Det er jo Low Carb mere end det er Keto, men pyt nu med det. Det foruroligende var proteinindholdet.

Denne her dame, som var midt i 50’erne og som vejede 85 kg, havde fået en kostplan, hvor proteinindholdet var så lavt som 34 g om dagen.

34 g protein om dagen er sygdomsfremkaldende lidt😱

Minimumsindtaget for protein for at undgå mangelsygdomme er 0,8 g pr. kilo kropsvægt og det optimale indtag måske omtrent dobbelt så meget (1,6 g). Minimumsindtaget for denne her dame var altså 68 g protein pr. dag og det optimale et sted mellem100-130 g. Af alle dage, jeg kiggede i kostplanen, var der kun én dag, der var oppe og nå 68 g. De andre lå mellem 34 g og 50 g.

Selve kostplanen var meget kaloriefattig og lå omkring 13-1400 kcal. Ingen tvivl om, at dette kalorieindtag ville føre til vægttab, men det lave proteinindtag ville samtidig føre til acceleret muskeltab, hårtab, skøre negle, tab af knoglemasse osv.

Hvis hun da ellers lykkedes med at følge den, hvilken er ekstremt usandsynligt, for der var så lidt mad i den plan, at jeg blev sulten bare af at læse den.

Et eksempel

 • Morgenmad: Smoothie med bær og kokosmælk (14 g KH, 8 g P, 33 g fedt = 391 kcal)
 • Frokost: Broccolisuppe (ingen proteinkilde) (17 g KH, 14 g P, 50 g F = 572)
 • Aftensmad: Varm svampesalat med bønner (7 g KH, 6 g protein, 16 g fedt = 198 kcal)
 • Snack: 40 g valnødder (3 g KH, 6 g protein, 26 g F = 262)

I alt: 41 g kulhydrat – 34 g protein – 125 g fedt

Seriøst, jeg bliver så vred over det her. Dels er det her sundhedsskadeligt, men hvordan skal denne her kvinde vide det? Hun købte sig formentlig hjælp, fordi hun gerne ville slippe for overvældelsen ved at skulle finde ud af det selv. Og så røg hun i kløerne på sådan et lortefirma.

At nogen tror, at JEG ville byde folk det der, er selvsagt ekstremt foruroligende for mig!

Værsgod her er for 200 kaloriers aftensmad. Bon appetit og sov godt! 😡

Men en anden ting, som ærgrer mig helt vildt er også, at det her smitter negativt af på Keto. For kvinden her ville komme i problemer, hvis hun havde fulgt den og ikke opsagt sit medlemskab, men der findes jo formentlig kvinder derude, der følger den lige nu.

Og det kommer til at betyde, at der kommer historier, som er kommet i alvorlige problemer efter at have prøvet Keto. Og det er dødærgerligt, for det giver Keto et dårligt ry. Og Keto er ikke perfekt eller for alle, det er jeg med på, men det er fannerme en effektiv intervention for mange. Og især når det gøres på en forsvarlig måde. Og det her kan betyde, at det ender med at afholde nogle fra at prøve det, som i virkeligheden kunne have stor gavn af det.

Pas på dig selv

Min pointe her er: Pas på dig selv. De er dygtige til at lave annoncer og materiale, der ser dansk ud, så gør altid lige dig selv en tjeneste og læs deres forretningsbetingelser eller deres privatlivsvilkår. Her vil der stå om virksomheden er registreret i Danmark eller i fx Riga, Letland.

Vil du høre mig diskutere mere om dette emne, gør jeg det i den podcastepisode, der lige er udkommet i dag. Du finder den her: EPISODE 5.

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

7 kommentarer til “Snydt af Keto, del 2”

 1. Hej Jane. Jeg er også blevet bondefanget af en eller Keto hjemmeside. Kan ikke komme ud af det, så nu vælger jeg at spærre mit éne Visa kort, hvor de trækker 2×95 i måneden. Tak for din fine orientering om svindlen.

  Med venlig hilsen
  Kirsten

  Svar
  • Ej hvor er det bare frækt altså! Håber, du ikke har tabt for mange penge og at banken kan hjælpe😔

   Svar
   • Tak Jane. Trukket 3 gange. Tror ikke banken vil hjælpe, når jeg selv har oplyst mit konto nummer. Håber blot, at der ikke er alt for mange, som hopper på limpinden.

    Svar
 2. Jeg har nogle gange læst i kommentarfeltet under de reklamer, og du nævnes stort set altid. Der står tit noget i retning af:”har de ikke en dansk hjemmeside”, og svar “jo, der er Madbanditten”. Det fremgår også, at mange tror, at du nærmest har monopol på keto, og at de færreste forholder sig til, at keto bliver udlagt forskelligt fra forskellige udbydere.
  Der står dog også jævnligt en kommentar om, at der opfordres til, at man melder sig under dine faner i stedet for at melde sig til det andet.
  Det er heldigvis et stykke tid siden, jeg sidst har set de reklamer, så måske er de ved at ebbe ud,
  Men summasummarum – du er for mange blevet synonym med keto, og det er jo langt hen af vejen meget godt, men ikke godt når du kobles sammen med tvivlsomme reklamer.

  Svar
  • Det har jeg faktisk bemærket også. Folk tagger mig tit i dem.

   Men ja, det er en konstant udfordring at folk tror, at ‘keto er keto’. Det er derfor jeg nogle gange siger, at jeg ville ønske, jeg havde kaldt mine bøger/produkter noget andet. Så ville jeg også slippe for at blive sat i bås med sådan noget makværk som det her😔

   Svar
 3. Hej Jane 😢
  Det er da helt utroligt hvad du skal udsættes for 🙄 Jeg købte en af dine bøger for et par år siden og er meget glad for keto på din måde 👍👍jeg kan ikke prale af de helt store vægttab men trods alt 11 kilo i første omgang og 8 i anden omgang 😍men det er helt og holdent min egen fejl plus et par bryllupper og andet der fik mig til at falde i 🤬 nu starter jeg på en frisk og ved at jeg kan ,især på grund af din grundige og udførlige måde at forklare tingene på 👍👍så tak for dig og dine lækre opskrifter og peptalks 😍Jeg kan godt forstå at du er træt af det 😢men folk er jo også nødt til tænke sig om og læse ordentligt efter inden de binder sig til et eller andet tilfældigt abonnement 🙄🙄
  Med venlig hilsen og tak Elsebeth Meng

  Svar
  • Hvor er det sødt af dig, Elsebeth. Tusind tak❤️

   Og jeg synes da nok, du har noget at prale af – gode ting tager tid, sådan er det bare 😉

   Svar