Hjemmelavet low carb Snickers smager absurd godt. Denne opskrift på Snickers er så god, at den er med i min allerførste bog. Du ved, Spis dig mæt & glad, der udkom i 2013.
Ingredienser
- 200 g peanutbutter crunchy uden tilsat sukker
- 1 dl peanuts
- 1 dl usaltede jordnødder
- 1 spsk Sukrin Gold mere hvis du vil have en sødere version
- 1 knsp vaniljepulver
- 25 g smør
- 200 g mørk chokolade 70-85% (70-86%)
Sådan gør du
Snickersmassen
- Hak nødderne groft.
- Smelt peanutbutter i en kasserolle og tilsæt smøret, de hakkede nødder, sukrinen og vaniljen.
- Når det hele er godt blandet, hælder du blandingen over i en form beklædt med husholdningsfilm og sætter den på frost nogle timer.
Overtrækning
- Tag peanutmassen ud af fryseren og vurder, om den er stiv nok til at blive skåret i tern. Hvis ikke, lader du den stå lidt endnu. Min blev aldrig helt hård i det. Måske er jeg for utålmodig.
- Åben chokoladepakkerne og spis et tern eller to.
- Smelt resten af chokoladen over vandbad (en stålskål ovenpå en gryde med let kogende vand) sammen med kokosolien.
- Dyp forsigtigt peanutbutterternene i ved hjælp af to gafler.
- Lad hele herligheden afkøle godt i køleskab, inden de spises.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Low carb Snickers – hjemmelavet og (næsten) sukkerfri
Det er weekend og det betyder, at der skal godter på bordet. Valget denne gang faldt på low carb Snickers næsten uden sukker. Snickers er omtrent lige så lette at lave som de überlækre hjemmelavede bounty. Kun chokoladeovertrækningen er lidt vanskeligere, men ikke noget, der bør afskrække nogen, for at lave en sundere version af denne tankstationfavorit.
Sundhedsværdien i dem kan måske nok diskuteres, og den vinder nok også kun, hvis den står overfor den traditionelle Snickers med sukker og hærdede fedtstoffer. Denne version er faktisk ikke særligt sød, så medmindre du spiser hele portionen (og let’s face it, den risiko er der jo altid), kan du her nyde smagen af Snickers uden de vilde blodsukkerudsving. Og det er da i sig selv herligt!
Og hvad med resterne?
Hvis du har sparet et par af peanutbutterternene for chokoladen, kan disse spises som lækre, knasende fudge. Ikke helt lige så syndige som de ægte peanutbutterfudge, men stadig toplækre.
Den chokolade, der måtte være tilovers, overhælder du dine favoritnødder eller anden yndlingsfyld i en filmbeklædt form og stiller på køl eller frost. Efter nogle timer har du en lækker plade chokolade, som du kan brække til nogle rustikke chokoladebrud. På den måde får du brugt dine chokoladerester. Who am I kidding? Som om det nogensinde har været et problem at få brugt chokoladeresterne, men ved at lave disse lækre chokolader, sparer vi dig for det store chokoladeskæg ;-)
Indlægget indeholder affiliatelinks.
Hvor stort form skal der bruges?
Jeg brugte en stor madpakkeform men det betyder kun noget for hvor tykke/høje, de bliver.