Snickers-fudge (PS: Ikke for fedtforskrækkede!)


Snickers-fudge er jo uhyre lækkert og de er så fyldige at de hurtigt mætter og tilfredssstiller.

En af de allermest populære opskrifter her på bloggen er sukkerfrie Snickers i LCHF-udgave. Og så selvfølgelig Bounty, som også er en af mine egne topfavoritter. Begge smager sygt godt men kræver også lidt tid i køkkenet.

I går da jeg skulle lave fredagsguf til voksne og til chokoladeelskende børn, endte jeg med en hybrid mellem Snickers og peanutbutterfudge. Mand, en syndig oplevelse.

Så lad mig præsentere: Snickers-fudge! Jeg mener, what’s not to like??

Og det er både nemt og hurtigt at lave, og de fleste ingredienser har du sandsynligvis i dit køkken allerede.

Snickersfudge - to die for chokoladelækkeri med peanuts

Snickers-fudge (PS: Ikke for fedtforskrækkede!)

Føj til favoritter Udskriv Pin
14 stk
|
2 t

Ingredienser

Sådan gør du

 • Smelt først chokoladen over vandbad. Det gør du ved at fylde en en smule vand i bunden af en gryde, koge det op og sætte en stålskål ovenpå gryden. Skålen må ikke røre vandet med bunden, det er dampen fra det kogende vand, der får chokoladen til at smelte.
 • Når chokoladen er smeltet, tilsætter du peanutbutter og rører det ind i chokoladen, indtil det er blevet flydende.
 • Bagefter gør det du samme med smørret.
 • Til sidst tilsætter du vaniljen og smager til, om du synes, der skal ekstra sødning i. Jeg puttede 1 spsk Sukrin Gold i min.
 • Hæld den flydende chokolademasse i en brødform eller en stor madpakke beklædt med film og stil den i køleskab eller på frost.
 • Når massen har sat sig, kan du skære den ud i små mundrette bidder og smage på godterne.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Lækkerier uden sukker

Dette er ikke en særlig sød godte. Når man ikke spiser syntetisk slik, bliver man vænnet fra den meget søde smag og kan hurtigere få tilfredsstillet sin trang til sødt.

Nogle gange kan jeg spise en pære f.eks. og synes, at den er hvinende sød, og det er et godt tegn på, at smagsløgene har tilpasset sig. Men vi er jo ikke ens her, og derfor er det vigtigt, at man smager til hen ad vejen og finder det niveau af sødning, der gør, at dette er en lækker lille treat.

Fede og mættende

En anden god ting ved disse Snickers-fudge er, at man faktisk ikke kan spise særligt mange. Det kan man faktisk ikke. Og det kommer fra en, der aldrig har købt damebladsrådet om, at hvis man bare vælger mørk nok chokolade, så spiser man kun et tern eller to. As if! Jeg kan snildt spise en hel plade 85-90% chokolade. Ikke uden at få ondt i maven, men sagtens uden at føle mig mættet.

Men disse er så fede, at de giver en smule kvalme, hvis man spiser mere end et par stykker af gangen. På den måde er de super til lige at få tilfredsstillet behovet for lidt lækkert, som jo opstår ind imellem. Vil du have en mindre fed version, kan smørret udelades, men det, synes jeg, ville være synd ;-)

Bliv sommerklar med Madbanditten

Enkel og ligetil protokol til vægttab – super effektiv og realistisk.

Prøv den super populære Sommerklar-protokol, som har taget Madbandittens læsere med storm.

Sendes øjeblikkeligt på mail – kun 99,- 

 

 

66 kommentarer til “Snickers-fudge (PS: Ikke for fedtforskrækkede!)”

 1. OMG ?
  Har lavet disse i dag og tilføjede en lille håndfuld saltede hakkede peanuts. Det gav lidt ekstra salt og det var lækkert.
  Mega nams oplevelse og familen synes også de er lækre.
  Tak for opskriften, Jane.
  Godt nytår 2021.
  KH Gitte

  Svar
 2. Hjemme hos os er vi lige begyndt at eksperimentere med LCHF, for mit vedkomne de mest for at prøve det af og ikke med henblik på vægttab. Jeg er pjattet med dit approach til “rigtig mad”, hvorfor vi tænkte at det kunne være sjovt at prøve at gå all in på Det, da det alligevel er noget lignende vi laver mad efter normalt – bare også med kulhydrater ?
  Jeg tænkte på om det er rigtigt forstået at kokossukker lidt er LCHF’s svar på “hvis det nu skal være”-sukker? :) jeg kan se at det har mindre kulhydrater end raffineret hvidt sukker, men synes dog stadig at det er et højt indhold.

  – Og så lige den obligatoriske “tak for en god blog” – dejligt at kunne klikke sig rundt og læse alt hvad man nu har brug for, når man er nybegynder! :)

  Svar
  • Hvor spændende :)

   Og nej, det er ikke helt rigtigt forstået. Kokossukker kan være et fint valg for dem med fokus på rigtig mad, der gerne vil undgå raffineret sukker. Ift LCHF og kulhydrater er sukrin og stevia dog bedre valg. Du kan læse om mine valg af sødemidler her: https://www.madbanditten.dk/soedemidler/

   Svar
 3. De er jo helt vildt gode!!! Der kom en del sukrin i mine, da jeg ikke syntes jeg kunne få dem søde nok, men det lykkedes heldigvis.

  Det er i hvert fald ikke sidste gang de skal laves!

  Svar
 4. Hvilken peaunutbutter bruger I?

  Jeg har fået købt mig en økologisk en fra Machandel og den er så tør og underligt klistret at alt hvad jeg laver med den hænger fast i ganen. den er ikke lækker….

  Så nu vil jeg gerne høre hvilken I andre foretrækker. :-)

  / Bettina :-)

  Svar
 5. Hej -er lidt ny i denne LCHF verden, men “i love it” so far ;o) Så jeg skulle da også prøve disse lækre-happer, suveræn smag -desværre fik jeg sødet den med sukrin gold, som åbenbart ikke blev opløst ordentligt inden afkøling, så de knaser lidt -hvilket er lidt øv (når nu man har en hel portion) har du hørt om det? og kan man gøre noget når nu de er lavet? De smager godt -super opskrift -super blog ;o)

  Svar
 6. Fantastisk smag og konsistens – mums!

  1000 tak fordi du deler mange af dine gode opskrifter med os her på bloggen selvom du nu snart har udgivet 3 kogebøger/livsstilbøger ;) Tillykke med det og tillykke med fødselsdag meget snart :)

  Christine

  Svar
 7. Hejsa :)
  Jeg har lige lavet disse, de står i mit køleskab og venter nu :D
  Men jeg mangler lidt at høre hvor længe diverse opskrifter kan holde sig, når de er lavet og man stiller dem på køl :)

  Fantastisk lækker blog og mange lækre opskrifter. :D

  Kram herfra.

  Svar
 8. En helt igennem fantastisk snack!
  Er lidt i tvivl om hvor ofte/meget man må spise af denne snack, når jeg ellers holder mig til den alm. LCHF kost?
  Spørger, da jeg nu af sundheds- (samt forsøg på om det gør en forskel for fertiliteten) har været på LCHF en lille uge, jeg har tabt mig halvandet kilo hvilket ikke er så godt da min BMI er lav.
  Altså må jeg fede mig selv lidt op med disse (i hvor høj grad), uden jeg smadre kulhydrat loftet?

  Svar
  • Jeg kan heller ikke svare dig på, hvor mange du må spise af dette. Generelt mener jeg, vi hellere skal spise os mætte i rigtig næringsrig mad, men det er jo en anden situation for dig, som taber dig for meget. Se evt. lige tiden an og juster mængden af snickers til om vægten fortsætter nedad :-)

   Svar
 9. Ja, fik jo selv svaret med tiden; efter ca 5 timer har de den helt rette faste konsistens :) Mange tak for denne opskrift, det bliver nok ikke den sidste af dine, jeg prøver af! Mvh Maria

  Svar
 10. Hej Jane. Har lige lavet en portion af disse små lækkerier. Nøj, det er godt. :) Og fuldstændig rigtigt, man kun kan spise et par stykker! Hehe. Men jeg vil lige høre, hvor længe de ca. skal på køl for at have den optimale konsistens? Og er det meningen de skal spises som små stykker kager med en kage-ske, eller bare hapse dem i én bid? Synes man får lidt snaskede fingre, men måske har de ikke været på køl i nok tid (et par timer)? :)
  – Ps. Stor ros til din blog, den er super inspirerende!

  Svar
 11. Kan man ikke bare selv lave sin egen penutbutter, ved at “blende” peanuts til det bliver smørbart?

  Mvh

  Louise

  Svar
  • Næ, bare den er uden sukker eller andet tilsat. Jeg bruger ofte den fra Urtekram eller den fra Green Choice, tror jeg, den hedder :-)

   Svar
 12. Du har ret! Et par stykker er rigeligt! Men hold da op hvor er de gode… også selvom jeg glemte både vanille og ekstra sødning! De blev perfekte og jeg skal ikke have flere! Det er dejligt at føle sig mættet på det søde punkt så hurtigt!
  : )

  Svar