Low carb kanelsnegle uden korn og sukker


Low carb kanelsnegle kan være lidt svært at greje, men samtidig er det også en af de ting, der er så lækkert, at man bare MÅ prøve kræfter med det.

LCHF kanelsnegle - uden mel og sukker --> madbanditten.dk

Low carb kanelsnegle

Føj til favoritter Udskriv Pin
15
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Pisk æg og sødning sammen.
 • Tilsæt fløde og det smeltede smør og pisk igen.
 • Bland de tørre dele i og lad dejen hvile i 10 min. I løbet af de 10 minutter, suger fibrene fra loppefrøskallerne og fra kokosfibrene væsken til sig, så du får en dej, der (næsten) er til at håndtere med fingrene.
 • Bland ingredienserne til kanel-fyldet med en gaffel, til smørret ikke længere ses.
 • Og her kommer så udfordringen. Skal kanelsneglene rullles?
 • Jeg delte min dej i to og rullede den ene del fladt mellem to stykker bagepapir.
 • Fjernede forsigtigt det øverste bagepapir og smurte halvdelen af fyldet på og rullede forsigtigt. Det var svært, og dejen klistrede til bagepapiret, men jeg fik lirket dejen rundt om med fingrene og fik sat dejen sammen igen, der hvor den gik i stykker. Og til sidst havde jeg en lille, fin rulle.
 • Jeg skar stykker af rullen og lagde dem over på en bageplade. Pressede dem flade og penslede dem med æggehviderne. De skal have 12-15 min i ovnen ved 175 grader.
 • Den anden halvdel af dejen lavede jeg små boller af, som jeg pressede flade og smurte fyldet ovenpå og bagte i ovnen. Det var den dovne version. Jeg tænkte, at nok røg æstetikken, men smagen ville være den samme. Begge dele var rigtigt.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Efterår og fødselsdag

Okay, jeg kan lige så godt advare jer. Så snart efteråret kommer, sker der to ting med mig: 1) Jeg går i fødselsdagsselvsving over, at mine unger snart fylder år og bliver grådlabil og sentimental, og 2) Jeg begynder at testbage. Sidstnævnte er – ikke overraskende – meget populært herhjemme, og det består i al sin enkelthed i, at jeg begynder at teste kageopskrifter for at have de rette kager klar til fødselsdagen(e) i november.

Og familien tvinges til at agere det strikte dommerpanel. Hård tjans!

Så der vil muligvis komme en tand flere søde sager her på bloggen i den kommende tid.

Om børnefødselsdage og sukker

Jeg synes ikke nødvendigvis, at børnefødselsdage behøver være helt sukkerfrie, men jeg kan alligevel godt lide at minimere skaden lidt. I år overvejer jeg at have de lækre kornfrie fødselsdagsboller på menuen, sammen med forskellige kager og godter i den sundere ende. På den måde kan der nemlig blive plads til at komme en smule rigtigt slik i slikposerne, for det kan jeg mærke på ungerne er vigtigt. Drengebarnet har godt nok allerede proklameret, at han altså vil have rosinpakker i drengeslikposerne, og det er jo svært ikke at sige ok til det.

At holde sukkerreduceret fødselsdag betyder også, at man slipper for sukkerhypede unger (jo, de findes!), og det er også min erfaring, at konflikterne er færre. Men jeg vil sige, at selvom jeg elsker forberedelserne til børnefødselsdag, så detester jeg de tre timer, de står på i. Særligt pigefødselsdagene, åh, don’t get me started! I år er det jo klassen, der skal på besøg, og jeg kan håbe, at vi har med en mere harmonisk pigegruppe at gøre, end vi havde i børnehaven. Sidste år var der en forælder, som lånte mig et høreværn, da han kom og afleverede sin søn. Jeg satser stærkt på, at det barn skal inviteres igen i år!

Low carb kanelsnegle….

Nå, men tilbage til kagen. I går testede vi nemlig low carb kanelsnegle på den sunde måde. Noget, jeg har haft lyst tilat forsøge mig med længe, til trods for at jeg faktisk synes, at kanelsnegle er rigeligt svære at lave af traditionelt glutenholdigt hvedemel. Men jeg gav det et forsøg. Og det var besværligt og irriterende, men resultatet blev faktisk godt. Og det kage- og smørhadende drengebarn spiste tre stykker! Det tager jeg som et tegn på, at opskriften er godkendt.

Så her kommer de: Snaskede kanelsnegle uden korn og sukker (altså i hvert fald af den almindelige slags)

LCHF kanelsnegle

Man skal ikke være fedtforskrækket, hvis man vil give disse et forsøg. Det er også en fordel, hvis man tror på, at mættet fedt fra god, gammeldags økosmør faktisk er gavnligt for menneskekroppen. Det gør jeg jo heldigvis, og på den måde kan disse spises med god samvittighed.

LCHF kanelsnegle

De sidste her ligner jo mest små brunsvigerstykker, og jeg må erkende, at dommerpanelet foretrak disse fremfor de snegle, jeg møjsommeligt havde rullet. De er mere snaskede, dem her, hed det sig.

Så man kan jo lade rulningen være valgfri og fokusere på den gode smag af kanelsnegle. Happy baking! :-)

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

60 kommentarer til “Low carb kanelsnegle uden korn og sukker”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Glæder mig til at smage dem. Det var nemt nok at rulle ud imellem to stykker bagepapir. Og fyldet bliver hvor det skal. Det lover godt!

  Svar
 2. Hej Jane,
  Jeg har netop forsøgt at lave disse snegle. Men fyldet flød ud og blev slet ikke mørkt som dine.
  Smagen minder om en bolle/kage drysset med kanelsukker. Hvad gør jeg forkert? :)

  Svar
  • Som skrevet på Instagram ved jeg det ikke lige. Ofte er der tale om at der er brugt en forkert type mel men det er mit bedste gæt…

   Svar
 3. Jane, du gør det sgu igen! De er simpelthen så lækre de her snegle, jeg har længe haft lyst til en kanelsnegl, men din opskrift holdte mig fra det “syndige” ;)
  Tak for dine fantastiske opskrifter, du er en stor inspiration!

  Svar
  • Ej så fedt! Det er sjovt for jeg har længe tænkt på den her opskrift og haft lyst til at lave den igen men jeg synes dejen var så træls at arbejde med, at jeg ikke har orket. Jeg må overveje det alligevel – om ikke andet kunne jeg jo forbedre opskriften :)

   Svar
 4. Hej Jane. Har du prøvet at lave en kagemand af denne opskrift? Jeg fik altid brunsvigerkagemand som barn, og da min lille datter snart bliver 1 pr, tænkte jeg, at du måske har nogle erfaringer på det område.

  Svar
  • Nej, det har jeg faktisk ikke. Jeg tror dog, jeg ville vælge grunddejen fra Drømmekagen. Den er meget vellykket, synes jeg. Også snaske den til med det brune stads. Det er i hvert fald et bud :)

   Svar
 5. Syntes ikke det var så svært at rulle dejen..man skal bare rulle….og løfte bagepapiret stille og roligt skiftevis…så går det fint..fik 20 stk id af det…mums.

  Svar
 6. Har prøvet at lave dine snegle… uden held :(

  Kunne ikke fordele fyldet på bunden, den gik hele tiden i stykker… det hele endte i skraldespanden.. piv.

  Jeg vil helst bruge pofiber og ikke husk… hvilken mængde skal jeg så bruge ? og hvilken konsistens skal dejen ende med at have?

  Er ellers RIIIIIGTIG glad for dine bøger :)

  Svar
 7. Hej søde Jane. Jeg er relativ ny til LCHF, og har eksperimenteret rigtig meget med dine opskrifter de sidste par uger. Jeg er bare lidt fortvivlet! Igår prøvede jeg at lave dine kokospandekager, og de fik simpelthen bare den klammeste konsistens, som en meget kompakt omelet og idag har jeg så givet mig i kast med disse kanelsnegle. Allerede da dejen havde stået og trukket blev jeg skeptisk. Det lignede (og lugtede) som det der forfærdelige kartoffelmos-på-pose? Nu er de så kommet ud af ovnen og jeg synes altså stadig konsistensen er helt galt. En smule tør, men stadig meget kompakt? Jeg ved godt, man selvfølgelig ikke kommer til at få samme resultat som med mel osv, men kan det være rigtig de skal være sådan, eller har jeg fucked up på et tidspunkt? :b

  Svar
   • Jeg følger altid opskrifterne og ingredientslisteerne slavisk, så jeg synes nemlig også det er lidt underligt! Hvis nu jeg bare er forbandet med en tør og kompakt konsistens i al mit LCHF-bagværk, er der så noget man kan gøre for at behjælpe det lidt? Jeg overvejede at putte lidt mere fløde i eller måske en smule mandelmel i stedet for kokos? Jeg er som sagt helt ny i den her verden, så jeg er helt clueless :)
    Tusind tak for det hurtige svar!

    Svar
    • Jamen så må det enten være en smule mere væske eller en smule mindre mel. Men det forklarer jo ikke lugten… :-/

     Svar
 8. Hvor tit må man egentlig spise sådan nogle kager og ”søde” sager når man bare har det som en livsstil og ikke vægttab?

  Svar
 9. Uhmmmm de passer lige til gæster i eftermiddag. prøver at putte dem i muffinforme, det kan vel få dem til at minde om mini brunsviger :)

  Svar
  • Skal helt klart bages til eftermiddagens kaffeslabberas!
   Tina Jensen: hvordan fungerede det med muffinforme??
   Mvh. Pernille

   Svar
 10. Jeg har i hovedet døbt dem kanelskildpadder. De skal prøves næste gang jeg låner niecen til overnatning. Hun er begyndt at rode rundt på gulvet med diverse kasser på ryggen som en skildpadde, så mon ikke de vil bringe lykke?

  Svar
 11. Hejsa
  Først og fremmest TAK for en dejlig hjemmeside med en masse inspiration. Jeg har bla. lavet disse kanelsnegle og har i den forbindelse et spørgsmål. Hvis nu jeg laver dejen uden sødemiddel, vil det så være muligt at bruge disse “brød” som morgenmad – altså med en masse skinke, ost eller lignende ovenpå og så måske en halv peberfrugt til.. Det ville være dejligt nemt og lækkert, men jeg har bare svært ved at gennemskue om det kan gøre det ud for “morgenæg” som jeg er ved at være lidt træt af.

  Svar