Smoothie uden banan


Kan man lave en cremet smoothie uden banan? Det kan man, se med her.

Smoothie uden banan

Ingredienser

Sådan gør du

 • Hæld alle ingredienser i en blender og blend.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

I dag skulle prøven nemlig stå for husstandens nye superblender. Først blev der lavet lillepigens yndlings “yoghurt der drejer rundt” (banan, jordbær, vaniljepulver, olie, proteinpulver, og en sjat fløde). Ren milkshake og stor lykke i det lille hjem.

Og så blev det min tur, og udfordringen for mig var at lave en, som ikke ville skyde mit blodsukker i vejret fra morgenstunden. Det kommer der nemlig ikke noget godt ud af. Der er der dog kommet virkelig mange smoothie-opskrifter ud af og du finder dem alle lige her.

Hvordan smager denne smoothie uden banan?

Og lad mig være ærlig og indrømme, at billedet er taknemmeligt. Smagen var knap så interessant.

Faktisk smagte den ikke af meget. Smoothie uden banan er altså noget andet, og i morgen tror jeg, at jeg prøver at skrue op for smagsgiverne (citronskal, vanilje, kanel eller måske lidt lakrids).

Silketofuen bør også få et nøk opad, så vi kan se, om den kan bidrage med en lidt mere cremet konsistens. Jeg er ellers tofu-jomfru og synes egentlig at det er ulækkert, og derfor er jeg lidt forsigtig med det. Lige silketofu er dog knap så ulækkert og ligner mest hvid budding.

Men blenderen, jeg siger, jeg den får thumbs up! Hold da fast. Den knuste uden problemer både isterninger og dybfrosne jordbær med ganske lidt væske, så der er potentiale for et langt og godt samarbejde her.

Kan man blive mæt af smoothie? (nej)

Nå, nå, fint nok med blenderen, men hvad så med mætheden?

Kan en kødædende hulekvinde holde sig mæt på et glas frugt? Ja, det vil tiden jo vise. I tidligere perioder har jeg godt kunnet, og når jeg så er begyndt at mærke sukkertrangen snige sig ind om eftermiddagen igen, ja, så er jeg skiftet tilbage til æg/kød til morgenmad.

Så jeg forholder mig afventende. Smoothie til morgenmad har den fordel at det giver en dejlig og lidt lettere fornemmelse i kroppen end min vante tunge kost. Og det kan være rart, hvis man fx har tænkt sig at starte dagen med en løbetur. Hvilket jeg i øvrigt ikke har, men altså hvis nu…

Står der Keto og vægttab på dit 2023?

Keto har den unikke egenskab, at det nedsætter din appetit, hvilket giver mulighed for at gå ned i vægt uden sulten som den konstante og klæbrige makker.

Men det er ikke helt uden betydning, hvordan du griber Keto an. Lad Keto kostplanen guide dig eller overvej, om du ikke skal tage 6 uger med mig som din guide på mit Keto kursus. Kurset starter på mandag.

Vil du have mere ud af Madbanditten?

Se alle de fordele du kan få for bare 1 krone om dagen!

>> MadbandittenPLUS <<

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

4 kommentarer til “Smoothie uden banan”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane
  Ved godt dette er et gammelt indlæg, men fik alligevel lyst til at give den en kommentar.
  Jeg har en lækker opskrift på en morgenshake der bare siger spar 2. Den er lidt på slump, som så meget andet.
  Den er videredigtet efter en opskrift på skyr-shake – her er min:
  (per person)
  En lille dåse kokosmælk eller en halv stor dåse
  Et par store spsk skyr (jeg bruger thise øko)
  En stor sjat piskefløde.
  Ca et past. æg
  Saften af 1 lime
  Evt lidt vaniljepulver – men det er bestemt ikke et must.

  Hvis jeg skal have hurtig, holdbar energi, så er denne shake fantastisk.
  Med venlig hilsen
  Heidi

  Svar