Denne smoothie med græskar smager overraskende lækkert og har den lækreste konsistens.
Om efteråret laver jeg gerne græskarpuré. Jeg holder den neutral i smagen, og på den måde kan jeg både bruge den i søde smoothies eller i dejlige supper. Denne smoothie med græskar er en af mine efterårsfavoritter, og når man først har græskarpuréen i hus, tager den ikke mange øjeblikke at lave. Græskar i smoothies (og i supper) giver den lækreste, cremede konsistens.
Smoothie med græskar og brunkagesmag
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
Græskarpuré – stor portion
- 1,5 kg hokkaidogræskar øko
- 1,5 dl kokosmælk
Smoothie med græskar
- 2,5 dl græskarpuré
- 50 g banan eller 1 spsk Fibersirup Gold for færre kulhydrater
- 1 øko-appelsin skal heraf og ca. halvdelen af saften
- 1-2 tsk frisk ingefær friskrevet
- 1 tsk kanel (eller brunkagekrydderi!)
- 1-1,5 dl kokosmælk
- 1 håndfuld isterninger
Sådan gør du
Græskarpuré
- Opvarm ovnen til 180 grader.
- Skær græskarene i kvarte og skrab fyldet ud.
- Læg skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ca. 35 minutter, eller til de er møre.
- Bruger du fx butternut squash i stedet for hokkaido er bagetiden ca. 1 time, så prøv dig lidt frem.
- Tag græskarskiverne ud af ovnen og lad dem afkøle.
- Skær, riv eller skræl herefter skrællen af og skær kødet i mindre stykker.
- Blend græskarkød med kokosmælk, jeg brugte min stavblender, og gem græskarpuréen i køleskabet.
Smoothie med græskar
- Blend hele balladen i din blender og server.
- Smoothien er tyk og cremet og smager af brunkagedej. Det bliver da ikke meget bedre!
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Men først skal græskarpuréen jo laves. Jeg laver en stor portion, som jeg opbevarer i køleskabet og bruger af undervejs. Mængderne kan du bare gange op eller ned efter dine græskar og dine behov.
Hvis du ikke lige har græskar eller græskarpure på lager, kan du også se alle mine andre opskrifter på smoothies og greenies her.
Hej
Holdbarhed på græskarpuréen på køl ? ell er den fryseegnet?
:)VH Jeanet
Jeg har den i køleskabet en 4-5 dage, før den er spist. Jeg tror godt, den kan fryses…
Jeg skræller aldri hokkaidoer. Og man kan ikke smage skrællen. Promise! Jeg er nemlig meget sart med fx æblegrød med skræl, men i græskarmos/suppe kan det ikke smages.
Åh, det lyder lækkert! Virkelig anderledes twist på en smoothie. Den skal jeg helt klart prøve! Jeg er normalt ikke den bedste til at få spist græskar – men den opskrift skal nok gøre det lettere for mig. ;) Åh, og så har jeg virkeligt en svaghed for kanel og brunkagekrydderi. Mmm, det kan man ikke begynde på for tidligt!
Hej Jane
Hvor lyder den bare spændende. Og så er det jo genial udnyttelse af græskarret – specielt når Askepot ikke lige kommer forbi (ai, undskyld den var goofy :D)
Nå men tak for en god kogebog. Jeg købte den nye for en uge siden og i dag skal jeg prøve vaflerne, som jeg skal spise sammen med min mand. Han spurgte i går “Hvornår skal vi have vafler, skat?” Jeg svarede i morgen. Men fortalte ham at de nok ikke ville smage og føles som den han er vokset op med. Og ved du hvad han svarede Jane? “Så kan jeg jo altid komme sukker på”
Jeg forklarede ham at der er sukker i, men ikke det hvide raffinerede. Det var mere konsistensen jeg mente.
Så nu glæder vi os begge til at smage dem.
Bare en lille søndags anekdote fra Slagelse.
VH Hanne
Hej igen
Jeg ville bare sige tak for en go’ opskrift på vafler. De smager godt. Jeg brugte dog 2 dl mandelmel, da jeg havde læst et sted at dejen lige lå til den tynde side. Men med loppeskalsfrøene i tror jeg faktisk ikke det er nødvendigt.
Ved du min mand så gjorde !? Han læssede dem med flødeskum og dobblet chokoladeis. Altså, han får mig til at grine. Men han vil gerne have dem igen, så det er godt.
VH Hanne
PS jeg havde købt blåbær og fløde. Men han kan ikke lide blåbær, den slyngel.
græskarpuree lyder dejligt. og smart at lave forråd!
hvorfor bruger du ikke også skallen?
Jeg ved faktisk ikke, om den kan blendes med? Jeg spiser den gerne, når jeg laver bagt græskar som tilbehør, så det er et godt spørgsmål..
Den kan fint blendes med, det giver højest en mørkere orange farve :)
Det fungere fint med at blende skallen med, har lige prøvet :) som Mia skrev, så bliver den bare lidt mere orange
Tror dog jeg skal lege lidt med den her opskrift – første forsøg smager mest af udvandet banan med et hint af jul, så jeg prøver uden banan næste gang :) elsker nemlig græskar! <3