Smoothie med græskar og brunkagesmag


Denne smoothie med græskar smager overraskende lækkert og har den lækreste konsistens.

Om efteråret laver jeg gerne græskarpuré. Jeg holder den neutral i smagen, og på den måde kan jeg både bruge den i søde smoothies eller i dejlige supper. Denne smoothie med græskar er en af mine efterårsfavoritter, og når man først har græskarpuréen i hus, tager den ikke mange øjeblikke at lave. Græskar i smoothies (og i supper) giver den lækreste, cremede konsistens.

Smoothie med græskar - Græskarsmoothie med smag af brunkager

Smoothie med græskar og brunkagesmag

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 glas
|
35 minutter

Ingredienser

Græskarpuré – stor portion

Smoothie med græskar

Herudover pimpede jeg min smoothie med:

  • 1 spsk kefirgryn (jep, blendet direkte i)

Sådan gør du

Græskarpuré

  • Opvarm ovnen til 180 grader.
  • Skær græskarene i kvarte og skrab fyldet ud.
  • Læg skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ca. 35 minutter, eller til de er møre.
  • Bruger du fx butternut squash i stedet for hokkaido er bagetiden ca. 1 time, så prøv dig lidt frem.
  • Tag græskarskiverne ud af ovnen og lad dem afkøle.
  • Skær, riv eller skræl herefter skrællen af og skær kødet i mindre stykker.
  • Blend græskarkød med kokosmælk, jeg brugte min stavblender, og gem græskarpuréen i køleskabet.

Smoothie med græskar

  • Blend hele balladen i din blender og server.
  • Smoothien er tyk og cremet og smager af brunkagedej. Det bliver da ikke meget bedre!

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Men først skal græskarpuréen jo laves. Jeg laver en stor portion, som jeg opbevarer i køleskabet og bruger af undervejs. Mængderne kan du bare gange op eller ned efter dine græskar og dine behov.

Hvis du ikke lige har græskar eller græskarpure på lager, kan du også se alle mine andre opskrifter på smoothies og greenies her.

Græskarsmoothie med smag af brunkager

Er du klar til (Low Carb) jul?

Har du brug for Low Carb juleopskrifter på både al den traditionelle julemad og på de lækre julegodter, kan du lade Madbandittens Juleopskrifter hjælpe dig🌲

Juleopskrifter

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

10 kommentarer til “Smoothie med græskar og brunkagesmag”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Jeg skræller aldri hokkaidoer. Og man kan ikke smage skrællen. Promise! Jeg er nemlig meget sart med fx æblegrød med skræl, men i græskarmos/suppe kan det ikke smages.

    Svar
  2. Åh, det lyder lækkert! Virkelig anderledes twist på en smoothie. Den skal jeg helt klart prøve! Jeg er normalt ikke den bedste til at få spist græskar – men den opskrift skal nok gøre det lettere for mig. ;) Åh, og så har jeg virkeligt en svaghed for kanel og brunkagekrydderi. Mmm, det kan man ikke begynde på for tidligt!

    Svar
  3. Hej Jane

    Hvor lyder den bare spændende. Og så er det jo genial udnyttelse af græskarret – specielt når Askepot ikke lige kommer forbi (ai, undskyld den var goofy :D)

    Nå men tak for en god kogebog. Jeg købte den nye for en uge siden og i dag skal jeg prøve vaflerne, som jeg skal spise sammen med min mand. Han spurgte i går “Hvornår skal vi have vafler, skat?” Jeg svarede i morgen. Men fortalte ham at de nok ikke ville smage og føles som den han er vokset op med. Og ved du hvad han svarede Jane? “Så kan jeg jo altid komme sukker på”
    Jeg forklarede ham at der er sukker i, men ikke det hvide raffinerede. Det var mere konsistensen jeg mente.

    Så nu glæder vi os begge til at smage dem.

    Bare en lille søndags anekdote fra Slagelse.

    VH Hanne

    Svar
    • Hej igen

      Jeg ville bare sige tak for en go’ opskrift på vafler. De smager godt. Jeg brugte dog 2 dl mandelmel, da jeg havde læst et sted at dejen lige lå til den tynde side. Men med loppeskalsfrøene i tror jeg faktisk ikke det er nødvendigt.

      Ved du min mand så gjorde !? Han læssede dem med flødeskum og dobblet chokoladeis. Altså, han får mig til at grine. Men han vil gerne have dem igen, så det er godt.

      VH Hanne

      PS jeg havde købt blåbær og fløde. Men han kan ikke lide blåbær, den slyngel.

      Svar
    • Jeg ved faktisk ikke, om den kan blendes med? Jeg spiser den gerne, når jeg laver bagt græskar som tilbehør, så det er et godt spørgsmål..

      Svar
      • Det fungere fint med at blende skallen med, har lige prøvet :) som Mia skrev, så bliver den bare lidt mere orange

        Tror dog jeg skal lege lidt med den her opskrift – første forsøg smager mest af udvandet banan med et hint af jul, så jeg prøver uden banan næste gang :) elsker nemlig græskar! <3

        Svar