Smoothie bowl med blåbær, avocado og edamamebønner


I samme sekund varmen gør sit indtog over Danmark, får jeg lyst til at spise smoothie bowl til morgenmad. Og jeg er jo ellers typen, der trives bedst med kød om morgenen.

Smoothie bowl med blåbær, avocado og edamamebønner

Smoothie bowl med blåbær, avocado og edamamebønner

Føj til favoritter Udskriv Pin
1
|
5 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Blend hele balladen i blender eller med stavblender.
 • Server med lidt drys, fx nøddemysli eller bare hakkede nødder.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Men men nu er det jo bare sådan, at vi ikke altid handler i overensstemmelse med, hvad der er mest optimalt. Nogle gange bliver det mere lyststyret. Og smoothie bowl til morgenmad er ikke optimalt for mig, men jeg spiser det alligevel en gang imellem.

Efter nogle dage bliver jeg træt af øget appetit, snacking og behov for mellemmåltider (suuuk, hvor jeg synes, det er meningsløst at skulle til at spise flere gange om dagen), og så vender jeg tilbage til min proteinrige morgenmad.

Men indtil da nyder jeg, at min morgenmad er både frisk og pæn.

Smoothie bowls bliver jo aldrig helt low carb, men det er dog alligevel muligt at lave dem, uden at de bliver en kæmpe frugtbombe. Jeg gør det, at jeg bytter banan til avokado, og så sørger jeg i øvrigt for at pimpe lidt protein og fedt i.

Den smager derfor heller ikke sødt, og det er helt bevidst. Vil du gerne have lidt ekstra sødme, kan du tilsætte lidt banan eller lidt sødning efter dit eget valg.

Smoothie bowl med blåbær, avocado og edamamebønner Smoothie bowl med blåbær, avocado og edamamebønner
Opskriften indeholder reklamelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

BLENDERSNAK (= blender’holic)

Jeg vil gerne lige sige et par ord om blendere, for jeg må erkende at jeg har en slags blender-fetish.

Med tanke på hvor uhyrligt sjældent, jeg laver smoothies, har jeg virkelig mange blendere.

Det er lidt skørt, jeg ved det.

Og jeg har ved gud lige købt en ny, som jeg er mere end begejstret for.

Som du måske ved, har jeg en Vitamix. Vitamix er Rolls Royce’n inde for blendere. Både på pris og kunnen.

Jeg har også en Termomix, som om muligt ligger endnu højere placeret end Vitamixen.

Jeg elsker begge to højt – på nær på ét punkt: De fungerer ikke så godt, hvis man kun skal lave til én person.

Termomixen er for stor, hvilket i andre tilfælde er en fordel, men i smoothies til 1 person er en ulempe, og Vitamixen synes jeg også fungerer bedst, hvis man skal lave smoothie til 2 fx. Ellers skal man skrabe ned af siderne for mange gange.

Så jeg har længe brugt Bamix – min stavblender til den slags. Den finpurerer ikke helt, som de andre, men det fungerer ok.

Men nu har jeg købt en NutriBullet blender. Slap af, den er god!

Det er en slags enpersonsblender, hvor man putter alle ingredienserne i selve blenderglasset og så skruer blenderkniven på og sætter den på blendermotoren. Og fordi blenderglasset er så lille og motoren så kraftig, så siger den bare vruum-vruuum og så blender den en virkelig luftig smoothie.

Så mit navn er Jane og jeg er en blender-holiker.

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

21 kommentarer til “Smoothie bowl med blåbær, avocado og edamamebønner”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Heisann!
  Følger ivrig med i Kick-Start kurset, so far so good! Men må innrømme jeg ikke klarer å få i meg nok proteiner ila dagen. Tenker jeg ønsker å prøve proteinpulver i en liten periode. Men i Norge er ikke Vital Whey å oppdrive. Har du andre proteinpulver å anbefale? Det er jo en “jungel” der ute å velge fra ;)

  Svar
  • Åh nej desværre, jeg kender heller ikke markedet så godt. Men sigt efter Whey protein og vælg det med færrest kulhydrat og uden tilsat smag.

   Men et bedre valg vil være at spise protein fra rigtig mad. Måden at gøre det på er ved at vælge magre proteinkilder (kylling, fisk, magert okse, æg + æggehvider), altid spise proteinkilden først til måltidet og først spise grønt og fedt derefter. Så kan du fint nå dit mål uden brug af pulver❤️

   Svar
 2. Er det Ok at bruge proteinpulver på LCHF. Jeg kan se, det mærke du skrev har 10gr kulhydrater? Jeg er ikke god til at spise kød nok og havde overvejet proteinpulver, men troede, at det var en no go.

  Svar
  • Jeg synes bestemt ikke det er optimalt, nej. Jeg synes, det kun er et alternativ hvis man ikke kan spise sig til et tilstrækkeligt proteinindtag i rigtig mad.

   Svar
  • Jeg vidste ikke, der fandtes flere slags. Min er den, hedder Magic Bullet og jeg vil gætte på, det er en af de kraftige. Den er i hvert fald intens.

   Den blender det meste hvis der er væske nok. Jeg plejer at overhælde helt hårde ting kortvarigt med varmt vand først. Men generelt gør den det rigtig godt.

   Svar
   • Nutribullet finns i flera olika varianter. Den vanligaste är 600W. Nutribullet Pro är 900W. Sen finns det en större variant också, som är på 1200W.

    Den som heter Magic Bullet är en enklare och svagare blender som bara är på 200W.

    Svar
 3. Jeg har lige købt mig en Vitamix til at lave smoothiebowls og nem is. Men synes der kommer en duft af varmt metal/brændt motor når jeg bruger den. Jeg tænkte at du må vide om det er normalt eller ej. Der er trods alt meget power i den maskine.

  Svar
  • Ja det kan jeg godt lidt genkende. Det er noget tid siden, jeg har brugt min, må jeg indrømme. Den måtte lade pladsen på bordet for Thermomixen, da jeg fik den og den har aldrig rigtig fået arbejdet sig tilbage…

   Svar
 4. Hej skabe
  Skal der collagenpulver i eller kan man bruge andet – eller evt. helt undvære det? Det er ikke lige noget jeg har på hylderne.

  Mvh
  Malene

  Svar
  • Det kan du bare udelade. Collagenpulver er et kosttilskud og det er bare nemt at putte det i sådan en sag her.

   Svar
 5. Hej Jane
  Jeg er blevet rigtig glad for nicecream/bananis og smoothiebowl som du skriver om her. Udfordringen er for mig at putte noget andet i end frossen banan, ved jo at frugt ikke er low carport. Jeg har prøvet med frossen mango men det er jo stadig frugt. Kan jeg bytte frugten ud med frosne bær og måske opnå samme lidt cremede effekt med andre ingredienser?

  Mvh.
  En LCHF begynder

  Svar
  • Hej Anne
   Ja, jeg synes, det fungerer fint at bruge avokado i stedet. Det bliver selvfølgelig ikke lige så sødt men det bliver dejligt og cremet stadig :)

   Svar
 6. Kan man göra mandelsmör (på bara råa mandlar och salt) i en nutribullet? Jag har en matberedare som klarar av att göra smör på ugnsrostade mandlar, men inte på råa mandlar (speciellt inte på råa mandlar utan skal). Klarar Nutribulleten av det?

  Svar
  • Det ved jeg faktisk ikke. Med alle mine maskiner er det også metoden med at riste dem først, der har givet bedst resultat her. Det er som om ristningen frigiver olien bedre…

   Svar
  • Haha ja, det gør der. Ægte blåbær er små og helt sorte indeni og er lidt syrlige i det. Det er dem, man oftest køber på frost. Uægte blåbær er de store, søde blå bær, der sælges i butikkerne, som er hvide i kødet indeni. Jeg ved ikke hvorfor de får lov at sælge under samme navn :)

   Svar