Græskar-“spaghettien” blev hurtigt voldsomt populær herhjemme. Faktisk mere populær end både squashghettien og gulerodsspaghettien.
Jeg tror, det skyldes, at den er mere fast i det og derfor har mere bid ligesom rigtig spaghetti. Squashghettien bliver hurtigt lidt vandet i den, og derfor spiser vi den oftest rå. Sådan kan jeg bedst lide den. Men nogle gange vil man gerne have gennemvarm mad, ikke?
Græskar-“spaghettien” kan tilberedes uden at blive slatten. Her har vi fx stegt den i smør sammen med hvidløg og rosmarin, og det er altså bare et næsten guddommeligt match. Næsten på højde med de overlækre græskarpizzaer med rosmarin og feta.
Smørstegt græskar-spaghetti med hvidløg og rosmarin
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 700 g græskar-spaghetti ca. (butternut squash uden skræl skåret i tynde strimler)
- 2 spsk smør ghee eller kokosolie uden smag
- 2-3 fed hvidløg
- 1 håndfuld frisk rosmarin finthakket
- havsalt
Sådan gør du
- Opvarm smør på panden og steg friskpresset hvidløg heri.
- Tilsæt nu græskar-spaghettien og vend den godt rundt på panden.
- Tilsæt finthakket rosmarin og salt og lad de stege lidt. Hvor længe du lader den stege, er op til dig. Jo længere stegetid, jo mindre bid. Jeg foretrækker at lade den stege i ca. 5 minutter.
- Når du synes, den er klar, hælder du den over i en skål, drysser med saltflager og pynter med ekstra rosmarin.
- Server som tilbehør til aftensmaden.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hvilken græskar bruges til spaghetti ?
Hej Soon
Den fra opskriften. Det er butternut squash. Jeg synes, den fungerer bedst, fordi den er hårdest i strukturen.
Når jeg har, svitset græskar/butternut/squash som ovenfor beskrevet, så kommer jeg revet Parmesan og fløde på og serverer med ristet bacon ??? ? MUMS
På diverse fora er der stor diskussion om hokkaido og butternutsquash overhoved er LCHF. Herunder hvor mange kulhydrater der er i dem. Kan du hjælpe mig med at få afklaring en gang for alle? Jeg elsker nemlig hokkaido ?
Og tak for dine fantastiske kogebøger og blog. Jeg glæder mig allerede til din nye bog kommer på markedet ?
Nej det kan jeg ikke rigtigt. Græskar indeholder flere kulhydrater end fx kål og salatgrønt så det afhænger jo af ens kulhydratmål. Sigter man efter 20 g kulhydrat pr. dag er det svært med græskar. Sigter man derimod efter 50 g, har man mere spillerum osv. Det er ikke madvarerne, der ‘er lchf’. Det er det samlede indtag af kulhydrat, der gør kosten low carb. Jeg har aldrig rigtig forstået hvorfor det overhovedet er til diskussion.
Hvilket slags græskar bruger du og hvordan strimler du den?
Jeg bruger opskriften her: https://www.madbanditten.dk/graeskar-spaghetti-ny-boernefavorit/ som grundopskrift. Beklager hvis det ikke var tydeligt nok i opskriften :)
Jeg kan ikke helt gennemskue hvordan du får tryllet sådan en klumpet græskar til de der fine strimlerne?
Jeg bruger en julienneskærer. Se her: https://www.madbanditten.dk/graeskar-spaghetti-ny-boernefavorit/
Jeg har altid elsket hokkaido, og nu elsker jeg denne smukke grøntsag endnu mere. Jeg er nu officielt afhængig af hoikkadospaghetti! Tak for en inspirerende måde at bruge græskar på :)
Puha, det lyder godt nok voldsomt, at man spiser 2-4 personer som tilbehør til græskarspaghettien. Er de mon lchf? ;-)
Det er mest kød og fedt, så den er god nok ;-)