Nu er det jo ikke sådan, at jeg er indehaver af overmenneskelig karakter, og jeg spiser også stadig (ret tit) chokolade. Jeg laver dem bare selv. Hvorfor smager købechokolade uden sukker så dårligt? Well…
Jeg har faktisk også altid syntes, at mine egne hjemmelavede sukkerfrie chokolader smager rimeligt dårligt, men dem her har jeg fået smag for. Og sådan 2 stk tilfredsstiller fuldstændig chokoladelysten uden at give mig lyst til mere. Da fedtindholdet er tårnhøjt, giver de en væmmelig kvalme, hvis man spiser for mange. Stol på mig her..
De er i sagens natur meget lidt søde. Det handler dels om, at mine smagsløg er blevet sindssygt skærpede ift. sød smag, men også at jeg synes, den søde smag godt kan trigge lidt sukkertrang, så jeg holder dem så lidt søde som muligt. Du bør dog smage til og finde dit “eget niveau”, hvis du prøver opskriften.
Ingredienser
- 70 g kokosolie jeg bruger med smag
- 30 g kakaosmør
- 2 spsk raw kakaopulver
- 1 nip salt
- 1 nip vaniljepulver
- evt. en smule sødning jeg veksler lidt mellem Fibersirup Gold (ca. 20-30 g eller 5-10 dråber stevia.
Sådan gør du
- Smelt alle delene sammen i en lille kasserolle og rør dem godt sammen. Smag til og juster evt. med mere sødme eller salt.
- Hæld chokolademassen i en chokoladeform af silikone og sæt formen i fryseren, til chokoladerne er stivnet. Jeg lader dem faktisk være i fryseren og spiser dem derfra. Så kan jeg bedre have dem i fred for familien ;-)
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Opskriften indeholder affiliate links. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik
Bytteliste
Kakaosmør kan byttes til kokosolie i samme mængde. At bruge en smule kakaosmør i, giver dog en helt anden dybde i smagen.Sødningen kan du vælge selv. Jeg synes desværre, at Sukrin Gold knaser, når jeg bruger det. Ellers ville det være et oplagt valg. Yaconsirup fungerer også fint. Jeg har hørt rygter om at fibersirup’en tages af markedet, og det er ærgerligt, for den var jeg ellers lige blevet glad for.
Hej :) tak for dine fantastiske opskrifter.
Du skriver at du ikke er helt vild med at sukrin gold knaser. Jeg opløser det i en anelse kogende vand, der skal ikke mange dråber til.
Hej Jane,
Der mangler mængdeangivelse på vaniljepulveret på denne opskrift.
Vh. Thomas
Hov det gør der jo også. Men det er bare et ‘nip’. Jeg tør ikke engang sætte gram på… 1 gram?
Hej Jane,
Super, tak for svar.
Et “nip” er helt fint som måle-enhed. Det benytter du jo også i nogle andre opskrifter. Det svarer officielt til, hvad der kan være mellem to fingre (formentlig omkring 0,25 gram, men det er bare mit gæt :-)
https://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=nip
Vh. Thomas
Hahaaa ej hvor fedt at det findes sådan helt officielt :))
Bodylab har deres egen fibersirup, hvis det utænkelige skulle ske ?
Hej Jane
Kan man udskifte olien med kakaosmør, så det kun er kakaosmør?
Principielt ja, men jeg bryder mig ikke om smagen af det. Kakaosmør har en meget stærk smag. I stedet kan du købe kakaomasse og blande med kakaosmør og på den måde lave uden kokosolie. Det vil være tættere på “rigtig” chokolade. Jeg har et forslag til en opskrift her: https://www.madbanditten.dk/hjemmelavede-sukkerfrie-chokolader-med-pecannodder-og-havsalt/
Hej Jane denne opskift lyder så lækker, så jeg handlede straks det nødvendige. Jeg fulgte din opskrift slavisk men det lykkeds mig desværre ikke at få et spiseligt resultat.
Jeg endte med en flad olie-kakakosmør og kakaopulver smag.
Hjælp… Hvad gør jeg galt? Jeg brugte endda kokosolie med smag.
Det tør jeg ikke sige. Måske kan du bare ikke lide dem? Ellers skal du huske at justere smagen med sødt og salt – mine indeholder jo ekstremt lidt sødning og måske har du brug for mere…?
Tak for dejlig inspiration til et godt og sundt liv.
Ved du hvorfor man tager Fiber sirup af markedet igen? Den er jo fantastisk at bruge….
Ved det ikke.. måske noget med dokumentation, der lige skulle på plads. Forhåbentlig er det bare kortvarigt og ellers skal der dælme hamstres ;-)
Har du provat att mortla sukrinet? Jag hra inte själv provat med just sukrin gold, men andra low-carb socker har snabbt blivit ett pulver i morteln. Så knaser det måske ikke så meget :)
Nej faktisk ikke, men det var da en glimrende idé! Tak for tippet! :)
Ej hvorfor fjerne de fibersirupen?? Og jeg skal da så meget ha købt kakaosmør, så jeg kan få lavet de små chokolader☺️
Jeg ved det ikke. Forhåbentligt er det bare midlertidigt. Og ja, til kakaosmør. Så lækkert nemlig!
What?! Hvorfor vil de tage den af markedet? Den er jo genial. Hvis der er hold i de rygter, så skal der vist hamstres…
Ja, jeg er ret vild med den også. Jeg håber, det er midlertidigt. Det var Palle fra LCHFbutikken, der sagde det..
Jeg må prøve disse? Har du hørt noget om, hvorfor fibersiruppen angiveligt skulle tages af markedet?
Jeg tror, det var noget med noget dokumentation, der skulle på plads, men jeg hæftede mig faktisk ikke ved det…