Små grønne squash-pizza med avokado og feta


Disse små grønne pizzaer med bund af squash opstod en dag, hvor mit køleskab var mere tomt end godt var og jeg var sulten til frokost. Et par halvtrætte squash gemte sig i bunden af køleskabet, og i osteskuffen var der både en rest parmesan og en rest feta, og æg og avokado har vi næsten altid. Jeg elsker bare, når kedelige rester bliver tryllet om til et dejligt måltid.

Små squashpizzaer med feta og avokado, Dejlig let vegetarisk LCHF-frokost --> Madbanditten.dk

Små grønne squash-pizza med avokado og feta

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
8 stk
|
30 minutter

Ingredienser

8 STK – 2 PERSONER

FYLD

Sådan gør du

 • Riv squash groft på rivejern eller foodprocessor. Hæld det revede squash over i et rent viskestykke og knug væsken ud af. Knug, vrid og knug så lidt mere.
 • Hæld den revede og drænede squash i en skål og bland med de øvrige ingredienser.
 • Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
 • Lav 8 klatter og fordel dem på to bageplader beklædt med bagepapir. Flad dem ud og gør dem så runde du kan med fingrene.
 • Bag i ovnen i ca. 15 minutter eller indtil de er gyldne i kanten. Tag ud og lad afkøle. Let dem fra bagepapiret med en spatel og lad dem afkøle helt.
 • Sæt ovnen over på grillfunktion. Smør tomatpuré på bundene og smuldr feta over dem. Bag dem midt i ovnen i 2-3 minutter. Hold øje med dem. Mine blev lige sorte nok i kanten. Tag ud og lad afkøle.
 • Fordel avokado og marinerede rødløg på toppen, drys med friskhakkede urter og spis.  

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Squash-pizza med avokado og feta

Avokado og feta er en virkelig lækker kombination, og hvis du ikke har prøvet den endnu, er det bare om at komme i gang.

Squashbundene her er lavet efter samme princip som de andre grøntsagspizzaer, som blomkålspizzaenbroccolipizzaen og tøm-køleskabet-pizzaen. Squash er i sin natur lidt vådere i det, så bundene bliver også en anelse blødere. Det er derfor ekstra vigtigt ikke at springe det punkt over med at knuge væden ud af dem inden brug.

Squashpizza og squashbrød

Jeg var alene hjemme den dag, jeg lavede disse, så jeg lavede mini-pizzaer af halvdelen af portionen og har gemt den anden halvdel af squash-brødene til at lave en hurtig frokostsandwich en anden dag.

Jeg er altid lidt småstolt, når det lykkes mig at lave en lækker frokost til mig selv. Frokost er, som I ved, mit sværeste måltid på dagen. Jeg er virkelig dårlig til at afbryde arbejdet for at få lavet noget ordentligt mad til mig selv.

At have ting som fx grøntsagsbrød i køleskabet, øger mine chancer for ordentlig frokost markant! Og jeg har det altså bedst, når jeg spiser tre måltider og ikke 2½.

Små squashpizzaer med feta og avokado, Dejlig let vegetarisk LCHF-frokost --> Madbanditten.dk

Opskriften indeholder affiliate links. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

17 kommentarer til “Små grønne squash-pizza med avokado og feta”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. 5 stars
  Så fik jeg lige bøvlet pizza wraps til fryseren sammen af nogle af mine mange squash i haven. Jeg rev også lige lidt gulerod i…fordi de trængte til at blive brugt. Jeg er vild med dine “brød” . Aldrig har jeg smidt mindre ud. Alle aftensmadsresten kan lige piftes op til en lækker frokost med grønsagswraps. I dag var det lidt overskud fra farsblandingen til peberfrugter med cheeseburger fyld…nam nam

  Svar
 2. De pizzabunde er fantastiske som wraps – vi brugte dem som wraps til en rest lammekølle med græske salat og tzatziki og dagen efter blev de fyldt med varmrøget laks, avokado, tomat, feta og cremefraiche. Det kan virkelig anbefales.

  Svar
 3. Disse squash-pizza er fantastiske, de er gode til rigtig mange ting. Fx hotdog, pizza, som gril tilbehør og med på skovtur.
  Vi har en squashplante i haven der levere mange squash lige pt. Har du erfaring i at fryse brødene?

  Svar
 4. Undskyld mit spørgsmål – men hvorfor følger sites “overskrift med” på min computer- den gør jeg ikke kan se billederne udover et par cm og det samme med det skrevne.

  Svar
 5. Det fantastiske ved grønsagsbrødene er netop, at man kan trylle de kedelige grønsager, der tidligere ville været smidt ud, om til noget lækkert.

  Forleden var det et forkølet rød spidskål, der blev omdannet til en tærtebund (jeg havde lyst til quiche lorraine – jeg brugte din blomkålsfladbrødsopskrift fra KETO-bogen – bare med det røde spidskål) – succes! Og det geniale ved den opskrift er, at dejen ikke falder sammen, når man forbager den, som en ‘normal’ tærtedej ofte gør.

  Svar
 6. De er helt fantastiske. Endda også med hamburgerryg og philiadelphia lige i farten ud af døren, i stedet for en rugklapper.

  Svar
 7. Jeg elsker dine opskrifter, men har så svært ved at finde dem igen herinde på siden. Jeg har lavet de bedste wraps af forskellige slags ost, men kan ikke finde opskriften igen. Kan du hjælpe. Kommer lige i tanke om, at det måske er i en af bøgerne. :-)

  Svar
  • Kan du forklare lidt nærmere hvad de osteruller gik ud på? Det ringer ikke lige en klokke.
   Hvis du besøger siden her fra computer, har du hele opskriftsarkivet i navigationsbaren øverst ligesom du også har søgefeltet helt øverst til højre. Det burde hjælpe med at finde opskrifterne igen :) Går du på fra mobil/tablet, skal du trykke på “menu” oppe i venstre hjørne. Så får du mulighed for at vælge “opskrifter”. Håber det giver mening ;)

   Svar
 8. Jeg laver ofte en variant af disse i vaffeljernet Jeg plejer at varme squashstrimlerne i mokroovnen i 3-5 minutter, så kan man knuge mere væde ud. Uden mikroovn tror jeg man kan få samme effekt ved at overhælde squash’en med kogende vand et par gange. Vaflerne bliver faktisk ret sprøde og er også geniale til en sandwich eller bund til en “rejemad”. Utroligt hvad man får ud af en træt squash; jeg skal vist igang med produktionen igen!

  Svar