Forleden fik jeg serveret de lækreste græskarpizzaer, og dem vil jeg dele med jer i dag.

Små græskarpizzaer med feta og rosmarin
Føj til favoritter Print PinIngredienser
- 800 g butternut squash
- olivenolie
- salt
- 100-150 g feta
- frisk rosmarin
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Skær skiver af toppen af butternut squash. Når du kommer ned til kernerne, stopper du og gemmer resten til en anden god gang. Pensl skiverne med olivenolie, drys med salt og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag nu skiverne i ovnen i ca. 20-25 minutter, eller indtil de har taget farve i kanten.
- Smuldr feta og hak rosmarin fint. Tag nu græskarskiverne ud af ovnen og fordel fetafyldet ovenpå hver. Sæt ovnen over på grillfunktionen og sæt pladen med græskarskiverne ind i midten af ovnen igen. Grill dem nu, til de tager farve i toppen. I min ovn tager det ca. 4 minutter, men hold øje med dem, for der kan være stor variation fra ovn til ovn.
- Men nu har du drønlækkert tilbehør eller en lækker frokost. Server evt. en grøn salat eller en skål råkost til også. Jeg skal muligvis have det igen i aften! 🙂
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter


Men først vil jeg fortælle jer om noget dejligt, der er sket for mig: Jeg er flyttet på kontor. Eller, flyttet og flyttet er måske så meget sagt, for jeg har kun været der én gang, selvom jeg har haft pladsen siden 1. oktober.
Men jeg er nu officielt sådan en, der har et kontor at tage hen til. Og det betyder, at jeg ikke længere kan gå rundt i natbukser hele dagen, og at jeg skal socialisere med mennesker et par gange om ugen. Og begge dele er faktisk dejligt.
Jeg trives ellers storartet med at arbejde hjemme. Jeg kan godt lide stilheden (det larmer jo så rigeligt inde i hovedet), og jeg har fin discplin til ikke at ende med at sidde og se Netflix-serier dagen lang i stedet for at arbejde. Jeg får arbejdet mega-meget, det er slet ikke det, der er problemet.
Problemet er snarere, at jeg har mistet evnen til at holde fri i mit eget hjem, fordi det også er min arbejdsplads. Så det håber jeg, jeg kan få løst lidt op for nu, hvor jeg tager afsted på kontor et par gange om ugen.
Gigantisk butternut tryllet om til frokost
Jeg deler kontor med dejlige damer, der også arbejder med mad. Fx den meget dygtige Mette, der også er kogebogsforfatter og madskribent, og som er en del af den skønne restaurant Stedsans. Hun kan noget med grøntsager, det kan hun altså!
Første dag, jeg var på kontoret, “biksede hun lige lidt frokost sammen til os”. Med sig havde hun et gigantisk butternut squash, og den tryllede hun om til de lækreste græskarpizzaer med feta og rosmarin.
De smagte simpelthen så godt, at jeg måtte tage to gange og stadig cyklede forbi Irma på vej hjem og købte ind, så jeg kunne lave det herhjemme. Siden har jeg nærmest levet af dem. Hold nu på, de er gode. Den søde smag fra græskaret og den salte smag fra feta sammen med rosmarinen. Arh men det er så godt!

Kære Jane,
Bare lige en tilbagemelding efter at have prøvet disse græskarpizzaer til aftensmad. De smager jo intet mindre end FANTASTISK! Jeg var lige løbet tør for rosmarin, så de blev med oregano – og hold op hvor min mand roste dem:-) Vi fik cherrytomater, agurk og resten af fetaen til sammen med nogle marinerede, stegte kyllingeinderfileter, og der var jubel også hos min 2 årige søn :-) Så tak for timing:-)
Lyder lækre!! Kan man mon også gøre det med Hokkaido græskar? Evt fylde hullet ud hvor man skraber kernerne ud, med græskar kød?
Det har jeg lidt svært ved at forestille mig. I Hokkaido er der jo mere hul end fyld…
Kan man bruge hokkaido-græskar på samme måde, tror du?
Mvh
Lone
Tjah, hokkaido er jo mere hul end fyld… Men altså du kan sagtens bage hokkaido og drysse dem med feta og rosmarin. Men det vil nok ikke give samme fornemmelse af “bund”…
har lavet næsten det samme, blot med gedeost. også lækkert.
Det må helt klart prøves :) Kan man evt. ikke også bruge det stykke med kernerne til pizza også?
Det ved jeg ikke rigtigt. Kan kernerne spises som de er?
Bare lige ét enkelt spørgsmål: Skærer du skrællen af butternut squashen, som jeg umiddelbart altid vil gøre med græskar? På billedet ser det ud som om, der er en form på skræl på skiverne, men det er måske bare sådan bagt græskar ser ud?
Jeg har brugt øko-butternut og har beholdt skrællen på. Den kan sagtens spises :)
Årh yum! Der er jo ikke noget i denne ret, der ikke er godt!
Hej, lyder vildt lækkert, hvor tykke vil du anbefale at man skærer skiverne?
Jeg skærer dem sådan 0,5-1 cm tykkelse, cirka…
jeg vil også gerne vide, om de skal skrælles først?
Nej, skrællen spises.
Perfekt at du poster disse netop som jeg er ved at planlægge menuen til en venindemiddag på søndag – så er forretten vist bestemt :D
Smager de også godt kolde eller skal se spises med det samme. Tænkte de måske kunne komme med i ungernes madpakker
Jeg har kun fået dem varme. Vi har spist op hver gang :)
Super god ide, så jeg kan få bge mine græskar:-)
Ser vældig lækkert ud, men jeg bliver lidt forvirret – du skriver græskarpizzaer, men skriver i opskriften at man skal bruge butternut sguash! Disse squash skæres iskiver, lægges i ovnen og efter 25 minutter tages geæskarskiverne ud af ovnen – bliver squashskiverne til græskarskiver mens de varmes i ovnen
Hej Trine. Butternut squash er et græskar så den er god nok :)
Lækkert! Jeg har netop en butteenutsquash liggende, som jeg ikke vidste, hvad jeg skulle bruge til! :D jeg elsker at du laver så mange ting med græskar <3
Hej Jane,
vi har tidligere spist søde kartofler, som vi gav rigeligt i ovnen, så de blev helt karamelagtige – uhm. Men efter vi startede på LCHF droppede vi det pga det høje kulhydratindhold.
I weekenden havde vi så samme oplevelse som dig – butternut squash pomfritter…! Det smagte sindssygt godt, så jeg undersøgte selvfølgelig om det var LCHF. Det er ikke meget jeg kan finde, men umiddelbart har jeg fundet frem til at kulhydratindholdet er et eller andet sted i intervallet 8-12%.
Stadig en del under kartofler, men hvad mener du om butternut squash, hvis du skal sammenligne med andre grøntsager?
Mvh
Henrik
Butternutfritter lyder da mega-lækkert!
Jeg spiser gerne alle grøntsager, faktisk også underjordsgrøntsager. Til gengæld spiser jeg sjældent nødder og laktoseholdige mejeriprodukter, så på den måde går det fint op for mig, men det er jo altid et spørgsmål om kontekst. Vil man gerne være meget striks med kulhydraterne, når man nok længere med kål og salatgrønt, tænker jeg :)
Tak for opskriften! :-)
Det lyder super lækkert, og dem skal jeg bestemt afprøve en af dagene.
wow, det er godt nok lækkert. Skal helt sikkert lave det til mig selv i dag til frokost. Mums. Tak for at dele den skønne ide.
Det lyder rigtig spændende, og skal da helt klart afprøves. Men sig mig.. Skal butternutsquashen ikke skrælles, eller hvordan?
Nej, jeg køber øko og spiser skrællen.
Det ser lækkert ud, og må da prøves :). Hvad bruger du så resten af den til?
Fx græskarsuppe: https://www.madbanditten.dk/cremet-graeskarsuppe-med-smag-af-thailand/
Og jeg skal sten sikkert ha det til både frokost og aftensmad og morgenmad!
Uhm hvor lækkert! Jeg eeeeelsker græskar!
Jeg vil altså også at Sådan en kontorplads hvis nogen bare lige smækker sådan en frokost sammen til mig (;