Forleden fik jeg serveret de lækreste græskarpizzaer, og dem vil jeg dele med jer i dag.
Små græskarpizzaer med feta og rosmarin
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 800 g butternut squash* beregn 1 stk til 4 pers
- olivenolie
- salt
- 100-150 g feta
- frisk rosmarin
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Skær skiver af toppen af butternut squash. Når du kommer ned til kernerne, stopper du og gemmer resten til en anden god gang. Pensl skiverne med olivenolie, drys med salt og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag nu skiverne i ovnen i ca. 20-25 minutter, eller indtil de har taget farve i kanten.
- Smuldr feta og hak rosmarin fint. Tag nu græskarskiverne ud af ovnen og fordel fetafyldet ovenpå hver. Sæt ovnen over på grillfunktionen og sæt pladen med græskarskiverne ind i midten af ovnen igen. Grill dem nu, til de tager farve i toppen. I min ovn tager det ca. 4 minutter, men hold øje med dem, for der kan være stor variation fra ovn til ovn.
- Men nu har du drønlækkert tilbehør eller en lækker frokost. Server evt. en grøn salat eller en skål råkost til også. Jeg skal muligvis have det igen i aften! 🙂
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Men først vil jeg fortælle jer om noget dejligt, der er sket for mig: Jeg er flyttet på kontor. Eller, flyttet og flyttet er måske så meget sagt, for jeg har kun været der én gang, selvom jeg har haft pladsen siden 1. oktober.
Men jeg er nu officielt sådan en, der har et kontor at tage hen til. Og det betyder, at jeg ikke længere kan gå rundt i natbukser hele dagen, og at jeg skal socialisere med mennesker et par gange om ugen. Og begge dele er faktisk dejligt.
Jeg trives ellers storartet med at arbejde hjemme. Jeg kan godt lide stilheden (det larmer jo så rigeligt inde i hovedet), og jeg har fin discplin til ikke at ende med at sidde og se Netflix-serier dagen lang i stedet for at arbejde. Jeg får arbejdet mega-meget, det er slet ikke det, der er problemet.
Problemet er snarere, at jeg har mistet evnen til at holde fri i mit eget hjem, fordi det også er min arbejdsplads. Så det håber jeg, jeg kan få løst lidt op for nu, hvor jeg tager afsted på kontor et par gange om ugen.
Gigantisk butternut tryllet om til frokost
Jeg deler kontor med dejlige damer, der også arbejder med mad. Fx den meget dygtige Mette, der også er kogebogsforfatter og madskribent, og som er en del af den skønne restaurant Stedsans. Hun kan noget med grøntsager, det kan hun altså!
Første dag, jeg var på kontoret, “biksede hun lige lidt frokost sammen til os”. Med sig havde hun et gigantisk butternut squash, og den tryllede hun om til de lækreste græskarpizzaer med feta og rosmarin.
De smagte simpelthen så godt, at jeg måtte tage to gange og stadig cyklede forbi Irma på vej hjem og købte ind, så jeg kunne lave det herhjemme. Siden har jeg nærmest levet af dem. Hold nu på, de er gode. Den søde smag fra græskaret og den salte smag fra feta sammen med rosmarinen. Arh men det er så godt!
Kan man bruge almindelige græskar?
Nej det synes jeg ikke. For de bliver jo meget bløde i konsistensen hvor butternut jo tillader at man skører små skiver, der holdes fast i skrællen.
Men man kan sagtens lave fx hokkaidofritter og drysse dem med feta og rosmarin. Det vil være noget andet men helt sikkert også virkelig lækkert❤️
Hej Jane.
De er så gode (og nemme) de her græskar pizza’er. Sidst jeg lavede dem, lavede jeg en blanding af rødløg og hvidløg stegt på panden, blandet med rosmarin og citronskal – det var altså pænt lækkert sammen med fetaen.. Så bare lige en idé til at pifte dem lidt yderligere op :)
God dag, og tak for en dejlig blog :)
Har lavet disse i aften – dejligt, smagfuldt og farverigt :-)
Hej Janne
jeg står og skal lave dine lækre græskar pizzaer men er tvivl om de skal pensles med olivenolie ´på begge sidder?
Jah, det plejer jeg at gøre :)
Tak for inspiration. Har her til aftens lavet bagt græskar blandet med feta og bredbladet persille og herefter kommet det i en ægge-wrap – så lækkert! :-)
Vi har for et par uger siden kastet os fuldt ud i lchf efter i et par måneder at have flirtet med få kulhydrater. Grænseoverskridende og fabelagtigt aldrig har jeg følt mig så mæt, glad og i balance.
Vi tog ‘pizzaerne’ med bacon krymmel – mums de var gode
Ej hvor er det fedt at høre! Og genialt med baconkrymmel :)
Har lige lavet dem her til aften og det var en stor succes :) Det bliver ikke sidste gang, at vi skal lave dem! Dog tror jeg, at jeg vil prøve at komme lidt hvidløg på næste gang ;)
Det ser bare SÅ lækkert ud og jeg kan slet ikke vente med at få opskriften afprøvet. Jeg har dog ikke haft held til at finde en butternut squash i hverken Føtex, Netto eller Aldi. Hvor finder I dem henne?
Jeg har købt dem i Irma…
Efter at jeg så dit indlæg så fandt jeg på at forsøge at bruge butternut squash skiver som bund til “almindelige” minipizzaer i går. Med tomatsovs, ost og diverse topping. Det smagte faktisk vildt godt og det er i hvert fald ikke sidste gang at vi har fået pizza på den måde!
Ej hvor fedt! Jeg har lige en halv butternut tilbage, så den idé napper jeg da lige til frokost :)
Nej hvor morsomt Jane, jeg har også haft kontor/klinik fra 1.10 og har også kun været der kortvarigt. Er næsten færdig med at sætte reoler op og samle møbler, så nu tror jeg snart på at det bliver dagligdag at “gå på arbejde”. Jeg har nemlig heller ikke kunnet finde ud af at holde fri, når jeg arbejder hjemmefra. Det er alt for let lige at fortsætte lidt ud på aftenen (eller meget) og der er også en risiko for at vasketøjet/haven og lign. får lidt upassende opmærksomhed midt i arbejdsdagen.
Jeg vil håbe for både dig og mig, at vi bliver glade for vores nye arbejdsplads, så vi kan holde fra med vore kære – det er nu sundest og sjovest i længden at have et socialt liv og et familieliv;o)
Hej Jane
Det lyder lækkert, det skal klart prøves!
Jeg tænker dog om man kan putte kød på, ligesom en rigtig pizza? :-)
Har lavet og spist her til aften ved siden af kyllingeoverlår, og synes de var super gode! Vil dog bruge mere feta næste gang :-)