Små aubergine-pizza til frokostbordet


Disse lækre aubergine-mini-pizzaer var på frokostmenuen i weekenden, og de var supernemme at lave og smagte skønt. Aubergine er sådan en grøntsag, som jeg ikke er helt god til at bruge, men jeg øver mig i at finde anvendelsesmuligheder, og denne her strøg helt til tops.

auberginepizza LCHF - Madbanditten

Små aubergine-pizza

Føj til favoritter Udskriv Pin
2 personer som tilbehør
|
15 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 180 grader.
 • Skær auberginen i skiver, vend dem i olivenolie, drys med salt og peber og steg skiverne på grillpande.
 • Skær tomaterne i små tern og pres væsken fra. Bland med presset hvidløg og basilikum.
 • Smør de grillede aubergineskiver med tomatpuré eller pesto og fordel tomatblandingen herpå. Læg lidt revet ost ovenpå og bag dem i ovnen i 6-8 minutter.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Vi spiste dem sammen med rester fra bogreceptionen. På den måde blev det en lidt tapas-agtig anretning.

Små aubergine-pizza
Små aubergine-pizza

Og ellers vil jeg bare igen sige TAK for alle de fine ord, min nye bog får med på vejen. Det er jo en helt overvældende modtagelse!

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

24 kommentarer til “Små aubergine-pizza til frokostbordet”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Jeg laver dem nogle gange med tykke skiver aubergine som bund, en lille skive flødehavarti ovenpå og så drysset med bacontern. Det smager virkelig godt!

  Svar
 2. Kære Jane. Jeg er lige begyndt på den nye livsstil, specielt fordi jeg gerne vil tabe mig. Ser så at en pige, Malene, har taget på i vægt. Kan livsstilen ikke betraktes som en slankekur?
  Venlig hilsen Anne

  Svar
 3. Hejsa,
  Har netop prøvet denne opskrift, og de er bare alt alt for lækre. Selv ungerne på 6 og 8 synes de er et godt pizza alternativ. Jeg må sige, jeg bliver mere og mere interesseret i hele dit madunivers, selvom jeg ikke lever som sådan på LCHF. Jeg overvejer det dog, men har lidt problemer med at se, hvordan jeg kan få morgenmaden igennem på denne. Jeg elsker bare min rugbrødsmad :)
  Men tusind tusind tak for al den skønne inspiration.
  knus fra Marianne

  Svar
 4. Det er skægt, så forskelligt man kan have det med grøntsager – aubergine er den grøntsag, jeg ville spise hele tiden, hvis jeg kunne. Grillet, bagt, most – altid god! :) Desværre er min mand knapt så stor fan af aubergine, så jeg lirker det ind i maden engang imellem og håber, han ikke opdager det ;)

  Svar
 5. ØV hvor er auberginen bare en uheldig grøntsag. Jeg er ligesom mange af jer ikke så god til at bruge aubergine i mine retter, for jeg synes den er tarvelig og utaknemlig. Den smager ikke af synderlig meget og har en mærkelig svampet konsistens når den er rå. Og steger man den bliver den slatten, øv det er klamt.
  MEN…. jeg synes jeg havde læst et sted her på bloggen, noget med hvidløgs”brød” med aubergine som “brødet” og jeg mener, ost, hvidløg og evt en lille smule kød oss, DET kan da ikke være det værste.
  Og det er det heldigvis heller ikke. Selvom auberginen blev lidt slatten efter nok at være blevet stegt i – tænkt at skulle indrømme dette på LCHF – lidt for meget smør, så blev denne konsistens maskeret lidt da der kom oksekød stegt med revet blomkål og hvidløg og her også masser af smør, og en blanding af cheddar og mozarellaost på toppen og så i ovnen, så jeg overlevede auberginens tarvelige natur.
  Måske den i fremtiden godt kan få en lidt mere prominent rolle i min aftenkost, men den skal stadig tage sig sammen for at opnå det!!!! *lol*

  Svar
 6. Jamen det er jo bare helt velfortjent, du har en genial blog og dine bøger med opskrifter er så super lækre. Hele familien er med på den, men vi gør ligesom dig, lader ungerne få brød til deres burgere eller en skive flutes til suppen.
  Du er meget inspirerende – min helt private guru :-)
  Har været på LCHF siden 2/2 med det helt klare formål at tabe mig, hvilket også synes at lykkes stille og roligt, selvom jeg har haft den der forfærdelige uge hvor jeg havde taget 500 gr på igen, det var et slag i mellemgulvet som lige skulle sluges. Jeg når aldrig derud hvor jeg smider badevægten ud, men jeg forsøger at holde mig til een ugentlig vejning – det fungerer for mig.

  Svar
 7. Og desværre det samme med kokosmælk..kun i mindre omfang men så må man bruge andre ting… Tror en portobello svamp kunne erstatte aubergine måske i opskriften?

  Svar
 8. Lækkert, Jane!
  Aubergine er heller ikke min favorit – pga. dens konsistens, men alt med pizza og dermed ost involveret, tiltaler mig. Mon ikke de ryger på menuen, når jeg næste gang kommer i nærheden af en aubergine ;)
  God dag!
  KH
  – frk. sveske

  Svar
 9. Jeg har det på samme måde som dig – auberginer er bare ikke rigtig noget jeg får brugt. Jeg ved ikke helt, om det er smag eller konsistens (eller bare en tosset idé i mit hoved) men jeg bruger dem i hvert fald sjældent.
  Jeg vil gerne – som CharlotteR – høre om du har afprøvet dem kolde? De er jo oplagte til madpakken dagen efter og HELT sikkert et mål for misundelige kollegers øjne ;o)

  Svar
 10. Du får overveldende kommentarer fordi boken er overveldende :) Den er fantastisk godt laget, vakre bilder og fristende oppskrifter. Din faktadel er så bra også, oversiktlig og “to the point” med hva som gjelder om man vil lykkes. Så takk for en flott bok, nyter den og gleder meg til å prøve oppskriftene:)

  Svar
 11. De ser virkelig lækre ud, og skal helt sikkert prøves.
  Gad vide om de også går an kolde i madpakken næsten dag…?

  Svar
 12. Tak for alle dine skønne opskrifter. Jeg har søgt på kryds og tværs på din blog de sidste par dage, for at finde svar på alle mine spørgsmål, og fandt rigtig gode beskrivelser på det, jeg var i tvivl om, så også tak for det.
  Det er dag 1 i dag i mit nye lchf-liv :)

  Svar
 13. De ser toplækre ud! Dem må jeg prøve.

  Jeg tænker, om man mon ikke også kunne bruge sådan en stegt aubergineskive som en slags tærte i en muffinform? Jeg var til en reception lørdag, hvor der blev serveret små tærter bagt i muffinforme. Det var kun bunden, der bestod af en dej – butterdej, tror jeg. De smagte godt, men jeg tænke bagefter over, om man mon kunne finde en – for lchf-folket – bedre løsning. Og den er måske her? Jeg tror, jeg vil prøve! Både din pizza og som en lille tærteting :-) Så tak for inspiration – igen :-)

  Lavede i øvrigt din citronfromage i går. ÅH himmelsk! Den var også meget populær hos gemal og gæst. Og er nu sat på Top 10 :-)

  Svar
  • Nå du tænker salt tærte?! Jeg var straks i det søde køkken og syntes, at aubergine i bunden lød lige mærkeligt nok. Men ja, til små (salte) mini-tærter tror jeg da godt, det kan gå!

   Svar
   • ha ha ha…. ja, man associerer forskelligt. Jeg har slet ikke overvejet muligheden af søde tærter, for det har jeg aldrig haft hang til :-)

    Svar
 14. Kære Jane.
  Tusind tak for dine fantastiske bøger. I den nyeste fandt jeg mig selv beskrevet på s. 52, hvilket var en lidt blandet fornøjelse :-) Dog stod der ikke noget som jeg egentlig ikke vidste i forvejen. Jeg har nu spist LCHF siden oktober og det gør en kæmpe forskel i min krop og i mit hoved. Vægten har jeg lagt væk og vægtøgningen er jeg ved at ha accepteret også. Så jeg føler mig på rette vej. Uden din blog og dine bøger var det dog ikke gået – tusind tusind tak for inspirationen.

  Svar
  • Jeg måtte lige en tur på side 52 for at se, hvad der stod. Og ja, av! Den er svær at sluge. Her gælder det virkelig om at have tillid til processen, men med den forskel, du mærker i krop og hoved, er det noget nemmere :)

   Svar
 15. Uhmm lækkert. Det skal prøves.

  Jeg har begge dine bøger og har allerede kastet mig ud i dine nye opskrifter i bogen. Alle med et godt resultat – dejligt med flere hverdagsretter og inspiration. Jeg er netop begyndt på striks LCHF og er SÅ glad for at du har skrevet ud for hver enkelt opskrift om det er striks eller ej. Jeg bruger mange af dine opskrifter fra din gamle bog men har svært ved helt at gennemskue hvad der ber er LCHF. Er der nogen som helst mulighed for at du kan/ vil lave en liste med striks LCHF udfra de opskrifter der er i din tidligere bog?
  TAK for den ændring du gør for mig-:)

  Svar
  • He he, nej, det har jeg svært ved at forestille mig, at jeg kommer til at gøre. I stedet kan jeg anbefale dig at sætte dig ind i, hvad der gør en ret striks, for så kan du selv tilrette alle retter i begge bøger og har derved en langt større “legeplads” ;-)

   Svar