Slip for diabetes II med skrap diæt


I går bragte flere medier resultatet fra et britisk studie om at en gruppe type 2 diabetikere havde spist sig fri af sygdommen ved i 8 uger at leve på en skrap diæt på bare 600 kcal dagligt. Det er jo rigtigt fint at forske i, hvordan man kan spise sig fri af sygdomme, men det er jo tragisk, at man vælger denne approach. Den skrappe diæt var naturligvis ikke egnet som livsstil, men hvad nu hvis man kunne finde en måde at spise på, som BÅDE kunne fjerne sygdommen OG som kunne gøre folk mætte, tilfredse og sunde på den lange bane? Nå ja, det kan man jo også godt. Fx ved at spise rigtig mad med et lavt indhold af kulhydrater og et højere indhold af fedt. Hvorfor forsker man så ikke i det?

 

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

10 kommentarer til “Slip for diabetes II med skrap diæt”

Skriv en kommentar

 1. som diabetes 2 patient er jeg igang med lchf. Men hvor det svært at ramme ind på den helt rigtige mængde af kulhydrat. På 4 uger har min fordeling været 15% protein, 10 % kulhydraft (stammer nok mest fra rodfrugt) 75% fedt og alligevel får jeg anfald af flimmersyn som lægen mener skyldes fald i blodsukkerniveau. Jeg bruger ikke lehf som en slankekur, skal tabe 3 kg, så det kommer nok, men hovedformålet er livsstil ændring. Jeg har det ellers fantastisk på kosten. Lethed og klar hjerne, og masser af energi. Kunne du anbefale nogetcså jeg rammercbedre? Skal jeg måle mit blodsukker før og efter madindtag for at finde hvor jeg skal regulere?

  Svar
 2. Dejligt at du nævner undersøgelsen. Faktisk kom der allerede i januar i år en bog om en tilsvarende dansk undersøgelse, som jeg er medforfatter til. Bogen hedder “Det helbredende køkken” og indeholder masser af råd og opskrifter til en 4 ugers kur.
  Kh
  Kirsten

  Svar
 3. Jeg synes så at den bog er noget bras og totalt misforstået…..veganer propaganda…. sorry- for jeg kan rigtig godt lide vegetar mad også Kirstens opskrifter,
  Først og fremmest så er kolesterol ikke så farligt som man gerne vil ha også os til at tro ( læs gerne Uffe Ravnskovs bog kolesterolmyten mv.)
  -for det andet så er alt kolestrerol ikke lige problematisk – hvis det overhovedet er det.,,, men skal kigge på bla partikelstørrelser af LDL og trig. tal ( de sidste tal er typisk ret påvirket af sukker og hvide kulhydrater)
  Da jeg for en del år siden var fuldtids vegetar ( og ja også afprøvede veganer version) var mit kolesterol bordeline højt
  jeg vejede 25 kg mere end nu- havde mavebøvl og allergi non stop.
  I dag er mit kolesterol faktisk lidt lavt 3,7- men til gengæld er balancen mellem HDL og LDL rigtig fin- og ja jeg spiser typisk 8 æg pr uge og riiigeligt smør/ost men da også rigtig meget grønt.

  Svar
 4. Charlotte, det er jeg da helt sikker på. Fx landbruget og medicinalindustrien…

  Kirsten, tak for linket. Den bog skal jeg da vist lige have kigget nærmere på. Jeg er jo kødspiser med stort K og evner ikke at blive mæt uden, men inspiration til grønne retter er altid velkommen.

  Svar
 5. Kan det tænkes, at nogle mennesker ville miste mange penge, hvis vi pludselig begyndte at forske og anprise dette i Danmark!!!

  Svar
 6. Åh ja, Inger, der er fremskridt at spore. I Sverige anbefaler Diabetesforeningen også lavkulhydratkost til deres medlemmer. Det er jo det, der er revolutionen ;-)

  Svar
 7. På kostklinikken Immanuel og netslank.dk er de begyndt at behandle både overvægt og diabetes 2 med lavkulhydratdiæt, en kombination af færre kulhydrater og at de kulhydrater der spises er lavglykæmiske, med stor succes, der er nogle sukkersygepatienter der er blevet medicinfri.
  Så der sker fremskridt :-)

  Svar
 8. Tak Eva :) Og ja, du har ret. Man kan få nogle sære kommentarer, hvis man spiser lidt anderledes. Jeg forstår faktisk bare slet ikke, hvorfor nogen synes, det er ok at blande sig i indholdet på andres tallerken. Det prøver jeg fx at lære mine børn ved spisebordet (hvilket godt nok resulterer i et næsvist svar à la “koncentrer dig om din egen tallerken”, hvis jeg selv kommer til at blande mig). Tsk tsk…

  Svar
 9. Rigtig god pointe… Det er faktisk skræmmende så mange kommentarer man får for at vælge kulhydrat fra.. både venner, familie og endda lægen er helt himmelfaldne – indtil man begynder at forklare dem at man nu faktisk har det godt, er mæt, ikke har trang til sukker mere og at man taber sig..

  Man kan også godt tabe sig på 600 kcal. dagligt, men er det ikke det der hedder sult/hungersnød i det store udland?

  Det er sørgeligt at landbruget har lobbyet sig til at kornbaseret mad er den eneste menneskeføde der er “rigtig”..

  Jeg plejer at argumentere med at spiser man som sundhedsstyrelsen anbefaler, svarer det til at kun fylde en ½ L benzin på bilen af gangen, men spiser man LCHF, så fylder man tanken helt op, hver gang.. Så kan man jo selv regne ud, hvor tit man skal holde ind på tanken :)

  Tak for en rigtig god og inspirerende blog..

  Svar