Skinketoast med ost og røræg


I dag startede jeg dagen med en skinketoast. Ja, en skinketoast, hvor skinken udgjorde “brødet” eller det ydre lag og hvor jeg havde puttet røræg og ost indeni. Er du gal, det var godt!

LCHF-morgenmad: Skinketoast med ost og røræg --> madbanditten.dk

Skinketoast med ost og røræg

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 person
|
10 minutter

Ingredienser

 • 2 æg
 • 2 skiver skinke
 • 2 gode skiver ost (jeg brugte flødehavarti)
 • karse
 • salt og friskkværnet peber
 • smør eller kokosolie til stegning

Sådan gør du

 • Pisk de to æg sammen i en skål.
 • Opvarm smør eller kokosolie på en stor pande og steg røræggene heri. Drys ned salt og peber.
 • Når de er så godt som færdige, skubber du dem ud i den ene side af panden.
 • Steg nu en skive skinke på panden og læg først osten herpå og herefter røræggene, og herefter ost igen, så godt som det lader sig gøre.
 • Læg den anden skive skinke ovenpå og lad det stege lidt, til osten begynder at smelte.
 • Vend “toasten”, så den øverste skive skinke steges også. Anret på tallerken, drys med karse og spis.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Mere morgenmad

Rigtig mange af jer har skrevet, at I bøvlede med morgenmaden. Og det kom lidt bagpå mig, for selv synes jeg, at morgenmaden er det nemmeste måltid. Jeg laver tit morgenmadsopskrifter, som jeg ikke bringer her på bloggen fordi jeg tænker, at det er for nemt, men jeg vil da bestemt begynde at dele flere idéer, selvom det nemt bliver æg på 100 måder!

Men her er fx en: En slags skinketoast med fyld af røræg og ost. En anden morgenmadstoast er jo spejlægstoasten. Du kan selv vurdere, hvilken en du bedst kan lide.

Jeg drak en kop kaffe med fløde og kokosolie til. Jeg drysser et lille drys vaniljepulver i min kaffe og det smager bare overlækkert!

Denne morgenmad er meget kulhydratfattig. Jeg oplever, at en morgenmad baseret på protein og fedt gør mig mæt (og glad) langt ud på dagen. Sådan fungerer det bedst for mig i øjeblikket. Mine grøntsager spiser jeg så til de øvrige måltider.

LCHF-morgenmad: Skinketoast med ost og røræg --> madbanditten.dk

Imens sad jeg og læste alle (ja, alle!) kommentarerne til konkurrence-indlægget på FB igennem. Og det var virkelig rørende læsening. Vægttab på 10, 20, 30 og 40 kilo uden sult og afsavn, gladere mave, livsstilssygdomme, der er forsvundet som dug for solen, kroniske sygdomme, hvis’ symptomer er blevet mindsket, fordøjelsesproblemer, der forsvandt, graviditeter der kom spontant etc.

Jeg hører jo den slags succeshistorier jævnligt, og jeg synes, at historierne er så utrolige, at de rører mig dybt.  Især elsker jeg historierne om, hvordan folk lykkes med at transformere deres liv på den ene eller anden måde. Ikke bare med vægt men når det er tydeligt, at der er rykket noget ved tankerne eller hvor en har skiftet fuldstændig kurs i livet.

Læs flere succeshistorier her: Succeshistorier

Selvom jeg hører mange af de historier både til mine foredrag og via bloggen her, er det også sådan, at rigtig mange af de henvendelser jeg får her på bloggen, er fra folk, der kæmper, og som ikke kan få det til at fungere.

Det er jo logisk nok. Hvis alting bare spiller 100%, velværet er i top og kiloene rasler af, er incitamentet til at skrive mindre. Det fungerer jo! Og det er jo dejligt, men det skævvrider nogle gange billedet for mig, fordi det i mine øjne kommer til at se ud, som om det hele bare er en lang elendighed. Derfor er det ekstra opløftende og motiverende for mig at høre de mange succeshistorier fra jer derude.

Hvis du sidder og trænger til et spark i motivationscentret, kan jeg anbefale dig at slå turen omkring disse seje mennesker

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

28 kommentarer til “Skinketoast med ost og røræg”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Vi er flyttet fra Australia til Danmark hvor jeg er fra. og ihh al den dejlige brød som jeg hvde savnet er ikke godt for mig, men også disse Corona tider, hvor vi sidder stille for meget, well både min mand og jeg har besluttet at nu skal vi i gang egentlig kan jeg se at vi måske et tætter på den levemåde, MEN her er det min mand har Hasimotto og skal være gluten free, jeg bager brød til ham bruger det vi kan købe hvor vi kun tilsætter vand… vi kan få knækbrød til ham, hvad mener du jeg kan gøre for ham, well han får ca 4 skiver brød om dagen, men ellers æg og bacon om morgenen her skal vi måske ændre lidt for meget bacon tror jeg..Ska jeg tage brød helt væk fra ham???

  Svar
  • Ja, hvis I vil prøve Keto, skal brødet væk. Så skal I hverken spise sukker, kornprodukter eller stivelse men i stedet grøntsager, kød og fedt.

   Svar
 2. Hej Jane.
  Den her morgenmad er en af mine favoritter.. Jeg kom den anden dag til at tænke på, om man kan lave den om aften, og så spise den kold til morgenmad, da min tid ligesom nogen af de andre kommentar ikke har tid til at stå og lave det om morgen.

  Svar
 3. Hej Jane – TAK for supergode opskrifter – min økonomi er ikke lige til at købe alle dine bøger; men da jeg gerne vil igang med at leve efter lchf-princippet MÅ jeg altså købe een af bøgerne. Jeg tænker på “lchf året rundt” da jeg tror den har opskrifter til det meste – altså forslag til det hele dagens måltider. Er det den der er mest allround eller har du et bedre forslag? kærlig hilsen Sonja
  P.S.: det er dælme svært at undvære det gode brød ; ))

  Svar
  • Året Rundt er bestemt et godt bud men jeg synes også, at min første bog LCHF- Spis dig mæt & glad er en virkelig god begynderbog. Den indeholder så mange af “basis-opskrifterne”, synes jeg. Og den fås som regel til 100 kr i Føtex/Bilka, så den er tilmed billigere :)

   Svar
 4. Skøn toast :-) Altså den der flødeharvarti… Den findes ikke længere i øko-udgaven her i nærheden, hverken fra Urtekram eller Änglamark :-/ Findes den stadig i Valby?

  Svar
 5. Når man som jeg står op kl 5, er det ikke kun tiden det tager at lave maden, der spiller ind. Det tager også tid at spise den. Og så er jeg slet ikke sulten, lige når jeg vågner. Men har den sidste uge spist en skive stenalderbrød, 2 ostestænger, lidt kødpølse og lidt grønt på vej til arbejde. Stenalderbrød er ikke striks, så jeg skal finde et alternativ. Men det kan gøres klar i en pose om aftenen og ligge i køleskabet. Fedt får jeg i min kaffe.

  Svar
 6. Hej Jane. Tak for din blogg og dine bøger. Jeg har dem alle 4 og bruger dem tit. Jeg har diabetes ( jeg er insulin resistent)og har deraf en del problemer med mine øjne og var på vej til at blive blind. I september 14 besluttede jeg mig for at prøve LCHF livsstilen. Jeg taber mig ikke da jeg trods det lave kulhydrat indhold i kosten stadig har brug for store mængder insulin. Men den negative udvikling i mine øjne er gået helt i stå, jeg har lidt mere energi i det daglige og føler mig ikke længer som offer for min diabetes. Jeg kan dog gå helt i panik ved tanken om at jeg i en periode ikke kan spise LCHF Feks ferie eller syghusvæsen ophold. Holder utroligt meget af maden. Min kæreste som støtter mig meget har tabt 10 kg selv om han jæventligt spiser kulhydrater. Hos os er det nemme og hurtige morgenmads retter og madpakker til voksen ret aktiv mand vi mangler inspiration til. Også gerne noget der kan laves i store portioner og fryses ned som er nemt til madpakken.

  Svar
  • Hej Pia
   Hvor er det fint at høre med dine øjne. Og også lidt pudsigt at du nævner det, for selvom min situation er en helt anden er mit syn også blevet bedre i de år, jeg har spist LCHF. Og tak for idé. Jeg skal nok prøve at gå ind i hurtige morgenmadsløsninger og madpakker!

   Svar
 7. Tak for en god og spændende blog!

  Jeg har selv problemer med at LCHF ikke har “virket”, altså jeg tabte mig 1,5 kg. den første uge, og derefter skete der ingenting. Jeg ved godt at du ikke er så meget for kalorietælling og den slags, men efterfølgende har jeg fundet en app, hvor jeg kunne taste al min mad ind, og der opdagede jeg at selvom jeg fulgte LCHF-opskrifter, så får jeg alt for meget kulhydrat (50-100 g per dag), selvom jeg kun spiser mejeriprodukter, fisk, ovenjordsgrøntsager (der er overraskende meget kuldydrat i tomater og artiskokker fx) og ingen nødder og frugt. Det har givet mig et meget bedre overblik over hvad jeg kan spise samtidig med at jeg holder mig inden for LCHF-konceptet, og måske andre også kunne have glæde af det.

  I den forbindelse har jeg et ønske om at du under dine opskrifter kunne skrive om de kan indgå i striks LCHF. Helt fantastisk ville det være hvis du også kunne lave en kostberegning for opskrifterne, altså hvor meget fedt og kulhydrat der er i det. Det er selvfølgeligt lidt besværligt, og måske lidt imod idealet om at man skal lytte til sin krop i stedet for at tælle kalorier, men for mig ville det bare være så brugbart!

  Mange hilsner
  Anna

  Svar
 8. Kære Jane

  Først tusind tak for en super blog med inspiration til lækker med uden kulhydrater. Har netop købt din seneste bog og glæder mig til at give mig i kast med den.

  Jeg har en bøn til dig – ville det være muligt at man på bloglovin’ (hvor jeg følger dig slavisk) kan læse hele indlægget direkte der uden at skulle klikke videre til din hjemmeside? Begge klik kræver en del download og en god portion tålmodighed fra min side, så jeg må nogle gange give op og vente til jeg kommer på en hurtigere forbindelse.

  En anden fordel er, at man på Bloglovin’ kan gemme og dele opslag, men det funger bare ikke for mig, når der kun er en lille appetit-vækker, der vises.

  Kh. Ea

  Svar
  • Tak for de pæne ord, Ea :)

   Jeg forstår godt din problematik omkring bloglovin. Desværre er det ikke noget, jeg kommer til at ændre på. Ligesom Bloglovin gør det, lever jeg delvist af trafikken på min side, og hvis jeg giver dig adgang til at læse hele indlægget på deres side, giver jeg bloglovin fuld trafik for noget indhold, jeg har brugt tid på at producere. Det synes jeg ikke er rimeligt. Til gengæld vil jeg gerne arbejde på at gøre siden her hurtigere at åbne, for jeg er helt enig med dig i, at den trækker veksler på tålmodigheden. Jeg håber, du har lyst til at læse med alligevel.

   Svar
   • Hej Jane
    Vi har nu været i gang i 8 dage og det er fuldstændig fantastisk mad. Dog syntes både min mand, søn og jeg at vi bliver oppustet og at det er svært at komme på toilet. Kan man drikke for meget kaffe med fløde? Hvis man ikke spiser mellemmåltider – hvad bruger i så alle de lækre kage og guf til

    Svar
    • Man kan drikke/spise for meget af alting. Kaffe med fløde er jo ikke mad, så det skal helst ikke være sådan, at det fylder for meget i energiregnskabet. Så op evt. de grove grøntsager, spis kød i moderate mængder og fed sovs til mæthed. Mange oplever, at maven reagerer på den nye kost med enten forstoppelse eller diarré. Begge dele plejer at være forbigående. Nogle har gavn af fibertilskud, andre (fx mig) oplever, at det forværrer oppustetheden. Læs evt. mere her: https://www.madbanditten.dk/fordojelse-og-maveproblemer/
     Kage spiller samme rolle på LCHF som i al anden kost. Plejer du at spise kage til mellemmåltid? jeg har altid opfattet kage som noget, der hørte de særlige lejligheder til ;)

     Svar
 9. Problemet er at man ikke kan nå at lave morgenmad inden man skal på arbejde. Så det skal være noget man kan lave klar om aftenen og tage med på farten.
  Det er i hvertfald mit problem, jeg kan ikke lave mad om morgenen eller til frokost – højst varme noget i microovn. Sådanne opskrifter ideer modtages meget gerne ;-);-)

  Svar
  • Jeg ejer ikke en mikroovn men jeg vil gerne lave nogle forslag til morgenmad, der kan laves überhurtigt eller dagen før :)

   Svar
  • Det der med ikke at have tid til at lave morgenmad, det løste jeg simpelthen ved at stå tidligere op. Vi skal jo passe vores nattesøvn, så tidligt i seng og tidligt op, så skulle der nok blive tid til morgenmad

   Svar
  • Jeg er glad for protein (brunch) pandekagerne med hytteret. Hvis de laves uden cirton og kardemomme, kan de spises med f.eks. ost og skinke til en hurtig morgenmad.
   De er fryseegnede og det tager under 2 minutter at tø dem op i microoovnen. :-)

   Svar