Med denne lækre hjemmelavede skinkesalat bliver vi ved pålægssalaterne. Denne her lavet helt klassisk med cornichoner, løg og mayo, og jeg kan lige så godt indrømme, at jeg har en totalt svaghed for den. Er du tovlig, jeg har spist meget skinkesalat i min ungdom!
Ingredienser
- 100 g skinke helt finthakket
- 25 g løg finthakket
- 2 spsk mayonnaise
- 2 spsk cremefraiche 38%
- 1 tsk dijonsennep
- 20 g cornichoner finthakkede
- 2 spsk purløg finthakket
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Bland mayonnaise med cremefraiche, sennep, salt og peber og smag til.
- Rør skinke, purløg og cornichoner i.
- Lad det evt trække lidt inden servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Den er måske nok lidt lækrere, når man laver den selv, og det ville jeg i hvert fald gøre, hvis jeg skulle have den på bordet til påskefrokosten her om ikke så længe.
Men vi skal slet ikke holde påskefrokost. Faktisk har vi ingen traditioner i påsken, og det er egentlig lidt sært.
Men det skyldes, tror jeg, at vi tit har valgt at rejse i påsken pga. de sammenhængende fridage og måske også, at påsken altid falder omkring min fødselsdag eller min mors fødselsdag. Og der er lidt grænser for, hvor mange sammenkomster man (dvs. ‘jeg’) orker.
Og så vinder påskeferie i Paris fx hurtigt.
Men denne lækre skinkesalat begrænser sig heldigvis ikke til noget, der kun kan spises i påsken. Den kan lige så fint spises hele året.
Se også: Torskerognssalat med forårsløg, citron og kapers
Server med et lækkert friskbagt stenalderbrød. Jeg elsker dette, som er en af de første opskrifter jeg lavede på det: Kernebrød uden mel
Jeg har spist skinkesalat siden jeg var barn der hentede jeg det hos slagteren (fuglekvidder) til min farmor og vi elskede det begge to. Nu er jeg selv en gammel kone, der stadig spiser fuglekvidder og jeg kan fo ægte fuglekvidder hos en enkelt slagter. Mange blander alt muligt andet i.